14.03.2013

"Pozitia copilului" a adus Ursul de aur in Bacau

 Probabil ca ati aflat despre filmul romanesc “Pozitia Copilului” , premiat cu “Ursul de Aur” la Berlin. In aceasta seara, la Cinema City din Arena Mall, au fost prezenti regizorul Calin Peter Netzer si actrita Natasa Raab. Sala plina, oficialitati, spectatori, dar si premiul in "carne si aur". Spre deosebire de celelalte filme, spectatorii au avut ocazia ca la sfarsitul vizionarii, sa intre in dialog cu cei doi, veniti special pentru lansarea filmului in Bacau.

 (regizorul Calin Peter Netzer si actrita Natasa Raab)

Filmul este destul de tensionat si arata nevoie de relaxare a celor implicati.  Numele filmului vine dintr-o pozitie de yoga. Pozitia copilului: numita si balasana, este una dintre cele mai comode pozitii din yoga. "Face o conexiune intre corpul tau si pamant si te invata sa fii mai umil". Este buna pentru cei care sufera de anxietate, creand o pace tacuta.

Si eu am ramas placut surprins, de intrebarile celor prezenti la film. Subiectul principal al piesei este dragostea sufocanta a unei mame fata de baiatul ei. Apoi lucrurile se complica cand se produce un grav accident. 

Cat despre injuraturi, Calin Netzer le explica fiind "alese" desi sunt destul de dure.
 "Acele injuraturi au o intelegere mai profunda, nu e vorba de e o vulgaritate si se face trimiterea la complexul lui Oedip si relatia mama - fiu, a declarat regizorul in discutia cu publicul.

Ionut Tomescu - purtatorul de cuvant al Primariei Bacau
Ursul de aur

În acelaşi timp, filmul este o radiografie a "high-class-ului" românesc contemporan, vorbind despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

Actrita Natasa Raaba a dorit sa incheie intr-un stil umoristic, apropo de toata carnea infestata de la noi, ba de cal, ba de curcan,  ca pana la urma  le-am luat ursul nemtilor si ca sa-i invitam pe toti prietenii la film, pentru a putea merge mai departe la Oscar.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin