20.05.2011

Concursul “Tăcerea ucide democraţia” s-a încheiat

Aprope 100 de elevi din mai multe licee şi colegii din municipiul Bacău au participat la Concursul de eseuri “Tăcerea ucide democraţia”. Ei au trimis organizatorului şi partenerilor media un text despre cum percep libertatea de exprimare.

Câştigătorii vor fi anunţaţi luni, 23 mai. Locul ales de organizator pentru a marca încheierea concursului este semnificativ pentru libertatea de exprimare, dar va fi adus la cunoştinţa participanţilor chiar în preajma evenimentului.

Concursul de eseuri „Tăcerea ucide democraţia” a fost lansat cu prilejul Zilei mondiale a libertăţii de exprimare
şi este o iniţiativă Nicolae Zaharia.

La concurs au putut participa tinerii între 17 şi 25 de ani (vârste împlinite în anul curent), elevi sau studenţi ai unităţilor de învăţământ liceal, respectiv universitar, din municipiul Bacău.

Participanţii au trimis un eseu de maximum 5.000 de semne, în care şi-au exprimat punctul de vedere faţă de dreptul la libertatea de expresie, sub genericul “Tăcerea ucide democraţia”.

Fiecare partener media va juriza lucrările si îsi va desemna propriul câştigător. Un alt câstigător va fi desemnat de initiatorul concursului, cu sprijinul unor jurnalisti cu experientă.

Toţi câştigătorii desemnaţi de partenerii media şi de iniţiatorul proiectului vor vizita Parlamentul României şi redacţia unei televiziuni sau publicaţii centrale.

Premiul oferit de iniţiatorul campaniei este de 300 de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin