05.05.2011

Festivalul Luminii 2011 - 8 mai

CERCETAŞII INVITĂ BĂCĂUANII LA REDESCOPERIREA FRUMUSEŢII LUCRURILOR SIMPLE

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” invită băcăuanii duminică, 8 mai 2011, la un eveniment intitulat simbolic „Festivalul Luminii”. Acesta va avea loc în Piaţeta Casei de Cultură „Vasile Alecsandri”, începând cu ora 21. O dată cu lăsarea întunericului, piaţeta se va lumina doar de la cele 3000 de lumânări în „gulguţe” (cutii din hârtie pliate în tehnica origami), iluminatul public în zonă fiind oprit. Tema centrală a festivalului este “Frumuseţea lucrurilor simple”.


„Vrem să oferim băcăuanilor două ore în care să se relaxeze, să uite de grijile cotidiene şi să reflecteze la acele
lucruri simple care ne pot face viaţa mai bună” a declarat Mioara Huşanu, purtătorul de cuvânt al cercetaşilor băcăuani. Cercetaşii au pregătit o expoziţie de fotografii şi desene, cântece folk, jonglerii cu foc, atelier de făcut origami. Acestea vor putea fi privite în atmosfera creată de cele 3000 de lumânări. Festivalul se desfăşoară pentru a doua oară în Bacău. În plus faţă de anul trecut, lumânările vor fi amplasate şi în Parcul Bacovia (parcul pătrăţel). 

Festivalul Luminii este un proiect cu caracter spiritual şi interactiv şi este răspunsul cercetaşilor la lumea agitată în care trăim. De asemenea, este şi o cale de a promova tinerele talente şi de a creşte vizibilitatea implicării membrilor organizaţiei “Cercetaşii României” în comunitatea locală.

Evenimentul este desfăşurat sincron în acest sfârşit de săptămână, în alte peste 20 de oraşe din ţară, printre care Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi altele.


Organizaţia Naţionala “Cercetaşii României” (www.scout.ro), prescurtat ONCR, reînfiinţată în 1990, este cea mai mare mişcare de tineret din România, cu circa 2500 de membri în peste 60 de centre locale (filiale) răspândite în toata ţara. Fiecare dintre aceste centre îşi planifica propria activitate în funcţie de specificul local. În funcţie de interesele şi aptitudinile membrilor ei, se integrează în comunitatea locală şi încearcă să-i ajute pe membrii ei să devină cetăţeni responsabili ai comunităţilor în care trăiesc. Organizaţia naţională este, de asemenea, integrată în cercetăşia mondiala prin apartenenţa ei ca membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (www.scout.org) care numără în prezent în jur de 30.000.000 membri activi în 216 ţări şi teritorii.

4 comentarii:

LinkWithin