01.03.2013

Satul Seniorilor Milly – un nou proiect de amploare marca FSC Bacau

Inceputul lunii martie va aduce inaugurarea unui nou proiect de amploare marca FSC. Este vorba de complexul rezidential pentru persoane varstnice Satul Seniorilor Milly. Situat in mijlocul unui peisaj idilic, departe de forfota urbana, la intrarea in Buhusi dinspre Bacau, Satul Seniorilor este un concept cu totul inedit de complex rezidential pentru batranii care au nevoie de un loc linistit in care sa se retraga. 


Satul Seniorilor este localizat in incinta unui fost centru pentru copii cu dizabilitati si este format din doua case de tip familial, dispune de o curte foarte mare ce adaposteste gradina de legume, livada si iaz cu peste. Perimetrul complexului este inconjurat de copaci si campie ceea ce face ca acest loc sa fie o autentica oaza
de liniste in mijlocul naturii. Satul seniorilor se afla intr-o locatie ferita de zgomot si poluare. Este o alternativa moderna si mult mai atractiva la clasicele aziluri de batrani unde cei in varsta nu au foarte multa libertate de miscare si posibilitati de petrecere a timpului liber.

 In cadrul Satului Seniorilor, clientii nostrii vor avea la dispozitie 3 ha de teren cu multe facilitati de activitati in aer liber si terapie ocupationala. In acest fel oaspetii nostri se vor simti aici ca intr-un autentic sat traditional romanesc avand acces la conditii de viata sanatoasa in mijlocul naturii. (Gabriela Achihai, presedinte FSC) Serviciile oferite vor acoperi complet nevoile specifice persoanelor de varsta a treia inclusiv a celor suferind de diverse afectiuni, sau chiar a celor imobilizati la pat. Personalul calificat isi va desfasura activitatea in conformitate cu standardele impuse de experienta de peste 15 ani a FSC in acordarea de servicii de ingrijire, asistenta sociala si recuperare medicala a persoanelor de varsta a III-a.

Cazarea se va face in camere de 2, maxim 3 locuri cu grup sanitar si dulap pentru lucruri personale, clientii resortului avand si posibilitatea de a aduce diverse obiecte personale, de mobilier etc, pentru a se simti ca acasa. Fiecare casa are o camera de zi primitoare destinata activitatilor de socializare sau de petrecere a timpului liber in comun. Gradina amenajata, de aprox. 3000 mp, va avea alei unde varstnicii pot efectua plimbari singuri, sau insotiti de personal, cu banci si terase amenajate unde se pot juca table, sah sau alte jocuri.

Mini-ferma amenajata in sat va oferi produse ecologice pentru un regim alimentar adecvat persoanelor de varsta a treia si personalizat in functie de restrictiile de regim. Deasemenea clientii isi vor putea amenaja si ingriji singuri gradina avand in acest mod posibilitatea de a-si pastra un regim de viata activa si sanatoasa.

Complexul va fi dotat si cu cabinet medical complet echipat pentru acordarea asistentei medicale, sala de kinetoterapie si recuperare medicala, iar in viitorul apropiat va fi amenajat si dat in folosinta un iaz cu peste unde varstnicii se vor putea relaxa la pescuit.

Am lansat deja perioada de inscrieri si asteptam doritorii sa ne viziteze sau sa ne contacteze pentru a rezerva un loc. Satul Seniorilor este un proiect gandit sa se autosustina, astfel incat clientii nostri vor plati o taxa lunara menita sa le acopere cheltuielile de pensiune completa, intretinerea si functionarea resortului. Aceasta taxa variaza in functie de nevoile fiecarui pensionar si a gradului sau de dependenta, existand mai multe pachete de servicii in acest sens. Cei care doresc sa afle mai multe detalii ne pot contacta la tel/fax 0234585658, mobil 0746125224, sau la adresa de e-mail ingrijiri@fsc.ro. In viitorul apropiat proiectul va avea si o pagina web dedicata” (Ionut Chirita, coordonator PR).

 Proiectul Satul Seniorilor Milly este posibil gratie sprijinulul a doi colaboratori apropiati ai FSC din Marea Britanie. Este vorba de doamna Judith Darmady si domnul Colin Williams, acesta din urma oferind FSC o finantare substantiala pentru lucrarile de renovare si amenajare a cladirilor existente. Deasemenea lucrarile de reabilitare au fost sustinute si de cativa sponsori locali cea mai importanta contributie avand-o compania Dedeman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin