15.03.2013

Tu de unde iei credit ?

 Personal, nu am fost de acord niciodata cu ideea de credit. Dar uneori in viata sunt momente cand fara un credit nu poti merge mai departe. Cei care au trecut prin procesul de obtinere a unui credit, au vazut cat de greoi este sistemul si deseori iti prinde bine un ajutor. De exemplu, decat sa platesti chirie ani la randul, e mai inteligent sa obtii un credit ipotecar.

Ca sa mergi la fiecare banca in parte, sa analizezi oferta de credite bancare e cam greu si implica o pierdere mare de timp si energie.

Platforma VreauCredit.ro s-a lansat in 2006 ca o solutie simpla de consiliere si analiza pentru cei interesati de informatii in vederea aplicarii pentru un credit. Initial VreauCredit.ro a actionat ca un agregator de oferte al bancilor, in timp ajungand sa fie un adevarat consultant pentru aplicanti.
“Portalul se afla in prezent la a treia versiune, pe care am lansat-o la inceputul acestui an. Pe langa
informatiile privind ofertele si directionarea aplicatiilor catre banci, prin acest proiect ne asumam si un rol educativ. Astfel, punem la dispozitia celor care ne acceseaza, informatii si ghiduri care explica pe intelesul tuturor structura creditelor, a costurilor reale ale acestora si a elementelor care trebuie luate in calcul atunci cand ne decidem sa accesam un credit si sa incepem o discutie cu o banca”, explica Alexandru Popescu.

In prezent VreauCredit.ro inregistreaza 100.000 utilizatori unici pe luna, cu numar de aproximativ 2.500 de cereri lunare trimise catre banci.

Platforma independenta VreauCredit.ro a realizat un studiu pentru anul 2012, avand la baza aproximativ 30.000 de cereri de credite. Cel mai accesat tip de credit in 2012 a fost cel de nevoi personale (39,56 % din total), pe locul doi situandu-se creditul pentru prima casa (13,52%). Urmatoarele locuri sunt ocupate in ordine de creditul auto (12,15%), refinantare nevoi personale (8,32%) si creditul de nevoi personale cu ipoteca (4,82%). “Comparativ cu anul 2011 numarul de aplicatii pentru creditul prima casa a inregistrat o crestere cu peste 50%, ajungand pe pozitia a doua”, declara Alexandru Popescu, Managing Partner VreauCredit.ro.

Deci  înainte de a merge la bancă folosiți un calculator credit pentru a vedea care este cea mai avantajoasă variantă pentru voi, fie că e vorba de credit de nevoi personale sau imobiliar. Veți fi suprinși să vedeți că pentru aceeași sumă de bani împrumutată dobânzile variază între 4 și 12%. A, si sa nu uit ca e mult mai elegant sa stai in fata monitorului sa analizezi piata decat sa primesc in cutia postala toate fituicile care ajung la cosul de gunoi al scarii.

Un comentariu:

LinkWithin