18.10.2013

Cel mai cunoscut restaurant din Bacau

Era inceputul anilor 60 si bacauanii adreseza o scrisoare primarului din acea vreme. Solicita sa amenajeze un spatiu de recreere intre Spital si vechiul Stadion Dinamo (astazi locul Muzeului de Stiinte ale Naturii din Parcul Cancicov). Asa a luat fiinta in 1964 Restaurantul Parc, o " Casa Capșa" pe plan local.
Joi, 17 octombrie 2013, a avut loc lansarea brosurii Green Park, la sarbatorirea a aproape jumatate de secol. Intr-un cadru festiv, profesorul universitar Ion C Ciobanu a prezentat materialul istoric.Au venit personaje contemporane cu deschiderea restaurantului, oameni de cultura, prieteni si  presa. In cartea de onoare a localului, am gasit impresii ale delegatiilor chineze, ruse, egiptene, franceze, coreene si nu numai. Nume mari au calcat pragul restaurantului, precum Geo Bogza, Ion Voicu, violonistul Stefan Luca, Ion Dragoi, etc.

Chiar si eu am organizat in premiera nationala, CUPA PRESEI LA DANS si ZIUA INTERNATIONALA A DANSULUI. 

Cei mai tineri, isi mai aduc aminte si de Pubul CUBA sau mai inainte de biliardul si mustul din timpul scolii. Aproape ca nu exista bacauan, sa nu fi calcat macar o data in restaurant.

Prof. univ. Ion C. Ciobanu
Pozitia de invidiat, in inima parcului a contribuit in timp la succesul locului. Putini stiu ca Grigore Tabacaru a
infiintat parcul, plus toate denumirile pe care le-a detinut in trecut. Primul nume a fost Parcul Eminescu, dupa Parcul Pavel si Ana Cristea, Parcul Nou, Parcul Libertatii si astazi Parcul Cancicov.

Un material despre parc mai gasiti aici























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin