26.03.2013

Situatie vreme

 Astăzi, 26 martie 2013, de la ora 15.15, s-a desfăşurat videoconferinţa Comandamentului Central de Iarnă cu judeţele şi municipiul Bucureşti, condusă de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, în care au fost analizate măsurile aplicate de comandamentele teritoriale de iarnă corespunzător atenţionării meteorologice cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologice şi evoluţiei situaţiei meteorologice din propriile
arii geografice de activitate. La sala mică a Instituţiei Prefectului - judeţul Bacău, au fost prezenţi, alături de prefectul Claudiu-Octavian Şerban şi subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu, şefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi toţi ceilalţi membri ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea a apreciat intervenţiile operative ale structurilor sistemului naţional de gestionare a situaţiilor de urgenţă, chiar sărbătorind Ziua Poliţiei Române în plină acţiune, peste 10.000 de angajaţi ai structurilor M.A.I. fiind implicaţi în operaţiuni de intervenţie specifice, acordare asistenţă medicală şi fluidizare trafic. Ministrul Afacerilor Interne Radu Stroe a atras atenţia asupra faptului că trebuie asigurate utilajele de intervenţie şi materialul antiderapant necesar pentru operaţiuni specifice fenomenelor meteorologice prognozate, cu atât mai mult cu cât acestea se produc într-o perioadă atipică, confruntându-ne cu fenomene specifice iernii la început de primăvară.

De asemenea, a solicitat atenţie maximă, inclusiv după încetarea ninsorilor când, datorită temperaturilor mai ridicate, este posibil a se înregistra creţteri mari ale debitelor râurilor, în unele zone ale ţării. În judeţul Bacău, ninsorile înregistrate în ultimele ore nu au creat blocaje pe drumurile de pe raza judeţului şi nu au fost înregistrate probleme deosebite.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă coordonat de prefectul Claudiu-Octavian Şerban monitorizează evoluţia fenomenelor meteorologice cu toate structurile membre pentru a interveni în vederea diminuării efectelor negative, în caz de nevoie. Va continua să ningă pe raza judeţului până mâine şi se acţionează pentru degajarea drumurilor de zăpadă, fluidizarea traficului, acordarea asistenţei medicale şi sociale, asigurarea furnizării de utilităţi publice.

Nu sunt localităţi nealimentate cu energie electric, fiind remediate până în seara zilei de sâmbătă, 23 martie. ă, defecţiunile provocate de vântul puternic de la sfârsitul săptămânii trecute, în zilele de vineri şi sâmbătă, 22 şi 23 martie Atenţionăm cetăţenii judeţului Bacău să nu plece la drum fără o informare corectă a stării carosabilului în prealabil şi fără echipare corespunzătoare a autovehicolului, reducerea vitezei în trafic şi adaptare permanentă la condiţiile de drum.

Un comentariu:

LinkWithin