06.10.2013

”Orizontul european 2014-2020 – o provocare pentru femeile și tinerii din România”

Sâmbătă, 5 octombrie 2013, începând cu ora 10:00, la Centru de Afaceri și Expozițional ”Mircea Cancicov” Bacău, a avut loc evenimentul ”Orizontul european 2014-2020 – o provocare pentru femeile și tinerii din România” unde au fost supuse dezbaterii două mari teme: - România între absorbţia fondurilor europene şi inserarea tinerilor pe piaţa internă a muncii; - Femeile – o plus valoare pentru România din perspectiva integrării europene. Evenimentul a fost organizat de
Filiala Bacău a Organizația Femeilor Liberale (O.F.L.) Bacău, în colaborare cu Tineretul Național Liberal (T.N.L.) și Clubul Studențesc Liberal (C.S.L.) din cadrul aceleiași filiale.

Dezbaterile au fost conduse de dna Carmen Mârtz – Președinte al Organizației Femeilor Liberale Bacău, invitatul special al evenimentului fiind doamna Europarlamentar Renate WEBER, temele fiind alese pentru a acoperi atât absorbția de fonduri europene, cât și problemele cu care se confruntă tinerii și femeile din România ca cetățeni ai Uniunii Europene. În deschiderea evenimentului, alături de primarul municipiului Bacău dl. Romeo Stavarache , s-au mai aflat lideri marcanți ai PNL filiala Bacău: dl. Senator Dragoș Luchian, dna. Deputat Viorica Marcu, dl. Vasile Tescaru- Viceprimar al municipiului Bacău și vicepreședinte al TNL filiala Bacău , dl. Mihai Ichim – Președinte de Onoare al filialei, dna. Emilia Mitrofan – vicepreședinte al Biroului Național de Cordonare al CSL. La eveniment au luat parte doamne din cadrul O.F.L. Bacău și reprezentanți ai tinerilor și studenților liberali din cadrul filialei. Președintele PNL filiala Bacău Romeo Stavarache a prezentat câteva proiecte cu finanțare europeană derulate în municipiul Bacău și modul în care proiectele cu finanțate de Uniunea Europeană ajută la dezvoltarea comunităților locale. Europarlamentarul Renate Weber a făcut o prezentare a drepturilor și obligațiilor care decurg din calitatea de cetățean european, specificând că ”Bacăul este un model de urmat și un exemplu de bună practică referitor la proiectele finanțate cu fonduri europene”, iar pe parcursul evenimentului a răspuns întrebărilor ridicate de participanți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin