02.10.2013

Lansare de carte: Istoria Bacaului cu Eugen Sendrea

Vineri, 4 octombrie, de la ora 13.00, la Vila Royal din Bacau are loc o dubla lansare de carte a scriitorului bacauan Eugen Sendrea. La invitatia Asociatiei Culturale „Cealalta Românie“, la manifestarea culturala vor participa si academicianul Nicolae Dabija, din Republica Moldova, cunoscut publicist, om politic, poet si jurnalist, dar si pictorul Aurel Stanciu, din Bacau. Totodata, sunt asteptati Nicolae Dabijareprezentanti ai administratiei locale, politicieni dar si oameni de cultura din Bacau.„Istoria Bacaului în cartile lui Eugen Sendrea“
Eugen Sendrea va vorbi despre cartile scoase recent de la tipar: „Istoria Necunoscuta a Bacaului“, volumul 3 dar si despre noua editie îmbunatatita a „Istoriei Municipiului Bacau“, care se prezinta ca o adevarata carte de vizita a orasului. Ambele lucrari au fost editate si cu sprijinul Primariei Bacau.
Istoricul Sendrea va face referiri si la noile proiecte editoriale, deja finalizate în manuscris, cum ar fi „Istoria Restaurantelor din Bacau“ si „Istoria Cimitirelor din Bacau“.
Eugen Sendrea este cetatean de onoare al Municipiului Bacau din 2008. Titlul i-a fost acordat atât pentru
activitatea desfasurata ca specialist pe probleme de patrimoniu national, dar mai ales pentru lucrarile scrise, unele dintre ele fiind cele mai bine vândute carti ale autorilor din regiunea Moldovei.
Ziarul de Garda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin