05.03.2013

Lucrarile pe Calea Moinesti vor restrictiona traficul

Primăria municipiului Bacău a emis ordinul de începere a lucrărilor de "Modernizare Calea Moinești", proiect finanțat din fonduri ale Uniunii Europene. Complexitatea lucrărilor va impune restricționarea circulației, în zona cuprinsă între podul peste râul Trebeș și intersecția străzilor Mioriței și Energiei. Pe tronsonul menționat, restricțiile de circulație se vor aplica secvențial, în funcție de stadiile lucrărilor. Restricțiile secvențiale vor fi
anunțate din timp, de către constructor și autoritatea publică locală și vor fi semnalizate cu panouri și indicatoare rutiere specifice.

Conducătorii auto au la dispoziție următoarele rute alternative: 1. Traficul de tranzit Moinesti - Bacău și Bacău – Moinești se va devia pe ruta: Strada Arcadie Șeptilici - Strada Narciselor - Calea Republicii (cu acces în DN2) 2. Traficul local se va devia pe ambele sensuri spre trecerea la nivel de cale ferată și pasajul rutier subteran Oituz - Ștefan Gușe, cu acces în străzile Constanței, Ștefan Gușe, Arcadie Șeptilici, Oituz, Gării 3. Traficul in zona intersecției Mioritei – Energiei se va devia pe Strada Nordului - Strada Erou Hasan - Strada Gării. 4. Strada Nordului va reveni la dublu sens de circulație, pe întreaga perioadă de realizare a lucrărilor.

Valoare totală a acestui proiect este de 38.970.476 lei, iar lucrările de modernizare constau în: - Modernizarea pasajului Mărgineni (lărgirea pasajului de la două la patru benzi de circulaţie, realizarea de piste pentru biciclişti, asigurarea iluminatului public) - Modernizare Căii Moineşti (reabilitarea căii de rulare, construcția de piste pentru bicicliști, reabilitarea trotuarelor etc) - Extinderea podului peste pârâul Trebeş (refacerea structurii de rezistență, extinderea de la două la patru benzi, realizarea de piste pentru biciclişti). - Amenajarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Energiei, Mioriței și Calea Moinești Efectele investiției se vor resimți în fluidizarea traficului, reducerea costurilor, creşterea siguranţei rutiere, eliminarea riscului de inundații în cartierul CFR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin