02.10.2013

Educaţie prin intermediul artei şi culturii

In perioada 7-12 iulie a avut loc o activitatea de formare continua cu finantare europeana prin Programul sectorial Grundtvig, componenta „Mobilităţi de formare continuă”. La acest proiect, desfasurat in Suedia, la Stockholm, a participat si Crisalinda Nona Irimia, profesor al Colegiului Tehnic „Anghel Saligny” din Bacau Cursul DIGITAL EXTRA - eLearni ng for culture and education, la care au participat 18 profesori din
Belgia, Grecia, Spania, Finlanda, Islanda, Italia, Polonia, Marea Britanie şi Turcia, s-a axat pe explorarea unei game largi de metode eLearning inovative: producția video, publicitate radio, fotografie digitală, galerie de design digital interactiv, editare de imagini digitale, de producție audio, web design și blogging-ul. Activităţile desfăşurate au fost extrem de interesante, variind de la vizitarea de muzee pana la realizarea de emisiuni radio sau de televiziune.

“In Skansen, cel mai vechi muzeu în aer liber din lume, am avut scurta misiune de a face un documentar despre anumite aspecte ale vieții din Suedia de acum 100 de ani. Am făcut scurte filmări, am luat interviuri oamenilor care interpretau diferite personaje, am făcut înregistrări audio și fotografii, iar apoi, ca niste profesionisti, am învăţat să le transformăm într-un film. La Muzeul National de Stiinta si Tehnologie, în studioul de producţie media, am realizat un “program de știri de 5 minute". Programul a fost înregistrat și difuzat la postul local de televiziune din Stockholm” ne-a marturisit doamna profesoară. A fost un curs de o deosebită intensitate, presărat cu experienţe inedite, care m-a ajutat sa-mi dezvolt competenţe ICT de ultimă generaţie prin intermediul artei şi culturii” a concluzionat Crisalinda Nona Irimia.

Un comentariu:

LinkWithin