17.10.2013

Caravana S.E.V. in Bacau

Luni, 21 octombrie 2013, caravana SEV (Serviciul European de Voluntariat) va poposi in Bacau. Fundatia de Sprijin Comunitar, in parteneriat cu Institutia Prefectului Judetului Bacau are placerea de a invita reprezentantii mass-media si ONG-urile din judet sa participe la eveniment, incepand cu ora 15:00 la Muzeul de Istorie „Iulian Antonescu”.
În perioada 15 septembrie – 25 octombrie, Caravana SEV pune în mişcare 390 de organizaţii interesate să devină active în cadrul programului SEV - Serviciul European de Voluntariat, program sprijinit de Comisia
Europeană prin TiA, aducându-le împreună pentru informare, inspiraţie şi schimb de experienţă. 

Caravana SEV trece prin 26 de localităţi din tot atâtea judeţe din ţară şi va cuprinde evenimente organizate de partenerii noştri locali, la care vor fi invitate câte 15 organizaţii interesate de SEV din fiecare locaţie. Participanţii vor avea oportunitatea să interacţioneze cu persoane resursă - voluntari români şi străini, organizaţii gazdă şi de trimitere, formatori TiA - de la care pot afla informaţii clare şi prietenoase despre implementarea proiectelor SEV şi răspunsuri la întrebări: De ce sunt proiectele SEV o oportunitate pentru organizaţia mea? Alfabetul SEV: Care sunt actorii şi concepetele cheie? Cum se obţine acreditarea? Care e ciclul unui proiect SEV? Cum identificăm parteneri SEV?, etc.

Se dă START la Caravana SEV 2013 de către:
15 sept. – Asociaţia B-Right Media (BOTOŞANI)
17 sept. – Asociaţia Dunăre.Edu (OLTENIŢA)
18 sept. – CENTRAS (CONSTANŢA)
19 sept. – Centrul de Voluntariat Sigur.Info (PLOIEŞTI)
20 sept. – Asociaţia Activ4Youth (GALAŢI)
24 sept. – Centrul de Jocuri Mirakolix (CLUJ-NAPOCA)
26 sept. – Asociaţia pentru Siguranţă Comunitară şi Antidrog (MIERCUREA CIUC)
27 sept. – Centrul de Tineret Tinklub (BRĂILA)
30 sept. – Centrul de Voluntariat Mediaş (MEDIAŞ)
1 oct. – Fundaţia Pro Prietenia (ARAD)
5 oct. – Asociaţia pentru Copii şi Tineri ACT4U (SATU MARE)
7 oct. – Asociaţia Liberă Iniţiativă şi Antreprenoriat Tismana (TISMANA)
9 oct. – Asociaţia ADDePT Bihor (ORADEA)
10 oct. – Asociaţia Intercult Bucovina (SUCEAVA)
11 oct. – Centrul de Resurse Economice şi Educaţie pentru Dezvoltare (PIATRA-NEAMŢ)
12 oct. – Centrul de voluntariat HITI (SFÂNTU GHEORGHE)
13 oct. – Asociaţia Rom pentru Rom (PANCIU)
14 oct. – Asociaţia Team4Youth (SĂLAJ)
15 oct. – Centrul de Voluntariat Reşiţa (REŞIŢA)
16 oct. – Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany (IAŞI)
17 oct. – Fundaţia Noi Orizonturi (LUPENI)
18 oct. – American International School of Transilvania (BAIA MARE)
21 oct. – Fundaţia de Sprijin Comunitar (BACĂU)
22 oct. – Asociaţia A.R.T. Fusion (BUCUREŞTI)
23 oct. – Asociaţia Pro-Mehedinţi (DROBETA TURNU SEVERIN)
25 oct. – Centrul pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă (CRAIOVA)

Caravana SEV face parte din proiectul „gONG: Voluntariatul intră în scenă!”, un proiect finantat de Comisia Europeana prin Programul TiA – Structuri de Suport SEV, derulat de Pro Vobis in parteneriat cu Asociatia A.R.T. Fusion, Asociatia Creativ, Asociatia Team for Youth si Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca si urmareste informarea la scara larga privind oportunitatile oferite de Serviciul European de Voluntariat (SEV) catre organizatii si tineri si cresterea calitatii proiectelor SEV.

Ce este SEV?
Serviciul European de Voluntariat sau SEV/EVS este un program al Comisiei Europene, finanţat prin programul Tineret în Acţiune (www.tinact.ro), care stimulezează mobilitatea transnaţională şi implicarea în proiecte de voluntariat a tinerilor. SEV permite tinerilor cu vârste între 18 şi 30 de ani să desfăşoare stagii de voluntariat pentru perioade de câteva săptămâni până la 12 luni în organizaţii dintr-o altă ţară decât ţara de reşedinţă. SEV promovează coeziunea socială, solidaritatea şi toleranţa între tinerii europeni, cât şi cetăţenia activă. Programul este o oportunitate de dezvoltare personală şi profesională adresată tinerilor europeni. Anual, cîteva mii de tineri europeni, printre care şi români, participă la stagii SEV în Europa! Mai multe detalii despre SEV găsiţi pe pagina www.voluntareuropean.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin