06.10.2013

Fanfara Ciocărlia - Muzică dezlăntuită de fanfară din Balcani. Sambata 26 octombrie, ora 19

Fanfara Ciocârlia este alcatuită din 12 membri rromi din satul Zece Prajini, judeţul Iaşi. Fanfara Ciocârlia este cunoscută drept cea mai rapidă fanfară din lume. Trupa a fost descoperită pe 6 octombrie 1996 de inginerul de sunet Henry Ernst din Berlin, care a şi promovat-o. De atunci, formaţia a devenit celebră, piesele lor fiind preluate si prelucrate de numeroşi DJ-i, trupe şi orchestre din întreaga lume.

Câştigătoare a prestigiosului premiu muzical al Radio BBC, la categoria muzică europeană, Fanfara
Ciocârlia s-a făcut cunoscută şi iubită în intreaga lume şi prin interpretări inedite ale unor piese celebre, varianta lor pentru piesa „Born To Be Wild" fiind inclusă, în 2006, în filmul „Borat", cântecul fiind folosit şi în ultima campanie publicitară pentru televiziune produsă de IKEA pentru Marea Britanie.



Trompete, saxofoane, tobe de toate felurile, corni aparţinând unor voci diferite, tube şi tot ce înseamnă expresivitatea molipsitoare a instrumentelor de percuţie şi frenetica strălucire de alămuri a concertelor de fanfară vor umple scena şi vor ului audienţa. Viteză, sensibilitate, vertijuri muzicale, exotism halucinant, antren, bucurie de a trăi. O poftă de dans irepresibilă. Cântecele româneşti sau în limba romani, melodii din Balcani, hituri populare în Turcia, Bulgaria, Serbia, Macedonia creează un florilegiu incendiar. Sunt melodii pe care le-am ascultat la radio sau în coloana sonoră a unor filme de succes, fac parte din repertoriul de Holywood sau de Bollywood dar sună cu o viteză de cartea recordurilor, năucitoare.

S-a făcut un film documentar despre viaţa şi personalitatea celor doisprezece membrii ai Fanfarei, în regia lui Ralf Marscalleck, care pune faţă în faţă imagini din satul Zece Prăjini în contrast cu existenţa pe scenă şi succesul la public. Acest film a câştigat premiul pentru cel mai bun film documentar la Festivalul De Cine Documental Musical din Barcelona şi Madrid în noiembrie 2003. Acest film a câştigat şi Premiul Pentru cel mai bun film documentar de lung metraj la Romani Festival de la Scopje, în Macedonia.. Filmul a cucerit Ursul de Aur la Berlin, in 2004.

Biletele se gasesc la Secretariatul Casei de Cultura a Sindicatelor "Vasile Alecsandri" Bacau
(Intrarea din spatele cladirii, etaj 1)

Pretul biletelor: 65 si 50 lei (in functie de locul din sala)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin