11.03.2013

„Târgul regional al firmelor de exercițiu – 2013”

În perioada 4-5 aprilie, Colegiul Economic “Ion Ghica” din Bacău, în parteneriat cu SC Centrul de Afaceri și Expozițional SA Bacău organizează „Târgul regional al firmelor de exercițiu – 2013”. Firma de exerciţiu este o metodă didactică modernă şi interactivă de succes în România, care are drept scop dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor, prin simularea proceselor dintr-o firmă reală. Activitatile derulate la târg de elevi fac
ca aceștia să îşi dezvolte capacităţile manageriale şi să înveţe cum funcţionează o firmă adevărată.

Copiii îşi amenajează standuri, îşi fac reclamă ca să atragă clienţii, efectuează operațiuni comerciale și eliberează facturi. Deşi încă nu au experiența specifică oamenilor de afaceri, ei îşi asumă rolul cu adevărat. Metoda de învăţare „firma de exerciţiu” reprezintă baza pentru o formare care satisface cerinţele pieţei muncii, cerinţe aflate în concordanţă cu standardele europene.

Dobândirea de cunostinţe prin aplicare practică dezvolta competenţe generale, specializate, dar și competenţe cheie. Metoda de învaţare „firma de exerciţiu” reprezintă, de asemnenea, oportunitatea pentru agenţii economici parteneri de a se implica direct în formarea viitorilor angajaţi, în vederea dezvoltarii acelor competenţe cerute pe piaţa muncii. În cadrul târgului, ce va avea loc la Centrul de Afaceri și Expoziții “Mircea Cancicov” Bacău, vor avea loc și ateliere și workshop-uri pe tema formării profesionale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin