04.10.2013

Grup de lucru Bacau - start inscrieri (recomand)

Ești o persoană activă, mereu în căutare de noi provocări?
Vrei să ai un cuvânt de spus pentru rezolvarea problemelor comunității tale?
Institutul Qvorum în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel lansează în Bacău  un nou proiect de implicare civică – Grup de lucru pentru cetățenii orașului Bacău.
Prin acest proiect se ofera cetățenilor un instrument de lucru și de dialog cu autoritățile locale pentru rezolvarea problemelor comunității din domenii variate precum: economie, educație, agricultură, domeniu social, administrație publică.
Sunt invitați să participe: tineri activi (liceeni și studenți), profesori, membri din partea ONG-urilor locale, angajați în mediul public sau privat.
Cum te poți înscrie: trimite CV-ul tău și o scrisoare de motivație pe adresa iulia.popescu@qvorum.ro cu titlul proiectului ”Grup de lucru Bacău„  cat mai repede.
Persoanele selectate vor fi contactate pentru detalii suplimentare.
Înscrierea la acest program nu presupune costuri din partea participanților!

Metodologie proiect:
În a doua jumătate a lunii octombrie se va constitui Grupul de Lucru Bacău format din
12-15 membri. Reprezentanții Institutului Qvorum vor nominaliza o persoana cu atribuții de coordonare a grupului.
La ședința de deschidere membrii Grupului de Lucru Bacău vor propune și alege tema de lucru a grupului. Pe parcursul lunilor octombrie-noiembrie Grupul se va reuni de cel puțin 2 ori pentru a dezbate pe tema aleasă și pentru redactarea unui Document de poziție.
La final de noiembrie 2013 se va organiza o masă rotundă cu reprezentanții autorităților locale,  membrii Grupului de Lucru, cetățeni și mass-media pe tema de interes local. Se va prezenta Documentul de poziţie şi se va prelua feed-back, recomandări din partea invitațiilor și a audienței. Acestea urmează a fi integrate în documentul final al Grupului de Lucru Bacău.


La finalul proiectului, participanții vor primi diplome prin care se certifică participarea și implicarea în cadrul Grupului de Lucru, precum și competențele dobândite.
Pentru detalii ne puteți contacta la: Iulia Popescu, iulia.popescu@qvorum.ro, 0722122110


Institutul European pentru Democraţie Participativă - Qvorum este o organizaţie non-guvernamentală, non-partizană, care are misiunea de a stimula participarea cetăţenilor şi a partenerilor sociali în procesul de formulare a politicilor la nivel naţional şi european.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin