20.05.2011

Seara de Gala pentru voluntarii judetului Bacau (Up-date )

Am revenit cu pozele. Scuze pentru intarziere dar pierdusem cardul...

Joi 12 mai 2011 in fata unei sali pline in incinta Casei de Cultura, voluntarii din intreg judetul Bacau au fost aplaudati la scena deschisa de colegi, parinti, profesori sau pur si simplu oameni dornici sa cunoasca mai multe despre acest fenomen. Timp de aproape trei ore, cele mai importante organizatii si institutii care lucreaza cu voluntari din intreg judet si-au prezentat proiectele si i-au premiat pe cei mai harnici si devotati voluntari din anul 2010. Au fost prezenti pe scena si aplaudati voluntarii de la Agentia Nationala Antidrog (Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bacau), Asociatia Iubim Natura, Asociatia Veniti cu Noi, Fundatia Salesiani di Don Bosco, Centrul Regional de Ecologie Bacau, Asociatia ARDOR, Asociatia de Tineret ONESTIN, Habitat for Humanity, Comanesti, Asociatia Da mai Departe si bineinteles, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau
Scopul intregii actiuni a fost mediatizarea conceptului de voluntariat in cadrul comunitatii, atragerea atentiei
opiniei publice asupra acestui ,,fenomen” si nu in ultimul rand motivarea voluntarilor actuali pentru activitatile din anii urmatori.

Momentele de maxima atractie ale serii au fost concertul oferit de catre exceptionalul talent bacauan Narcis Iustin Ianau care a ridicat in picioare audienta cu vocea sa extraordinara. Narcis, care a imbracat pentru o seara haina de voluntar, a interpretat sapte piese deosebite, care i-au scos in evidenta vocea minunata si au creat senzatie intre participanti.

Cel de al doilea moment mult asteptat a fost decernarea celor doua mari premii ale serii: Voluntarul anului 2010 in judetul Bacau si Proiectul de voluntariat al anului 2010 in judetul Bacau. Pentru aceste premii au fost inscrise cinci nominalizari la categoria Voluntarul anului si patru la categoria Proiectul de voluntariat al anului. Juriul, format din Domnul Dragos Benea, presedinte CJ Bacau, Doamna Nicoleta Zarnescu, director Cancelaria Prefectului, Doamna Adriana Ciorcila din partea Inspectoratului Scolar Judetean Bacau si a Consiliului Judetean al Elevilor Bacau, Domnul Cristian Lupu, manager Grafit Invest si Doamna Gabriela Achihai, presedinte FSC Bacau (FSC neparticipand la competitie), au avut o misiune extrem de dificila, toate nominalizarile fiind interesante iar munca depusa de voluntari extraordinara. Totusi, pentru ca trebuia sa existe cate un castigator la fiecare categorie acestia au fost:

- Ioana Mare de la Habitat for Humanity Comanesti a fost declarata voluntarul anului in judetul Bacau, cu un numar de patru voturi din cinci ;
- proiectul anului a fost declarat VARA IMPREUNA (NAVA BUCURIEI) al Fundatiei “Sfantul Ioan Bosco” cu un numar de trei voturi din cinci.

Ioana si-a inceput activitatea in cadrul organizatiei Habitat for Humanity Comanesti in iunie 2009, la 14 ani. De atunci Ioana s-a implicat in aproape toate activitatile organizatiei la care activeaza mergand pe santierele Habitat, participand la activitatile de strangere de fonduri, in conditiile in care ea locuieste in Bacau si trebuie sa se deplaseze 60 de Km pana la Comanesti. Si peste toate acestea Ioana se dovedeste a fi o foarte buna eleva aducand judetul Bacau pe locul 1 in tara la Olimpiada de Istorie.
Proiectul Vara Impreuna al Fundatiei Sfantul Ioan Bosco a fost desfasurat timp de patru saptamani in Bacau (308 copii si 110 voluntari) si cate o saptamana in urmatoarele sate: Butea, jud. Iasi (250 copii si 50 voluntari), Galbeni (120 copii si 30 voluntari), Traian (130 copii si 35 voluntari), Lilieci (90 copii si 20 voluntari) si Larguta. Scopul principal a fost sensibilizarea fata de importanta educatiei si a socializarii pasnice intre beneficiari. Proiectul a constat in activitati educative, ateliere, jocuri, consiliere pentru elevii de clasa a VIII-a si parintii acestora.

Pe langa membrii juriului, a mai transmis un mesaj voluntarilor bacauani si Prefectul Judetului Bacau domnul Constantin Scripat care a inmanat si cele doua mari premii ale seri.

POZE:




“Vrem sa multumim tuturor celor care au contribuit la crearea unei seri de gala extraordinare. In primul rand sutelor de voluntari de la toate organizatiile care de-a lungul anului desfasoara activitati atat de diverse si extrem de importante pentru intreaga comunitate, complet dezinteresati si plini de entuziasm. Toti au fost castigatori in aceasta seara si merita admiratia noastra a tuturor. Deasemenea institutiilor care au sustinut Gala si intreaga Saptamana Nationala a Voluntariatului: Institutia Prefectului, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Municipiului, Inspectoratul Scolar Judetean si Consiliul Judetean al Elevilor. Si nu in ultimul rand vreau sa multumesc intregii mass-media locale care a promovat activitatile SNV si a facut unul dintre cele mai importante lucruri: ne-a ajutat sa transmitem mesajul voluntarilor catre intreaga comunitate si sa aducem in atentia bacauanilor acest mod de implicare si responsabilitate individuala. Implicarea tuturor acestor factori arata ca Bacaul incepe sa aiba o comunitate adevarata care stie sa-si construiasca obiective comune si isi uneste eforturile pentru atingerea lor.” (Gabriela Achihai, presedinte FSC)  semneaza Ionut Chirita, coordonator PR, Fundatia de Sprijin Comunitar

2 comentarii:

LinkWithin