28.05.2011

Dans, muzica si gratie

Mai rar asa ceva la noi in oras. Super spectacol la Casa de Cultura, vineri, 27 Mai 2011. Un amalgam de dans modern, clasic, popular, acrobaţie şi balet, a incantat publicul pret de doua ore. Dansatori profesionisti, zeci de costume, coregrafii extraordinare, sunet si lumina de spectacol. Intr-un cuvant, REPEDE - TRUPA DE BALET din Chisinau.

...În scurta vreme, ansamblul REPEDE nu va mai avea nevoie de o prezentare, aşa cum deja se întampla în Rusia sau în Moldova de peste Prut, de unde şi vine, aşa cã maxim într-un an nu vei mai fi nevoit sã citeşti pagina aceasta. Însã astãzi este cazul sã o parcurgi, astfel încat sã nu pierzi un spectacol cu adevãrat original.

REPEDE s-a format mai întâi ca şcoalã de dans, iar mai apoi, pentru cã a adunat la un loc unii dintre cei mai buni artişti moldoveni, şi-a creat propria companie artisticã pentru spectacole. Şi, deoarece “profii” erau specializaţi pe toate domeniile (balet, acrobaţie, dans clasic, modern şi popular) şi s-au pricopsit şi cu un coregraf de mare clasã, au creat un spectacol care amestecã elemente din fiecare zonã. De aici şi unicitatea, originalul de care aminteam mai sus.
Iata cateva poze inedite:
Cel care are rabdare sã intre şi pe www.repede.md o sã descopere în componenţa grupului şi un artist emerit al Moldovei, cu nume de domnitor, Alexandru Lãpuşneanu, cel cunoscut pentru câteva rostiri celebre, personale sau nu: “De mã voi scula, pre mulţi am sã-I popesc”, “capul lui Moţoc vrem”, “de voi nu mã vreţi, eu vã vreau”. Se pare cã în Moldova nu se fac artişti emeriţi pe bandã rulantã, aşa cã omul are habar de ceea ce face. De sculat, o sã vã scoale în picioare sã aplaudaţi, iar domnişoarele artiste o sã vã îndeparteze orice fel de gând de popealã. Iar dacã nu, puteţi sã-i luaţi capul lui Tanmoshan Dmitrii, coregraful principal. Dar nu e cazul, sigur o sã vreţi sã revedeţi spectacolul, mai ales cã sunt doar douã reprezentaţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin