15.03.2011

Program de pregătire pentru tineri lideri politici!

Programul de pregătire pentru tineri lideri politici! din Regiunea Moldovei (județele Bacău și Neamț) este planificat pentru perioada 14-17 aprilie 2011 şi se adresează tinerilor de până în 30 de ani interesați de domeniul politic. 

 In contextul în care tinerii cu dorință de afirmare pe scena politică din România nu au suficiente informații privind ideologiile politice, iar acest lucru se poate identifica ușor în mesajele cu caracter politic transmise cetăţenilor, Institutul European pentru Democrație Participativă – Qvorum în parteneriat cu Institutul de Studii Populare își propun realizarea proiectului ”Program de pregătire pentru tineri lideri politici!”, finanţat de Fundaţia Hanns-Seidel România.

Acest proiect are ca scop creșterea nivelului de cultură politică, cu accent pe doctrina creștin-democrată și se adresează tinerilor din Regiunea Moldovei (județele Bacău și Neamț), Regiunea de Sud-Est (județele Prahova și Galați), Regiunea de Vest (județele Timiș și Arad), Regiunea Centru (județele Sibiu și Brașov).

Programul de pregătire pentru tineri lideri politici! constă în organizarea unor sesiuni de training cu două
componente principale:
o palierul național - în cadrul căruia se vor prezenta elemente fundamentale ale creștin-democrației, relațiile interinstituționale și caracteristici ale administrației publice locale și naționale;
o palierul european – funcționarea sistemului instituțional european, grupurile politice europene ce și-au însușit doctrina creștin-democrată și modul în care aceasta se transpune în comportamentul la vot din cadrul Parlamentului European.



Procedura de înscriere:

Tinerii interesaţi sunt rugaţi să trimită pe adresa office@qvorum.ro un CV însoțit de o scrisoare de intenție, menţionând în subiectul e-mailului numele programului pentru care aplică. Atenție locurile sunt limitate!
Rezultatele selecției vor fi anunțate până pe data de 8 aprilie 2011.

Follow-up: La finalul anului 2011, Institutul Qvorum va organiza o Masă Rotundă la Parlamentul României, unde vor fi invitați 5 dintre participanții (aleși în urma unei competiții interne a programului de curs) din fiecare regiune.

Persoana de contact din partea Institutului Qvorum este Iulia Popescu, Manager de Proiect, tel. 031.107.69.61, mobil 0736.925.087, e-mail iulia.popescu@qvorum.ro .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin