03.05.2011

Inscrie-te in Campania “Tăcerea ucide democraţia”

Tinerii între 17 şi 25 de ani sunt invitaţi să participe la un concurs de eseuri în cadrul campaniei intitulate “Tăcerea ucide democraţia”. Aceasta este lansată cu ocazia Zilei mondiale a libertăţii de expresie, marcată în fiecare an pe 3 mai.

Obiectivul îl reprezintă sensibilizarea tineretului faţă de ideea libertăţii de expresie, prin conştientizarea înţelegerii, aprecierii şi folosirii acestui drept.

În perioada 3 mai – 15 mai, tinerii sunt invitaţi să trimită un eseu de maximum 5.000 de semne, în care să îşi exprime punctul de vedere faţă de dreptul la libertatea de expresie, sub sloganul «Tăcerea ucide democraţia». Eseurile vor fi trimise, prin fax, e-mail la partenerii media şi la iniţiatorul proiectului. Lucrările vor fi jurizate atât de partenerii media, cât şi de o echipă de jurnalişti independenţi, desemnată de iniţiator. Fiecare
partener media îşi va desemna propriul câştigător, căruia îi va oferi propriul premiu (publicare eseu, invitaţie la o emisiune, jurnal de ştiri etc.)

Toţi câştigătorii desemnaţi de partenerii media vor fi invitaţi să viziteze Parlamentul României şi redacţia unei televiziuni sau publicaţii centrale. Premiul oferit de iniţiatorul campaniei este de 300 de lei.

Ziua Mondială a Libertăţii de expresie se sărbătoreşte în toată lumea din 23 decembrie 1993, când Adunarea Generală a ONU a declarat 3 mai drept Ziua mondială a libertăţii de expresie. Pe 3 mai sunt comemoraţi, în mod simbolic, jurnaliştii ucişi, răniţi sau arestaţi în timpul exercitării profesiei.

O iniţiativă Nicolae Zaharia
consilier local

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin