18.05.2011

"Cea mai buna actrita" de liceu

Trupa de teatru “PROSPERO” de la Palatul Copiilor Bacau, coordonata de regizorul Geo Balint a mai adaugat un premiu la palmaresul si performantele sale. Eleva ALEXANDRA SPATARU, clasa aXaColegiul national “Gheorghe Vranceanu” a castigat Premiul “Cea mai buna actrita” la Festivalul national de teatru pentru liceeni “VICEVERSA” de la Cluj care a avut loc in perioada 13-16 mai 2011. Au participat 12 trupe de teatru din
tara ( peste 150 de elevi-actori !) : Alfazet- Satu-Mare, Atelierul de Teatru Ion Ratiu – Turda, Dor fara spatiu – Bucuresti, Fata in fata – Cluj-Napoca, Interior – Ploiesti, Noi – Constanta, OKaua – Bucuresti, Palatul Copiilor – Cluj, Prospero si A.C.T. – Bacau, Nipoconstantinopolipitanovicescovici – Arad, Vice – versa a Liceului Teoretic Mihai Eminescu – Cluj.


“Am participat la festivalul de la Cluj in formula “restransa”, cu spectacolul “TE IUBESC, TATA…” de Mihaela Iancu , un “one woman show” interpretat de ALEXANDRA SPATARU. La Cluj a avut loc premiera spectacolului, si eu, personal, desi cunosc “limitele “ liceenilor de la Prospero, am avut o surpriza de proportii : Alexandra a reusit o performanta rara si pentru o actrita profesionista, o interpretare care a lasat “muta” intreaga sala, au fost multe lacrimi si minute in sir de aplauze si apoi… PREMIUL ! Alexandra a primit multe pupaturi & felicitari de la foarte multi dintre concurenti / concurente si de la profesionisti (juriu & coordonatorii trupelor) ! Sper ca rolul acesta sa-i deschida sufletul si ochii pentru viata…Sper ca (si) acest premiu sa-i motiveze pe “copiii mei” si parintii lor, carora le multumesc ca fac eforturi (si) financiare care sa-i sustina in “criza generala” in care ne balacim cu totii… a declarat  Geo Balint.

M-au bucurat foarte mult si cele trei premii obtinute de cealalta trupa din Bacau “ACT” coordonata de actorul Horia Suru…Au fost extraordinari, tonici, fara inhibitii, au jucat un text extrem de actual si curajos (MAMA MIA!) …Bacaul a luat cele mai multe premii ! Sunt mandru de liceenii din Bacau care fac si iubesc TEATRUL !!!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin