10.05.2011

A inceput saptamana voluntariatului si in Bacau

Bacauanii invitati sa imbrace haina de voluntar in cadrul SNV 2011.


Sub sloganul “Anul acesta se poarta voluntariatul” in saptamana 9-15 mai se va derula pe plan national cea de a zecea editie a Sapatamanii Nationale a Voluntariatului. Timp de o saptamana, in cele mai importante orase din tara se vor derula sute de activitati de voluntariat din cele mai diferite domenii avand ca obiectiv comun promovarea publica a voluntariatul ca modalitate de responsabilitate sociala individuala si ca mod de manifestare a cetateniei active.

Cele doua eveniment marcante in Bacau vor fi:

Targul voluntarilor - 11 Mai, Parcul Catedralei, in intervalul orar 12:00-20:00;
Gala Voluntarului Bacauan – 12 Mai, Casa de Cultura Bacau, incepand cu ora 17:00; 



SNV este un eveniment national anual, menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si cat mai multi voluntari care sa contribuie la dezvoltarea comunitatilor lor si sa atraga sprijinul celorlalti pentru activitatea voluntarilor si recunoasterea meritelor acestora. SNV 2011 face parte din Planul National de Actiune al Romaniei pentru
implementarea Anului European al Voluntariatului 2011. In acest an SNV se va desfasura in intreaga tara in saptamana 9-15 mai, in toate comunitatile unde exista organizatii care implica voluntari, centre de voluntariat
si oameni cu initiativa.

In Bacau SNV va fi coordonata de Fundatia de Sprijin Comunitar, organizatie membra in Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat si membru fondator al Federatiei Volum (Federatia Organizatiilor care Sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania), federatie care se ocupa de implementarea activitatilor de voluntariat in Romania cu ocazia Anului European al Voluntariatului.

In parteneriat cu peste 15 alte ONG-uri si institutii printre care amintim Institutia Prefectului Judetului Bacau, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Municipiului Bacau, Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, Consiliul Judetean al Elevilor Bacau si Inspectoratul Judetean de Politie Bacau, SNV 2011 va oferi bacauanilor timp de o saptamana prilejul de a cunoaste miscarea locala de voluntariat si a se implica in nu mai putin de 37 de activitati din cele mai diverse domenii, plecand de la activitati de protectie a mediului si a animalelor pana la jocuri si concursuri sportive, dezbateri, marsuri, piese de teatru etc. Lista completa a acestor activitati, cu detalii organizatorice complete o puteti regasi atasata sau consultand pagina oficiala a SNV 2011: www.voluntarifsc.ro.

In cadrul SNV Bacau, FSC doreste sa marcheze intr-un mod deosebit Anul European al Voluntariatului prin doua zile de promovare si recunoastere publica a voluntariatului in general si a importantei dezvoltarii acestui fenomen pentru crearea unei comunitati mai responsabile si mai implicate. Cele doua zile se doresc a fi punctul culminant al SNV momentul de maxim interes in care toate organizatiile cu voluntari activi vor fi invitate sa-si faca cunoscute activitatile, proiectele si cei mai merituosi voluntari.

In cadrul acestor doua evenimente ONG-urile participante vor avea ocazia sa-si promoveze activitatile si voluntarii activi pentru a se face cunoscute in comunitatea locala si a atrage noi voluntari si sutinatori.
Targul voluntarilor (11 mai), organizat in Parcul Catedralei timp de o zi, va oferi tuturor celor interesati de miscarea de voluntariat un cadru organizat in care vor putea cunoaste cele mai importante ONG-uri din Bacau si se vor familiariza cu activitatile specifice acestora. Va fi o zi plina in care pe o scena amenajata in mijlocul parcului vor fi organizate spectacole cu muzica, teatru, dans si va exista o zona cu ateliere si activitati recreative si distractive pentru cei mici dar si cei mari.

Gala Voluntarului (12 mai) va fi si in acest an evenimentul central al SNV, cand ONG-urile participante vor avea ocazia sa-si rasplateasca in fata publicului de toate varstele cei mai harnici si mai devotati voluntari si sa-si faca cunoscute realizarile din anul precedent. Pe scena Casei de Cultura vor defila rand pe rand tineri care au inteles sa-si dedice o parte din timpul liber semenilor sau comunitatii in care traim, punand umarul la transformarea ei pozitiva. Sunt modele de urmat pentru noi toti si exemple concrete ale faptului ca implicarea activa si reala este posibila si la indemana oricui doreste. Ca si in anii anteriori, in cadrul Galei, vor fi desemnati castigatorii la categoriile voluntarul anului 2010 si proiectul de voluntariat al anului 2010 in judetul Bacau, anul acesta fiind inscrise in competitie noua nominalizari.
Invitam asadar bacauanii sa imbrace macar pentru o saptamana haina de voluntar si sa se alature celor care au fost “contaminati” deja de aceasta miscare, tot mai populara si in Romania. Toate evenimentele saptamanii sunt deschise oricui doreste sa participe, nefiind nevoie decat de o mica doza de entuziasm si dorinta de a face parte dintr-o comunitate activa, implicata si mai ales, interesata de a schimba ceva in bine.

Ionut Chirita,
coordonator PR, Fundatia de Sprijin Comunitar




Lista organizatiilor si Calendarul activitatilor SNV 2011
LUNI: 09.05.2011

CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Ecologizare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea spatiului verde (strangerea pet-urilor si a altor deseuri), montat panouri pentru a avertiza patrarea curateniei.
CAND: 09.05.2011
UNDE: Zona Izvoare Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Amenajarea spatiilor verzi
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: montarea căsuţelor pentru păsări în copaci – impreuna cu clasele primare
igienizarea spaţiului verde, vopsirea stâlpilor de la plăcuţele indicatoare (specii arbori) si de la harta parcului
confecţionat – montat hrănitori pentru păsări.
PARTENERI: Colegiul National "Ferdinand I"
CAND: 09.05.2011 10.30 - 17.00
UNDE: "Parcul Ferdinand", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va organiza un marş "Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!" cu ajutorul voluntarilor din organizaţiile implicate în SNV, a elevilor şi profesorilor din unităţile şcolare din oraşele implicate, pentru conştientizarea nocivităţii consumului de etnobotanice şi diminuarea acestui tip de consum în rândul tinerilor.
PARTENERI: Inspectoratul Şcolar al judeţului Bacău, Consiliul judeţean al Elevilor, Primăria Bacău, Poliţia Locală, Inspectoratul judeţean de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică
CAND: 09.05.2011 12-14
UNDE: Centrul oraşului (în Bacău, din faţa magazinului Luceafărul - Hotel Dumbrava) itinerariu, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 09.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085

MARTI: 10.05.2011
CINE: CRE (Centrul Regional de Ecologie)
CE: Concurs Caiac-Canoe
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program: fiecare ONG va participa cu o echipa formata din 4 fete si 4 baieti. Concursul consta in urmatoarele 5 probe:
Simplu fete - proba de viteza
Simplu baieti - proba de viteza
Dublu fete - proba de viteza
Dublu baieti - proba de viteza
Dublu mixt - proba de viteza
Fiecare voluntar va participa la o singura proba.
Jurizare: castigatorul va fi desemnat atat individual cat si pe echipa. Se acorda 3 puncte primului echipaj/ concurent sosit la mal, 2 puncte celui de-al doilea si un punct celui de-al treilea. Ultimul sosit nu va primi niciun punct.
Premiul pe echipa se acorda prin cumularea punctelor obtinute de fiecare voluntar.
Premii: organizatorul acorda diplome de participare tuturor concurentilor, si acces gratuit la echipamentale de agrement ale Centrului Regional de Ecologie pe toata perioada verii.
Inscrieri la numarul de telefon 0748-541-503 sau pe adresa de mail: chiruta.andreea@yahoo.com
Propun o proba de rezistenta (in jurul insulei) intre coordonatorii de voluntari, in functie de numarul de participanti din partea fiecarei organizatii, caiac simplu sau dublu.
CAND: 10.05.2011 15:00 - 18:00
UNDE: Insula de Agrement Bacau, judetul Bacau
CONTACT:Andreea Chirut, chiruta.andreea@yahoo.com, 0748541503
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Stil de viata sanatos
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Intreceri sportive organizate pentru copiii/ elevii cu deficiente din cadrul unitatii (tenis, baschet).
CAND: 10.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Habeteenii vor face un cerc de luru manual in care vor face diverse obiecte personalizate cu Habitat pe care le vor inmana trecatorilor . vor fi flyere si materiale legate de activitatile Habitat. Trecatorii vor fi invitati sa bata cate un cui in casute din lemn amplasate in Parcul central special ptr localnici.Si cred, inca nu avem o aprobare, in Parcul cu Bai din Moinesti,copiii vor picta pe peretii garajelor diferite mesaje referitoare la habitat si va fi si un moment de Grafiti.
CAND: 10.05.2011
UNDE: Moinesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: "Tineri pentru Copii"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curăţat spaţiul verde,vopsit leagăne şi bănci si vopsit gardul de imprjmuire.
PARTENERI: SC MCD SRL
CAND: 10.05.2011 15.30 - 18.00
UNDE: Loc de joaca "Papagal", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociatia Regionala de Dezbatere, Oratorie si Retorica ARDOR-Moldova
CE: Dezbatere: "Statul ar trebui sa aiba grija de cetatenii lui"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Propunem, ca si anul trecut, o dezbatere demonstrativa prin care sa sensibilizam participantii la problemele sociale ale cetatenilor defavorizati, la implicarea voluntarilor din cadrul ONG-urilor pentru a-i ajuta pe cetateni, in functie de problemelelor si de specificul activitatii fiecarui ONG.
PARTENERI: Cancelaria Prefectului
CAND: 10.05.2011 14-16
UNDE: Sala mica a Prefecturii Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Plaesu Teodora, teodora32us@yahoo.com , 0723126788
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Alege DRUMUL, prietene!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: În cadrul proiectului "Alege DRUMUL, prietene!", se va desfăşura o întâlnire în care se va dezbate tema prieteniei (ce înseamnă prieten adevărat), se va discuta despre curiozitate şi alegerile pe care le facem în viaţă. Totodată se vor prezenta informaţii despre droguri (cauze, efecte) beneficiarilor proiectului.
PARTENERI: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău
CAND: 10.05.2011 15-17
UNDE: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău - filiala Bicaz, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 10.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MIERCURI: 11.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin comunitar
CE: Targul voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: La eveniment sunt asteptate peste 10 ONG-uri din judetul Bacau care se vor inscrie si vor participa activ. Targul ONG va cuprinde anumite zone de activitate, cum ar fi:
* ZONA EXPO, unde fiecare ONG va avea un stand de prezentare a activitatilor proprii de voluntariat. Standul va consta intr-un cort, o masa, cateva scaune si materiale promotionale.
* ZONA unde se va desfasura PROGRAMUL ARTISTIC. In cadrul acestui targ va avea loc concursul “Imnul Voluntarilor” ce va avea ca finalitate alegerea unui imn oficial al voluntarilor bacauani.
PARTENERI: Institutia Prefectului Bacau; Inspectoratul Scolar Judetean Bacau
CAND: 11.05.2011 12-20
UNDE: Parcul Catedralei Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Uita-te in jur !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Campanie stradala de informare asupra poluarii mediului drepturilor cetatenesti, respectarii pietonilor de catre soferi.
CAND: 11.05.2011 10:00
UNDE: intersectia Bd. Unirii - str. 9 Mai, loc Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Sa cresti mare !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Actiune de plantare puieti si flori, insamantare gazon intre corpurile A si B ale Colegiului Economic Bacau
PARTENERI: Asociatia "Iubim Natura"
CAND: 11.05.2011 13:00
UNDE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Protectia mediului
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea locului de joaca de la CSEI Nr. 1 Bacau
CAND: 11.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 11.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Consiliul Scolar al Elevilor din Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau
CE: "Sah mat" - piesa de teatru pentru liceeni
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Un grup de elevi cu aptitudini artistice din Colegiul "Mihai Eminescu" vor pregati o piesa de teatru pe care o vor prezenta in public cu ocazia Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Mesajul piesei este corectarea prin ironie si ras a comportamentelor negative ce vizeaza consumul de alcool, tutun, droguri in randul tinerilor.
PARTENERI: Societatea Culturala a Elevilor si Profesorilor din Liceul "Mihai Eminescu" Bacau
CAND: 11.05.2011 13-14
UNDE: Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Mihaela, mazilu_m_me2005@yahoo.com , 0740062122
JOI:12.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin Comunitar
CE: Gala Judeteana a Voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Evenimentul va avea loc pe data de 12 mai 2011, unde sunt invitate toate ONG-urile ce doresc sa-si premieze voluntarii intr-un cadru festiv si toti tinerii ce doresc sa ia parte la o „gala de zile mari”.
PARTENERI: Consiliul Judetean Bacau, Consiliu Local Bacau; Institutia Prefectului Bacau si Inspectoratul Scolar Bacau; Consiliul Judetean al elevilor Bacau;
CAND: 12.05.2011 17-20
UNDE: Teatrul de Vara sau Casa de Cultura Bacau, jud. Bacau.
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Expozitie-atelier Eco- Arta
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Organizarea unui atelier de confectionare de obiecte de Eco Arta si a unei expozitii cu produsele realizate.
PARTENERI: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CAND: 12.05.2011 13-15
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Indrazneste sa visezi fara droguri
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor participa la ore interactive de informare pe tema prevenirii consumului de droguri la clasele a IX-a si a X-a din CT Ion Borcea Buhusi (a 2-a ora consecutiv la fiecare clasa)
PARTENERI: Asociatia Trust Orfelinat Ungureni, Ambulatoriul de Specialitate Copii, Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Colegiul Tehnic Ion Borcea Buhusi, jud.Bacau
CONTACT: Radu Nafornita, radunafornita@gmail.com , 0764407533
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
VINERI: 13.05.2011
CINE: Asociatia de Tineret ONESTIN
CE: Scoala de Mentorat ONESTIN
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program de mentorat desfasurat de voluntarii asociatiei, elevi de liceu si studenti, cu elevi de clasele VII- VIII ai scolii “George Calinescu”. Activitatile, la care vor participa 4 mentori + 4 invitati speciali si 20 copii, vor cuprinde metode de educatie non-formala, energizere, jocuri de socializare si prezentarea interactiva a activitatilor de voluntariat si a ceea ce inseamna sa fii voluntar.
PARTENERI: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti
CAND: 13.05.2011 17-19
UNDE: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti, jud. Bacau
CONTACT: Denisa Doba, onestin_mail@yahoo.com , 0745334990
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Turneu-Fotbal de masa & Ping-pong
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un turneu de fotbal de masa (biliarino) si de ping-pong. In acelasi timp tinerii care doresc vor putea picta figurine din gips si ceramica, viziona filmulete cu activitatile fundatiei din ultimii ani.
CAND: 13.05.2011 15:30-17:30
UNDE: Str. Tazlaului, Nr. 9 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "O zi de amenajare a adăpostului pentru câini'
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii vor participa la amenajarea adăpostului pentru câini prin construirea de ţarcuri şi cuşti.
CAND:13.05.2011 12-19
UNDE: municipiul Bacau , judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Reversul Medaliei
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti ai CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor sustine activitati de informare la clasele V-VIII si o activitate de pregatire a profesorilor diriginti in vederea implementarii proiectului "Da mai departe!"
PARTENERI: Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 13.05.2011 10-14
UNDE: Scoala Ion Luca Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: INFO - HELP
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Punct de asistenta medicala destinat : masurarii tensiunii arteriale, masurarii indicelui glicemic, asigurarii hidratarii pietonilor, informarii asupra igienei si intretinerii sanatatii corporale
PARTENERI: Crucea Rosie Bacau
CAND: 13.05.2011 12:00
UNDE: Piata Tricolorului, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Curat - murdar !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Ecologizarea zonei Stefan cel Mare – Statia de Epurare Bacau 2
CAND: 13.05.2011 10:00
UNDE: Str. Digu Barnat, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
SAMBATA:14.05.2011
CINE: Centrul de Voluntariat ONESTIN
CE: O zi cu fratele mai mare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in petrecerea timpului liber, a unui grup de 15 copii cu probleme sociale, aflați în ingrijirea Asociației FORUM Onesti, in compania a 15 voluntari ai Centrului de Voluntariat ONESTIN. Se vor organiza concursuri interactive intre “frati”, activitati de ecologizare a parculetului de copii, povesti si jocuri.
PARTENERI: Asociatia FORUM Onesti
CAND: 14.05. 2011 9.30-13.00
UNDE: Parcul Municipal Onesti, jud. Bacau.
CONTACT: Diana Ghioc, onestin_mail@yahoo.com , 0741565120
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va amplasa o mica scena in centrul orasului Darmanesti, pe care copiii de la Habitat vor pregati un moment artistic: carate, cantece, dansuri populare.
CAND: 14.05.2011
UNDE: Darmanesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: Asociatia Iubim Natura
CE: Curatenia de primavara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in igienizarea anumitor zone din municipiul Bacau. Ne dorim ca toate zonele alese sa fie curatate in acelasi timp, astfel incat, dupa circa doua ore de voluntariat, sa avem un Bacau curat.
CAND: 14.05.2011 12-14
UNDE: municipiul Bacau, judetul Bacau
CONTACT: Suciu Florin, asociatia@iubimnatura.org, 0746385854
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Sprijin pentru pregatirea taberei - vacanta de vara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curatarea copacilor de uscaturi si depozitarea acestora; Intretinerea spatiului verde; Igienizarea zonei limitrofe taberei.
PARTENERI: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret
CAND: 14.05.2011 11 - 16
UNDE: Tabara Valea Budului, judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: Targ de adoptii
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se vor oferi spre adopţie caini fără stăpân, deparazitaţi intern şi extern, vaccinaţi.
Se vor împarti materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Declararea zilei de 14 Mai ca fiind "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
Va avea loc o campanie educaţională şi de informare, se vor împărţi pliante şi materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: BIO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Circuit crosul voluntarilor: Parcul Trandafirilor – Casa de Asigurari de Sanatate Bacau si retur
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 14.05.2011 13:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
DUMINICA:15.05.2011
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: ECO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Traseu biciclete: Gara – Mioritei – Autogara – Milcov – Orizont – Marasesti – Parcul Catedralei
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Spectacol
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un spectacol cu muzica, dans si multe alte surprize.
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662


Lista organizatiilor si Calendarul activitatilor SNV 2011
LUNI: 09.05.2011
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Ecologizare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea spatiului verde (strangerea pet-urilor si a altor deseuri), montat panouri pentru a avertiza patrarea curateniei.
CAND: 09.05.2011
UNDE: Zona Izvoare Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Amenajarea spatiilor verzi
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: montarea căsuţelor pentru păsări în copaci – impreuna cu clasele primare
igienizarea spaţiului verde, vopsirea stâlpilor de la plăcuţele indicatoare (specii arbori) si de la harta parcului
confecţionat – montat hrănitori pentru păsări.
PARTENERI: Colegiul National "Ferdinand I"
CAND: 09.05.2011 10.30 - 17.00
UNDE: "Parcul Ferdinand", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va organiza un marş "Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!" cu ajutorul voluntarilor din organizaţiile implicate în SNV, a elevilor şi profesorilor din unităţile şcolare din oraşele implicate, pentru conştientizarea nocivităţii consumului de etnobotanice şi diminuarea acestui tip de consum în rândul tinerilor.
PARTENERI: Inspectoratul Şcolar al judeţului Bacău, Consiliul judeţean al Elevilor, Primăria Bacău, Poliţia Locală, Inspectoratul judeţean de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică
CAND: 09.05.2011 12-14
UNDE: Centrul oraşului (în Bacău, din faţa magazinului Luceafărul - Hotel Dumbrava) itinerariu, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 09.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MARTI: 10.05.2011
CINE: CRE (Centrul Regional de Ecologie)
CE: Concurs Caiac-Canoe
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program: fiecare ONG va participa cu o echipa formata din 4 fete si 4 baieti. Concursul consta in urmatoarele 5 probe:
Simplu fete - proba de viteza
Simplu baieti - proba de viteza
Dublu fete - proba de viteza
Dublu baieti - proba de viteza
Dublu mixt - proba de viteza
Fiecare voluntar va participa la o singura proba.
Jurizare: castigatorul va fi desemnat atat individual cat si pe echipa. Se acorda 3 puncte primului echipaj/ concurent sosit la mal, 2 puncte celui de-al doilea si un punct celui de-al treilea. Ultimul sosit nu va primi niciun punct.
Premiul pe echipa se acorda prin cumularea punctelor obtinute de fiecare voluntar.
Premii: organizatorul acorda diplome de participare tuturor concurentilor, si acces gratuit la echipamentale de agrement ale Centrului Regional de Ecologie pe toata perioada verii.
Inscrieri la numarul de telefon 0748-541-503 sau pe adresa de mail: chiruta.andreea@yahoo.com
Propun o proba de rezistenta (in jurul insulei) intre coordonatorii de voluntari, in functie de numarul de participanti din partea fiecarei organizatii, caiac simplu sau dublu.
CAND: 10.05.2011 15:00 - 18:00
UNDE: Insula de Agrement Bacau, judetul Bacau
CONTACT:Andreea Chirut, chiruta.andreea@yahoo.com, 0748541503
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Stil de viata sanatos
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Intreceri sportive organizate pentru copiii/ elevii cu deficiente din cadrul unitatii (tenis, baschet).
CAND: 10.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Habeteenii vor face un cerc de luru manual in care vor face diverse obiecte personalizate cu Habitat pe care le vor inmana trecatorilor . vor fi flyere si materiale legate de activitatile Habitat. Trecatorii vor fi invitati sa bata cate un cui in casute din lemn amplasate in Parcul central special ptr localnici.Si cred, inca nu avem o aprobare, in Parcul cu Bai din Moinesti,copiii vor picta pe peretii garajelor diferite mesaje referitoare la habitat si va fi si un moment de Grafiti.
CAND: 10.05.2011
UNDE: Moinesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: "Tineri pentru Copii"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curăţat spaţiul verde,vopsit leagăne şi bănci si vopsit gardul de imprjmuire.
PARTENERI: SC MCD SRL
CAND: 10.05.2011 15.30 - 18.00
UNDE: Loc de joaca "Papagal", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociatia Regionala de Dezbatere, Oratorie si Retorica ARDOR-Moldova
CE: Dezbatere: "Statul ar trebui sa aiba grija de cetatenii lui"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Propunem, ca si anul trecut, o dezbatere demonstrativa prin care sa sensibilizam participantii la problemele sociale ale cetatenilor defavorizati, la implicarea voluntarilor din cadrul ONG-urilor pentru a-i ajuta pe cetateni, in functie de problemelelor si de specificul activitatii fiecarui ONG.
PARTENERI: Cancelaria Prefectului
CAND: 10.05.2011 14-16
UNDE: Sala mica a Prefecturii Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Plaesu Teodora, teodora32us@yahoo.com , 0723126788
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Alege DRUMUL, prietene!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: În cadrul proiectului "Alege DRUMUL, prietene!", se va desfăşura o întâlnire în care se va dezbate tema prieteniei (ce înseamnă prieten adevărat), se va discuta despre curiozitate şi alegerile pe care le facem în viaţă. Totodată se vor prezenta informaţii despre droguri (cauze, efecte) beneficiarilor proiectului.
PARTENERI: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău
CAND: 10.05.2011 15-17
UNDE: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău - filiala Bicaz, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 10.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MIERCURI: 11.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin comunitar
CE: Targul voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: La eveniment sunt asteptate peste 10 ONG-uri din judetul Bacau care se vor inscrie si vor participa activ. Targul ONG va cuprinde anumite zone de activitate, cum ar fi:
* ZONA EXPO, unde fiecare ONG va avea un stand de prezentare a activitatilor proprii de voluntariat. Standul va consta intr-un cort, o masa, cateva scaune si materiale promotionale.
* ZONA unde se va desfasura PROGRAMUL ARTISTIC. In cadrul acestui targ va avea loc concursul “Imnul Voluntarilor” ce va avea ca finalitate alegerea unui imn oficial al voluntarilor bacauani.
PARTENERI: Institutia Prefectului Bacau; Inspectoratul Scolar Judetean Bacau
CAND: 11.05.2011 12-20
UNDE: Parcul Catedralei Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Uita-te in jur !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Campanie stradala de informare asupra poluarii mediului drepturilor cetatenesti, respectarii pietonilor de catre soferi.
CAND: 11.05.2011 10:00
UNDE: intersectia Bd. Unirii - str. 9 Mai, loc Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Sa cresti mare !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Actiune de plantare puieti si flori, insamantare gazon intre corpurile A si B ale Colegiului Economic Bacau
PARTENERI: Asociatia "Iubim Natura"
CAND: 11.05.2011 13:00
UNDE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Protectia mediului
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea locului de joaca de la CSEI Nr. 1 Bacau
CAND: 11.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 11.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Consiliul Scolar al Elevilor din Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau
CE: "Sah mat" - piesa de teatru pentru liceeni
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Un grup de elevi cu aptitudini artistice din Colegiul "Mihai Eminescu" vor pregati o piesa de teatru pe care o vor prezenta in public cu ocazia Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Mesajul piesei este corectarea prin ironie si ras a comportamentelor negative ce vizeaza consumul de alcool, tutun, droguri in randul tinerilor.
PARTENERI: Societatea Culturala a Elevilor si Profesorilor din Liceul "Mihai Eminescu" Bacau
CAND: 11.05.2011 13-14
UNDE: Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Mihaela, mazilu_m_me2005@yahoo.com , 0740062122
JOI:12.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin Comunitar
CE: Gala Judeteana a Voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Evenimentul va avea loc pe data de 12 mai 2011, unde sunt invitate toate ONG-urile ce doresc sa-si premieze voluntarii intr-un cadru festiv si toti tinerii ce doresc sa ia parte la o „gala de zile mari”.
PARTENERI: Consiliul Judetean Bacau, Consiliu Local Bacau; Institutia Prefectului Bacau si Inspectoratul Scolar Bacau; Consiliul Judetean al elevilor Bacau;
CAND: 12.05.2011 17-20
UNDE: Teatrul de Vara sau Casa de Cultura Bacau, jud. Bacau.
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Expozitie-atelier Eco- Arta
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Organizarea unui atelier de confectionare de obiecte de Eco Arta si a unei expozitii cu produsele realizate.
PARTENERI: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CAND: 12.05.2011 13-15
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Indrazneste sa visezi fara droguri
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor participa la ore interactive de informare pe tema prevenirii consumului de droguri la clasele a IX-a si a X-a din CT Ion Borcea Buhusi (a 2-a ora consecutiv la fiecare clasa)
PARTENERI: Asociatia Trust Orfelinat Ungureni, Ambulatoriul de Specialitate Copii, Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Colegiul Tehnic Ion Borcea Buhusi, jud.Bacau
CONTACT: Radu Nafornita, radunafornita@gmail.com , 0764407533
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
VINERI: 13.05.2011
CINE: Asociatia de Tineret ONESTIN
CE: Scoala de Mentorat ONESTIN
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program de mentorat desfasurat de voluntarii asociatiei, elevi de liceu si studenti, cu elevi de clasele VII- VIII ai scolii “George Calinescu”. Activitatile, la care vor participa 4 mentori + 4 invitati speciali si 20 copii, vor cuprinde metode de educatie non-formala, energizere, jocuri de socializare si prezentarea interactiva a activitatilor de voluntariat si a ceea ce inseamna sa fii voluntar.
PARTENERI: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti
CAND: 13.05.2011 17-19
UNDE: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti, jud. Bacau
CONTACT: Denisa Doba, onestin_mail@yahoo.com , 0745334990
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Turneu-Fotbal de masa & Ping-pong
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un turneu de fotbal de masa (biliarino) si de ping-pong. In acelasi timp tinerii care doresc vor putea picta figurine din gips si ceramica, viziona filmulete cu activitatile fundatiei din ultimii ani.
CAND: 13.05.2011 15:30-17:30
UNDE: Str. Tazlaului, Nr. 9 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "O zi de amenajare a adăpostului pentru câini'
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii vor participa la amenajarea adăpostului pentru câini prin construirea de ţarcuri şi cuşti.
CAND:13.05.2011 12-19
UNDE: municipiul Bacau , judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Reversul Medaliei
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti ai CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor sustine activitati de informare la clasele V-VIII si o activitate de pregatire a profesorilor diriginti in vederea implementarii proiectului "Da mai departe!"
PARTENERI: Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 13.05.2011 10-14
UNDE: Scoala Ion Luca Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: INFO - HELP
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Punct de asistenta medicala destinat : masurarii tensiunii arteriale, masurarii indicelui glicemic, asigurarii hidratarii pietonilor, informarii asupra igienei si intretinerii sanatatii corporale
PARTENERI: Crucea Rosie Bacau
CAND: 13.05.2011 12:00
UNDE: Piata Tricolorului, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Curat - murdar !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Ecologizarea zonei Stefan cel Mare – Statia de Epurare Bacau 2
CAND: 13.05.2011 10:00
UNDE: Str. Digu Barnat, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
SAMBATA:14.05.2011
CINE: Centrul de Voluntariat ONESTIN
CE: O zi cu fratele mai mare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in petrecerea timpului liber, a unui grup de 15 copii cu probleme sociale, aflați în ingrijirea Asociației FORUM Onesti, in compania a 15 voluntari ai Centrului de Voluntariat ONESTIN. Se vor organiza concursuri interactive intre “frati”, activitati de ecologizare a parculetului de copii, povesti si jocuri.
PARTENERI: Asociatia FORUM Onesti
CAND: 14.05. 2011 9.30-13.00
UNDE: Parcul Municipal Onesti, jud. Bacau.
CONTACT: Diana Ghioc, onestin_mail@yahoo.com , 0741565120
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va amplasa o mica scena in centrul orasului Darmanesti, pe care copiii de la Habitat vor pregati un moment artistic: carate, cantece, dansuri populare.
CAND: 14.05.2011
UNDE: Darmanesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: Asociatia Iubim Natura
CE: Curatenia de primavara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in igienizarea anumitor zone din municipiul Bacau. Ne dorim ca toate zonele alese sa fie curatate in acelasi timp, astfel incat, dupa circa doua ore de voluntariat, sa avem un Bacau curat.
CAND: 14.05.2011 12-14
UNDE: municipiul Bacau, judetul Bacau
CONTACT: Suciu Florin, asociatia@iubimnatura.org, 0746385854
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Sprijin pentru pregatirea taberei - vacanta de vara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curatarea copacilor de uscaturi si depozitarea acestora; Intretinerea spatiului verde; Igienizarea zonei limitrofe taberei.
PARTENERI: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret
CAND: 14.05.2011 11 - 16
UNDE: Tabara Valea Budului, judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: Targ de adoptii
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se vor oferi spre adopţie caini fără stăpân, deparazitaţi intern şi extern, vaccinaţi.
Se vor împarti materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Declararea zilei de 14 Mai ca fiind "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
Va avea loc o campanie educaţională şi de informare, se vor împărţi pliante şi materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: BIO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Circuit crosul voluntarilor: Parcul Trandafirilor – Casa de Asigurari de Sanatate Bacau si retur
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 14.05.2011 13:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
DUMINICA:15.05.2011
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: ECO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Traseu biciclete: Gara – Mioritei – Autogara – Milcov – Orizont – Marasesti – Parcul Catedralei
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Spectacol
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un spectacol cu muzica, dans si multe alte surprize.
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662


Lista organizatiilor si Calendarul activitatilor SNV 2011
LUNI: 09.05.2011
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Ecologizare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea spatiului verde (strangerea pet-urilor si a altor deseuri), montat panouri pentru a avertiza patrarea curateniei.
CAND: 09.05.2011
UNDE: Zona Izvoare Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Amenajarea spatiilor verzi
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: montarea căsuţelor pentru păsări în copaci – impreuna cu clasele primare
igienizarea spaţiului verde, vopsirea stâlpilor de la plăcuţele indicatoare (specii arbori) si de la harta parcului
confecţionat – montat hrănitori pentru păsări.
PARTENERI: Colegiul National "Ferdinand I"
CAND: 09.05.2011 10.30 - 17.00
UNDE: "Parcul Ferdinand", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va organiza un marş "Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!" cu ajutorul voluntarilor din organizaţiile implicate în SNV, a elevilor şi profesorilor din unităţile şcolare din oraşele implicate, pentru conştientizarea nocivităţii consumului de etnobotanice şi diminuarea acestui tip de consum în rândul tinerilor.
PARTENERI: Inspectoratul Şcolar al judeţului Bacău, Consiliul judeţean al Elevilor, Primăria Bacău, Poliţia Locală, Inspectoratul judeţean de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică
CAND: 09.05.2011 12-14
UNDE: Centrul oraşului (în Bacău, din faţa magazinului Luceafărul - Hotel Dumbrava) itinerariu, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 09.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MARTI: 10.05.2011
CINE: CRE (Centrul Regional de Ecologie)
CE: Concurs Caiac-Canoe
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program: fiecare ONG va participa cu o echipa formata din 4 fete si 4 baieti. Concursul consta in urmatoarele 5 probe:
Simplu fete - proba de viteza
Simplu baieti - proba de viteza
Dublu fete - proba de viteza
Dublu baieti - proba de viteza
Dublu mixt - proba de viteza
Fiecare voluntar va participa la o singura proba.
Jurizare: castigatorul va fi desemnat atat individual cat si pe echipa. Se acorda 3 puncte primului echipaj/ concurent sosit la mal, 2 puncte celui de-al doilea si un punct celui de-al treilea. Ultimul sosit nu va primi niciun punct.
Premiul pe echipa se acorda prin cumularea punctelor obtinute de fiecare voluntar.
Premii: organizatorul acorda diplome de participare tuturor concurentilor, si acces gratuit la echipamentale de agrement ale Centrului Regional de Ecologie pe toata perioada verii.
Inscrieri la numarul de telefon 0748-541-503 sau pe adresa de mail: chiruta.andreea@yahoo.com
Propun o proba de rezistenta (in jurul insulei) intre coordonatorii de voluntari, in functie de numarul de participanti din partea fiecarei organizatii, caiac simplu sau dublu.
CAND: 10.05.2011 15:00 - 18:00
UNDE: Insula de Agrement Bacau, judetul Bacau
CONTACT:Andreea Chirut, chiruta.andreea@yahoo.com, 0748541503
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Stil de viata sanatos
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Intreceri sportive organizate pentru copiii/ elevii cu deficiente din cadrul unitatii (tenis, baschet).
CAND: 10.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Habeteenii vor face un cerc de luru manual in care vor face diverse obiecte personalizate cu Habitat pe care le vor inmana trecatorilor . vor fi flyere si materiale legate de activitatile Habitat. Trecatorii vor fi invitati sa bata cate un cui in casute din lemn amplasate in Parcul central special ptr localnici.Si cred, inca nu avem o aprobare, in Parcul cu Bai din Moinesti,copiii vor picta pe peretii garajelor diferite mesaje referitoare la habitat si va fi si un moment de Grafiti.
CAND: 10.05.2011
UNDE: Moinesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: "Tineri pentru Copii"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curăţat spaţiul verde,vopsit leagăne şi bănci si vopsit gardul de imprjmuire.
PARTENERI: SC MCD SRL
CAND: 10.05.2011 15.30 - 18.00
UNDE: Loc de joaca "Papagal", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociatia Regionala de Dezbatere, Oratorie si Retorica ARDOR-Moldova
CE: Dezbatere: "Statul ar trebui sa aiba grija de cetatenii lui"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Propunem, ca si anul trecut, o dezbatere demonstrativa prin care sa sensibilizam participantii la problemele sociale ale cetatenilor defavorizati, la implicarea voluntarilor din cadrul ONG-urilor pentru a-i ajuta pe cetateni, in functie de problemelelor si de specificul activitatii fiecarui ONG.
PARTENERI: Cancelaria Prefectului
CAND: 10.05.2011 14-16
UNDE: Sala mica a Prefecturii Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Plaesu Teodora, teodora32us@yahoo.com , 0723126788
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Alege DRUMUL, prietene!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: În cadrul proiectului "Alege DRUMUL, prietene!", se va desfăşura o întâlnire în care se va dezbate tema prieteniei (ce înseamnă prieten adevărat), se va discuta despre curiozitate şi alegerile pe care le facem în viaţă. Totodată se vor prezenta informaţii despre droguri (cauze, efecte) beneficiarilor proiectului.
PARTENERI: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău
CAND: 10.05.2011 15-17
UNDE: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău - filiala Bicaz, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 10.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MIERCURI: 11.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin comunitar
CE: Targul voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: La eveniment sunt asteptate peste 10 ONG-uri din judetul Bacau care se vor inscrie si vor participa activ. Targul ONG va cuprinde anumite zone de activitate, cum ar fi:
* ZONA EXPO, unde fiecare ONG va avea un stand de prezentare a activitatilor proprii de voluntariat. Standul va consta intr-un cort, o masa, cateva scaune si materiale promotionale.
* ZONA unde se va desfasura PROGRAMUL ARTISTIC. In cadrul acestui targ va avea loc concursul “Imnul Voluntarilor” ce va avea ca finalitate alegerea unui imn oficial al voluntarilor bacauani.
PARTENERI: Institutia Prefectului Bacau; Inspectoratul Scolar Judetean Bacau
CAND: 11.05.2011 12-20
UNDE: Parcul Catedralei Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Uita-te in jur !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Campanie stradala de informare asupra poluarii mediului drepturilor cetatenesti, respectarii pietonilor de catre soferi.
CAND: 11.05.2011 10:00
UNDE: intersectia Bd. Unirii - str. 9 Mai, loc Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Sa cresti mare !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Actiune de plantare puieti si flori, insamantare gazon intre corpurile A si B ale Colegiului Economic Bacau
PARTENERI: Asociatia "Iubim Natura"
CAND: 11.05.2011 13:00
UNDE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Protectia mediului
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea locului de joaca de la CSEI Nr. 1 Bacau
CAND: 11.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 11.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Consiliul Scolar al Elevilor din Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau
CE: "Sah mat" - piesa de teatru pentru liceeni
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Un grup de elevi cu aptitudini artistice din Colegiul "Mihai Eminescu" vor pregati o piesa de teatru pe care o vor prezenta in public cu ocazia Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Mesajul piesei este corectarea prin ironie si ras a comportamentelor negative ce vizeaza consumul de alcool, tutun, droguri in randul tinerilor.
PARTENERI: Societatea Culturala a Elevilor si Profesorilor din Liceul "Mihai Eminescu" Bacau
CAND: 11.05.2011 13-14
UNDE: Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Mihaela, mazilu_m_me2005@yahoo.com , 0740062122
JOI:12.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin Comunitar
CE: Gala Judeteana a Voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Evenimentul va avea loc pe data de 12 mai 2011, unde sunt invitate toate ONG-urile ce doresc sa-si premieze voluntarii intr-un cadru festiv si toti tinerii ce doresc sa ia parte la o „gala de zile mari”.
PARTENERI: Consiliul Judetean Bacau, Consiliu Local Bacau; Institutia Prefectului Bacau si Inspectoratul Scolar Bacau; Consiliul Judetean al elevilor Bacau;
CAND: 12.05.2011 17-20
UNDE: Teatrul de Vara sau Casa de Cultura Bacau, jud. Bacau.
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Expozitie-atelier Eco- Arta
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Organizarea unui atelier de confectionare de obiecte de Eco Arta si a unei expozitii cu produsele realizate.
PARTENERI: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CAND: 12.05.2011 13-15
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Indrazneste sa visezi fara droguri
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor participa la ore interactive de informare pe tema prevenirii consumului de droguri la clasele a IX-a si a X-a din CT Ion Borcea Buhusi (a 2-a ora consecutiv la fiecare clasa)
PARTENERI: Asociatia Trust Orfelinat Ungureni, Ambulatoriul de Specialitate Copii, Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Colegiul Tehnic Ion Borcea Buhusi, jud.Bacau
CONTACT: Radu Nafornita, radunafornita@gmail.com , 0764407533
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
VINERI: 13.05.2011
CINE: Asociatia de Tineret ONESTIN
CE: Scoala de Mentorat ONESTIN
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program de mentorat desfasurat de voluntarii asociatiei, elevi de liceu si studenti, cu elevi de clasele VII- VIII ai scolii “George Calinescu”. Activitatile, la care vor participa 4 mentori + 4 invitati speciali si 20 copii, vor cuprinde metode de educatie non-formala, energizere, jocuri de socializare si prezentarea interactiva a activitatilor de voluntariat si a ceea ce inseamna sa fii voluntar.
PARTENERI: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti
CAND: 13.05.2011 17-19
UNDE: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti, jud. Bacau
CONTACT: Denisa Doba, onestin_mail@yahoo.com , 0745334990
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Turneu-Fotbal de masa & Ping-pong
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un turneu de fotbal de masa (biliarino) si de ping-pong. In acelasi timp tinerii care doresc vor putea picta figurine din gips si ceramica, viziona filmulete cu activitatile fundatiei din ultimii ani.
CAND: 13.05.2011 15:30-17:30
UNDE: Str. Tazlaului, Nr. 9 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "O zi de amenajare a adăpostului pentru câini'
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii vor participa la amenajarea adăpostului pentru câini prin construirea de ţarcuri şi cuşti.
CAND:13.05.2011 12-19
UNDE: municipiul Bacau , judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Reversul Medaliei
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti ai CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor sustine activitati de informare la clasele V-VIII si o activitate de pregatire a profesorilor diriginti in vederea implementarii proiectului "Da mai departe!"
PARTENERI: Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 13.05.2011 10-14
UNDE: Scoala Ion Luca Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: INFO - HELP
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Punct de asistenta medicala destinat : masurarii tensiunii arteriale, masurarii indicelui glicemic, asigurarii hidratarii pietonilor, informarii asupra igienei si intretinerii sanatatii corporale
PARTENERI: Crucea Rosie Bacau
CAND: 13.05.2011 12:00
UNDE: Piata Tricolorului, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Curat - murdar !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Ecologizarea zonei Stefan cel Mare – Statia de Epurare Bacau 2
CAND: 13.05.2011 10:00
UNDE: Str. Digu Barnat, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
SAMBATA:14.05.2011
CINE: Centrul de Voluntariat ONESTIN
CE: O zi cu fratele mai mare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in petrecerea timpului liber, a unui grup de 15 copii cu probleme sociale, aflați în ingrijirea Asociației FORUM Onesti, in compania a 15 voluntari ai Centrului de Voluntariat ONESTIN. Se vor organiza concursuri interactive intre “frati”, activitati de ecologizare a parculetului de copii, povesti si jocuri.
PARTENERI: Asociatia FORUM Onesti
CAND: 14.05. 2011 9.30-13.00
UNDE: Parcul Municipal Onesti, jud. Bacau.
CONTACT: Diana Ghioc, onestin_mail@yahoo.com , 0741565120
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va amplasa o mica scena in centrul orasului Darmanesti, pe care copiii de la Habitat vor pregati un moment artistic: carate, cantece, dansuri populare.
CAND: 14.05.2011
UNDE: Darmanesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: Asociatia Iubim Natura
CE: Curatenia de primavara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in igienizarea anumitor zone din municipiul Bacau. Ne dorim ca toate zonele alese sa fie curatate in acelasi timp, astfel incat, dupa circa doua ore de voluntariat, sa avem un Bacau curat.
CAND: 14.05.2011 12-14
UNDE: municipiul Bacau, judetul Bacau
CONTACT: Suciu Florin, asociatia@iubimnatura.org, 0746385854
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Sprijin pentru pregatirea taberei - vacanta de vara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curatarea copacilor de uscaturi si depozitarea acestora; Intretinerea spatiului verde; Igienizarea zonei limitrofe taberei.
PARTENERI: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret
CAND: 14.05.2011 11 - 16
UNDE: Tabara Valea Budului, judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: Targ de adoptii
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se vor oferi spre adopţie caini fără stăpân, deparazitaţi intern şi extern, vaccinaţi.
Se vor împarti materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Declararea zilei de 14 Mai ca fiind "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
Va avea loc o campanie educaţională şi de informare, se vor împărţi pliante şi materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: BIO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Circuit crosul voluntarilor: Parcul Trandafirilor – Casa de Asigurari de Sanatate Bacau si retur
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 14.05.2011 13:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
DUMINICA:15.05.2011
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: ECO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Traseu biciclete: Gara – Mioritei – Autogara – Milcov – Orizont – Marasesti – Parcul Catedralei
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Spectacol
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un spectacol cu muzica, dans si multe alte surprize.
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662


Lista organizatiilor si Calendarul activitatilor SNV 2011
LUNI: 09.05.2011
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Ecologizare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea spatiului verde (strangerea pet-urilor si a altor deseuri), montat panouri pentru a avertiza patrarea curateniei.
CAND: 09.05.2011
UNDE: Zona Izvoare Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Amenajarea spatiilor verzi
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: montarea căsuţelor pentru păsări în copaci – impreuna cu clasele primare
igienizarea spaţiului verde, vopsirea stâlpilor de la plăcuţele indicatoare (specii arbori) si de la harta parcului
confecţionat – montat hrănitori pentru păsări.
PARTENERI: Colegiul National "Ferdinand I"
CAND: 09.05.2011 10.30 - 17.00
UNDE: "Parcul Ferdinand", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va organiza un marş "Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!" cu ajutorul voluntarilor din organizaţiile implicate în SNV, a elevilor şi profesorilor din unităţile şcolare din oraşele implicate, pentru conştientizarea nocivităţii consumului de etnobotanice şi diminuarea acestui tip de consum în rândul tinerilor.
PARTENERI: Inspectoratul Şcolar al judeţului Bacău, Consiliul judeţean al Elevilor, Primăria Bacău, Poliţia Locală, Inspectoratul judeţean de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică
CAND: 09.05.2011 12-14
UNDE: Centrul oraşului (în Bacău, din faţa magazinului Luceafărul - Hotel Dumbrava) itinerariu, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 09.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MARTI: 10.05.2011
CINE: CRE (Centrul Regional de Ecologie)
CE: Concurs Caiac-Canoe
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program: fiecare ONG va participa cu o echipa formata din 4 fete si 4 baieti. Concursul consta in urmatoarele 5 probe:
Simplu fete - proba de viteza
Simplu baieti - proba de viteza
Dublu fete - proba de viteza
Dublu baieti - proba de viteza
Dublu mixt - proba de viteza
Fiecare voluntar va participa la o singura proba.
Jurizare: castigatorul va fi desemnat atat individual cat si pe echipa. Se acorda 3 puncte primului echipaj/ concurent sosit la mal, 2 puncte celui de-al doilea si un punct celui de-al treilea. Ultimul sosit nu va primi niciun punct.
Premiul pe echipa se acorda prin cumularea punctelor obtinute de fiecare voluntar.
Premii: organizatorul acorda diplome de participare tuturor concurentilor, si acces gratuit la echipamentale de agrement ale Centrului Regional de Ecologie pe toata perioada verii.
Inscrieri la numarul de telefon 0748-541-503 sau pe adresa de mail: chiruta.andreea@yahoo.com
Propun o proba de rezistenta (in jurul insulei) intre coordonatorii de voluntari, in functie de numarul de participanti din partea fiecarei organizatii, caiac simplu sau dublu.
CAND: 10.05.2011 15:00 - 18:00
UNDE: Insula de Agrement Bacau, judetul Bacau
CONTACT:Andreea Chirut, chiruta.andreea@yahoo.com, 0748541503
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Stil de viata sanatos
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Intreceri sportive organizate pentru copiii/ elevii cu deficiente din cadrul unitatii (tenis, baschet).
CAND: 10.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Habeteenii vor face un cerc de luru manual in care vor face diverse obiecte personalizate cu Habitat pe care le vor inmana trecatorilor . vor fi flyere si materiale legate de activitatile Habitat. Trecatorii vor fi invitati sa bata cate un cui in casute din lemn amplasate in Parcul central special ptr localnici.Si cred, inca nu avem o aprobare, in Parcul cu Bai din Moinesti,copiii vor picta pe peretii garajelor diferite mesaje referitoare la habitat si va fi si un moment de Grafiti.
CAND: 10.05.2011
UNDE: Moinesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: "Tineri pentru Copii"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curăţat spaţiul verde,vopsit leagăne şi bănci si vopsit gardul de imprjmuire.
PARTENERI: SC MCD SRL
CAND: 10.05.2011 15.30 - 18.00
UNDE: Loc de joaca "Papagal", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociatia Regionala de Dezbatere, Oratorie si Retorica ARDOR-Moldova
CE: Dezbatere: "Statul ar trebui sa aiba grija de cetatenii lui"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Propunem, ca si anul trecut, o dezbatere demonstrativa prin care sa sensibilizam participantii la problemele sociale ale cetatenilor defavorizati, la implicarea voluntarilor din cadrul ONG-urilor pentru a-i ajuta pe cetateni, in functie de problemelelor si de specificul activitatii fiecarui ONG.
PARTENERI: Cancelaria Prefectului
CAND: 10.05.2011 14-16
UNDE: Sala mica a Prefecturii Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Plaesu Teodora, teodora32us@yahoo.com , 0723126788
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Alege DRUMUL, prietene!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: În cadrul proiectului "Alege DRUMUL, prietene!", se va desfăşura o întâlnire în care se va dezbate tema prieteniei (ce înseamnă prieten adevărat), se va discuta despre curiozitate şi alegerile pe care le facem în viaţă. Totodată se vor prezenta informaţii despre droguri (cauze, efecte) beneficiarilor proiectului.
PARTENERI: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău
CAND: 10.05.2011 15-17
UNDE: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău - filiala Bicaz, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 10.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MIERCURI: 11.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin comunitar
CE: Targul voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: La eveniment sunt asteptate peste 10 ONG-uri din judetul Bacau care se vor inscrie si vor participa activ. Targul ONG va cuprinde anumite zone de activitate, cum ar fi:
* ZONA EXPO, unde fiecare ONG va avea un stand de prezentare a activitatilor proprii de voluntariat. Standul va consta intr-un cort, o masa, cateva scaune si materiale promotionale.
* ZONA unde se va desfasura PROGRAMUL ARTISTIC. In cadrul acestui targ va avea loc concursul “Imnul Voluntarilor” ce va avea ca finalitate alegerea unui imn oficial al voluntarilor bacauani.
PARTENERI: Institutia Prefectului Bacau; Inspectoratul Scolar Judetean Bacau
CAND: 11.05.2011 12-20
UNDE: Parcul Catedralei Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Uita-te in jur !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Campanie stradala de informare asupra poluarii mediului drepturilor cetatenesti, respectarii pietonilor de catre soferi.
CAND: 11.05.2011 10:00
UNDE: intersectia Bd. Unirii - str. 9 Mai, loc Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Sa cresti mare !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Actiune de plantare puieti si flori, insamantare gazon intre corpurile A si B ale Colegiului Economic Bacau
PARTENERI: Asociatia "Iubim Natura"
CAND: 11.05.2011 13:00
UNDE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Protectia mediului
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea locului de joaca de la CSEI Nr. 1 Bacau
CAND: 11.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 11.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Consiliul Scolar al Elevilor din Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau
CE: "Sah mat" - piesa de teatru pentru liceeni
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Un grup de elevi cu aptitudini artistice din Colegiul "Mihai Eminescu" vor pregati o piesa de teatru pe care o vor prezenta in public cu ocazia Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Mesajul piesei este corectarea prin ironie si ras a comportamentelor negative ce vizeaza consumul de alcool, tutun, droguri in randul tinerilor.
PARTENERI: Societatea Culturala a Elevilor si Profesorilor din Liceul "Mihai Eminescu" Bacau
CAND: 11.05.2011 13-14
UNDE: Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Mihaela, mazilu_m_me2005@yahoo.com , 0740062122
JOI:12.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin Comunitar
CE: Gala Judeteana a Voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Evenimentul va avea loc pe data de 12 mai 2011, unde sunt invitate toate ONG-urile ce doresc sa-si premieze voluntarii intr-un cadru festiv si toti tinerii ce doresc sa ia parte la o „gala de zile mari”.
PARTENERI: Consiliul Judetean Bacau, Consiliu Local Bacau; Institutia Prefectului Bacau si Inspectoratul Scolar Bacau; Consiliul Judetean al elevilor Bacau;
CAND: 12.05.2011 17-20
UNDE: Teatrul de Vara sau Casa de Cultura Bacau, jud. Bacau.
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Expozitie-atelier Eco- Arta
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Organizarea unui atelier de confectionare de obiecte de Eco Arta si a unei expozitii cu produsele realizate.
PARTENERI: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CAND: 12.05.2011 13-15
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Indrazneste sa visezi fara droguri
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor participa la ore interactive de informare pe tema prevenirii consumului de droguri la clasele a IX-a si a X-a din CT Ion Borcea Buhusi (a 2-a ora consecutiv la fiecare clasa)
PARTENERI: Asociatia Trust Orfelinat Ungureni, Ambulatoriul de Specialitate Copii, Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Colegiul Tehnic Ion Borcea Buhusi, jud.Bacau
CONTACT: Radu Nafornita, radunafornita@gmail.com , 0764407533
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
VINERI: 13.05.2011
CINE: Asociatia de Tineret ONESTIN
CE: Scoala de Mentorat ONESTIN
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program de mentorat desfasurat de voluntarii asociatiei, elevi de liceu si studenti, cu elevi de clasele VII- VIII ai scolii “George Calinescu”. Activitatile, la care vor participa 4 mentori + 4 invitati speciali si 20 copii, vor cuprinde metode de educatie non-formala, energizere, jocuri de socializare si prezentarea interactiva a activitatilor de voluntariat si a ceea ce inseamna sa fii voluntar.
PARTENERI: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti
CAND: 13.05.2011 17-19
UNDE: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti, jud. Bacau
CONTACT: Denisa Doba, onestin_mail@yahoo.com , 0745334990
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Turneu-Fotbal de masa & Ping-pong
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un turneu de fotbal de masa (biliarino) si de ping-pong. In acelasi timp tinerii care doresc vor putea picta figurine din gips si ceramica, viziona filmulete cu activitatile fundatiei din ultimii ani.
CAND: 13.05.2011 15:30-17:30
UNDE: Str. Tazlaului, Nr. 9 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "O zi de amenajare a adăpostului pentru câini'
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii vor participa la amenajarea adăpostului pentru câini prin construirea de ţarcuri şi cuşti.
CAND:13.05.2011 12-19
UNDE: municipiul Bacau , judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Reversul Medaliei
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti ai CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor sustine activitati de informare la clasele V-VIII si o activitate de pregatire a profesorilor diriginti in vederea implementarii proiectului "Da mai departe!"
PARTENERI: Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 13.05.2011 10-14
UNDE: Scoala Ion Luca Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: INFO - HELP
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Punct de asistenta medicala destinat : masurarii tensiunii arteriale, masurarii indicelui glicemic, asigurarii hidratarii pietonilor, informarii asupra igienei si intretinerii sanatatii corporale
PARTENERI: Crucea Rosie Bacau
CAND: 13.05.2011 12:00
UNDE: Piata Tricolorului, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Curat - murdar !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Ecologizarea zonei Stefan cel Mare – Statia de Epurare Bacau 2
CAND: 13.05.2011 10:00
UNDE: Str. Digu Barnat, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
SAMBATA:14.05.2011
CINE: Centrul de Voluntariat ONESTIN
CE: O zi cu fratele mai mare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in petrecerea timpului liber, a unui grup de 15 copii cu probleme sociale, aflați în ingrijirea Asociației FORUM Onesti, in compania a 15 voluntari ai Centrului de Voluntariat ONESTIN. Se vor organiza concursuri interactive intre “frati”, activitati de ecologizare a parculetului de copii, povesti si jocuri.
PARTENERI: Asociatia FORUM Onesti
CAND: 14.05. 2011 9.30-13.00
UNDE: Parcul Municipal Onesti, jud. Bacau.
CONTACT: Diana Ghioc, onestin_mail@yahoo.com , 0741565120
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va amplasa o mica scena in centrul orasului Darmanesti, pe care copiii de la Habitat vor pregati un moment artistic: carate, cantece, dansuri populare.
CAND: 14.05.2011
UNDE: Darmanesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: Asociatia Iubim Natura
CE: Curatenia de primavara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in igienizarea anumitor zone din municipiul Bacau. Ne dorim ca toate zonele alese sa fie curatate in acelasi timp, astfel incat, dupa circa doua ore de voluntariat, sa avem un Bacau curat.
CAND: 14.05.2011 12-14
UNDE: municipiul Bacau, judetul Bacau
CONTACT: Suciu Florin, asociatia@iubimnatura.org, 0746385854
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Sprijin pentru pregatirea taberei - vacanta de vara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curatarea copacilor de uscaturi si depozitarea acestora; Intretinerea spatiului verde; Igienizarea zonei limitrofe taberei.
PARTENERI: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret
CAND: 14.05.2011 11 - 16
UNDE: Tabara Valea Budului, judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: Targ de adoptii
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se vor oferi spre adopţie caini fără stăpân, deparazitaţi intern şi extern, vaccinaţi.
Se vor împarti materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Declararea zilei de 14 Mai ca fiind "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
Va avea loc o campanie educaţională şi de informare, se vor împărţi pliante şi materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: BIO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Circuit crosul voluntarilor: Parcul Trandafirilor – Casa de Asigurari de Sanatate Bacau si retur
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 14.05.2011 13:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
DUMINICA:15.05.2011
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: ECO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Traseu biciclete: Gara – Mioritei – Autogara – Milcov – Orizont – Marasesti – Parcul Catedralei
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Spectacol
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un spectacol cu muzica, dans si multe alte surprize.
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662


Lista organizatiilor si Calendarul activitatilor SNV 2011
LUNI: 09.05.2011
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Ecologizare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea spatiului verde (strangerea pet-urilor si a altor deseuri), montat panouri pentru a avertiza patrarea curateniei.
CAND: 09.05.2011
UNDE: Zona Izvoare Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Amenajarea spatiilor verzi
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: montarea căsuţelor pentru păsări în copaci – impreuna cu clasele primare
igienizarea spaţiului verde, vopsirea stâlpilor de la plăcuţele indicatoare (specii arbori) si de la harta parcului
confecţionat – montat hrănitori pentru păsări.
PARTENERI: Colegiul National "Ferdinand I"
CAND: 09.05.2011 10.30 - 17.00
UNDE: "Parcul Ferdinand", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va organiza un marş "Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!" cu ajutorul voluntarilor din organizaţiile implicate în SNV, a elevilor şi profesorilor din unităţile şcolare din oraşele implicate, pentru conştientizarea nocivităţii consumului de etnobotanice şi diminuarea acestui tip de consum în rândul tinerilor.
PARTENERI: Inspectoratul Şcolar al judeţului Bacău, Consiliul judeţean al Elevilor, Primăria Bacău, Poliţia Locală, Inspectoratul judeţean de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică
CAND: 09.05.2011 12-14
UNDE: Centrul oraşului (în Bacău, din faţa magazinului Luceafărul - Hotel Dumbrava) itinerariu, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 09.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MARTI: 10.05.2011
CINE: CRE (Centrul Regional de Ecologie)
CE: Concurs Caiac-Canoe
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program: fiecare ONG va participa cu o echipa formata din 4 fete si 4 baieti. Concursul consta in urmatoarele 5 probe:
Simplu fete - proba de viteza
Simplu baieti - proba de viteza
Dublu fete - proba de viteza
Dublu baieti - proba de viteza
Dublu mixt - proba de viteza
Fiecare voluntar va participa la o singura proba.
Jurizare: castigatorul va fi desemnat atat individual cat si pe echipa. Se acorda 3 puncte primului echipaj/ concurent sosit la mal, 2 puncte celui de-al doilea si un punct celui de-al treilea. Ultimul sosit nu va primi niciun punct.
Premiul pe echipa se acorda prin cumularea punctelor obtinute de fiecare voluntar.
Premii: organizatorul acorda diplome de participare tuturor concurentilor, si acces gratuit la echipamentale de agrement ale Centrului Regional de Ecologie pe toata perioada verii.
Inscrieri la numarul de telefon 0748-541-503 sau pe adresa de mail: chiruta.andreea@yahoo.com
Propun o proba de rezistenta (in jurul insulei) intre coordonatorii de voluntari, in functie de numarul de participanti din partea fiecarei organizatii, caiac simplu sau dublu.
CAND: 10.05.2011 15:00 - 18:00
UNDE: Insula de Agrement Bacau, judetul Bacau
CONTACT:Andreea Chirut, chiruta.andreea@yahoo.com, 0748541503
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Stil de viata sanatos
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Intreceri sportive organizate pentru copiii/ elevii cu deficiente din cadrul unitatii (tenis, baschet).
CAND: 10.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Habeteenii vor face un cerc de luru manual in care vor face diverse obiecte personalizate cu Habitat pe care le vor inmana trecatorilor . vor fi flyere si materiale legate de activitatile Habitat. Trecatorii vor fi invitati sa bata cate un cui in casute din lemn amplasate in Parcul central special ptr localnici.Si cred, inca nu avem o aprobare, in Parcul cu Bai din Moinesti,copiii vor picta pe peretii garajelor diferite mesaje referitoare la habitat si va fi si un moment de Grafiti.
CAND: 10.05.2011
UNDE: Moinesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: "Tineri pentru Copii"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curăţat spaţiul verde,vopsit leagăne şi bănci si vopsit gardul de imprjmuire.
PARTENERI: SC MCD SRL
CAND: 10.05.2011 15.30 - 18.00
UNDE: Loc de joaca "Papagal", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociatia Regionala de Dezbatere, Oratorie si Retorica ARDOR-Moldova
CE: Dezbatere: "Statul ar trebui sa aiba grija de cetatenii lui"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Propunem, ca si anul trecut, o dezbatere demonstrativa prin care sa sensibilizam participantii la problemele sociale ale cetatenilor defavorizati, la implicarea voluntarilor din cadrul ONG-urilor pentru a-i ajuta pe cetateni, in functie de problemelelor si de specificul activitatii fiecarui ONG.
PARTENERI: Cancelaria Prefectului
CAND: 10.05.2011 14-16
UNDE: Sala mica a Prefecturii Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Plaesu Teodora, teodora32us@yahoo.com , 0723126788
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Alege DRUMUL, prietene!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: În cadrul proiectului "Alege DRUMUL, prietene!", se va desfăşura o întâlnire în care se va dezbate tema prieteniei (ce înseamnă prieten adevărat), se va discuta despre curiozitate şi alegerile pe care le facem în viaţă. Totodată se vor prezenta informaţii despre droguri (cauze, efecte) beneficiarilor proiectului.
PARTENERI: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău
CAND: 10.05.2011 15-17
UNDE: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău - filiala Bicaz, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 10.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MIERCURI: 11.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin comunitar
CE: Targul voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: La eveniment sunt asteptate peste 10 ONG-uri din judetul Bacau care se vor inscrie si vor participa activ. Targul ONG va cuprinde anumite zone de activitate, cum ar fi:
* ZONA EXPO, unde fiecare ONG va avea un stand de prezentare a activitatilor proprii de voluntariat. Standul va consta intr-un cort, o masa, cateva scaune si materiale promotionale.
* ZONA unde se va desfasura PROGRAMUL ARTISTIC. In cadrul acestui targ va avea loc concursul “Imnul Voluntarilor” ce va avea ca finalitate alegerea unui imn oficial al voluntarilor bacauani.
PARTENERI: Institutia Prefectului Bacau; Inspectoratul Scolar Judetean Bacau
CAND: 11.05.2011 12-20
UNDE: Parcul Catedralei Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Uita-te in jur !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Campanie stradala de informare asupra poluarii mediului drepturilor cetatenesti, respectarii pietonilor de catre soferi.
CAND: 11.05.2011 10:00
UNDE: intersectia Bd. Unirii - str. 9 Mai, loc Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Sa cresti mare !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Actiune de plantare puieti si flori, insamantare gazon intre corpurile A si B ale Colegiului Economic Bacau
PARTENERI: Asociatia "Iubim Natura"
CAND: 11.05.2011 13:00
UNDE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Protectia mediului
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea locului de joaca de la CSEI Nr. 1 Bacau
CAND: 11.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 11.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Consiliul Scolar al Elevilor din Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau
CE: "Sah mat" - piesa de teatru pentru liceeni
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Un grup de elevi cu aptitudini artistice din Colegiul "Mihai Eminescu" vor pregati o piesa de teatru pe care o vor prezenta in public cu ocazia Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Mesajul piesei este corectarea prin ironie si ras a comportamentelor negative ce vizeaza consumul de alcool, tutun, droguri in randul tinerilor.
PARTENERI: Societatea Culturala a Elevilor si Profesorilor din Liceul "Mihai Eminescu" Bacau
CAND: 11.05.2011 13-14
UNDE: Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Mihaela, mazilu_m_me2005@yahoo.com , 0740062122
JOI:12.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin Comunitar
CE: Gala Judeteana a Voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Evenimentul va avea loc pe data de 12 mai 2011, unde sunt invitate toate ONG-urile ce doresc sa-si premieze voluntarii intr-un cadru festiv si toti tinerii ce doresc sa ia parte la o „gala de zile mari”.
PARTENERI: Consiliul Judetean Bacau, Consiliu Local Bacau; Institutia Prefectului Bacau si Inspectoratul Scolar Bacau; Consiliul Judetean al elevilor Bacau;
CAND: 12.05.2011 17-20
UNDE: Teatrul de Vara sau Casa de Cultura Bacau, jud. Bacau.
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Expozitie-atelier Eco- Arta
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Organizarea unui atelier de confectionare de obiecte de Eco Arta si a unei expozitii cu produsele realizate.
PARTENERI: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CAND: 12.05.2011 13-15
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Indrazneste sa visezi fara droguri
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor participa la ore interactive de informare pe tema prevenirii consumului de droguri la clasele a IX-a si a X-a din CT Ion Borcea Buhusi (a 2-a ora consecutiv la fiecare clasa)
PARTENERI: Asociatia Trust Orfelinat Ungureni, Ambulatoriul de Specialitate Copii, Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Colegiul Tehnic Ion Borcea Buhusi, jud.Bacau
CONTACT: Radu Nafornita, radunafornita@gmail.com , 0764407533
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
VINERI: 13.05.2011
CINE: Asociatia de Tineret ONESTIN
CE: Scoala de Mentorat ONESTIN
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program de mentorat desfasurat de voluntarii asociatiei, elevi de liceu si studenti, cu elevi de clasele VII- VIII ai scolii “George Calinescu”. Activitatile, la care vor participa 4 mentori + 4 invitati speciali si 20 copii, vor cuprinde metode de educatie non-formala, energizere, jocuri de socializare si prezentarea interactiva a activitatilor de voluntariat si a ceea ce inseamna sa fii voluntar.
PARTENERI: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti
CAND: 13.05.2011 17-19
UNDE: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti, jud. Bacau
CONTACT: Denisa Doba, onestin_mail@yahoo.com , 0745334990
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Turneu-Fotbal de masa & Ping-pong
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un turneu de fotbal de masa (biliarino) si de ping-pong. In acelasi timp tinerii care doresc vor putea picta figurine din gips si ceramica, viziona filmulete cu activitatile fundatiei din ultimii ani.
CAND: 13.05.2011 15:30-17:30
UNDE: Str. Tazlaului, Nr. 9 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "O zi de amenajare a adăpostului pentru câini'
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii vor participa la amenajarea adăpostului pentru câini prin construirea de ţarcuri şi cuşti.
CAND:13.05.2011 12-19
UNDE: municipiul Bacau , judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Reversul Medaliei
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti ai CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor sustine activitati de informare la clasele V-VIII si o activitate de pregatire a profesorilor diriginti in vederea implementarii proiectului "Da mai departe!"
PARTENERI: Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 13.05.2011 10-14
UNDE: Scoala Ion Luca Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: INFO - HELP
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Punct de asistenta medicala destinat : masurarii tensiunii arteriale, masurarii indicelui glicemic, asigurarii hidratarii pietonilor, informarii asupra igienei si intretinerii sanatatii corporale
PARTENERI: Crucea Rosie Bacau
CAND: 13.05.2011 12:00
UNDE: Piata Tricolorului, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Curat - murdar !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Ecologizarea zonei Stefan cel Mare – Statia de Epurare Bacau 2
CAND: 13.05.2011 10:00
UNDE: Str. Digu Barnat, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
SAMBATA:14.05.2011
CINE: Centrul de Voluntariat ONESTIN
CE: O zi cu fratele mai mare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in petrecerea timpului liber, a unui grup de 15 copii cu probleme sociale, aflați în ingrijirea Asociației FORUM Onesti, in compania a 15 voluntari ai Centrului de Voluntariat ONESTIN. Se vor organiza concursuri interactive intre “frati”, activitati de ecologizare a parculetului de copii, povesti si jocuri.
PARTENERI: Asociatia FORUM Onesti
CAND: 14.05. 2011 9.30-13.00
UNDE: Parcul Municipal Onesti, jud. Bacau.
CONTACT: Diana Ghioc, onestin_mail@yahoo.com , 0741565120
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va amplasa o mica scena in centrul orasului Darmanesti, pe care copiii de la Habitat vor pregati un moment artistic: carate, cantece, dansuri populare.
CAND: 14.05.2011
UNDE: Darmanesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: Asociatia Iubim Natura
CE: Curatenia de primavara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in igienizarea anumitor zone din municipiul Bacau. Ne dorim ca toate zonele alese sa fie curatate in acelasi timp, astfel incat, dupa circa doua ore de voluntariat, sa avem un Bacau curat.
CAND: 14.05.2011 12-14
UNDE: municipiul Bacau, judetul Bacau
CONTACT: Suciu Florin, asociatia@iubimnatura.org, 0746385854
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Sprijin pentru pregatirea taberei - vacanta de vara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curatarea copacilor de uscaturi si depozitarea acestora; Intretinerea spatiului verde; Igienizarea zonei limitrofe taberei.
PARTENERI: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret
CAND: 14.05.2011 11 - 16
UNDE: Tabara Valea Budului, judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: Targ de adoptii
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se vor oferi spre adopţie caini fără stăpân, deparazitaţi intern şi extern, vaccinaţi.
Se vor împarti materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Declararea zilei de 14 Mai ca fiind "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
Va avea loc o campanie educaţională şi de informare, se vor împărţi pliante şi materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: BIO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Circuit crosul voluntarilor: Parcul Trandafirilor – Casa de Asigurari de Sanatate Bacau si retur
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 14.05.2011 13:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
DUMINICA:15.05.2011
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: ECO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Traseu biciclete: Gara – Mioritei – Autogara – Milcov – Orizont – Marasesti – Parcul Catedralei
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Spectacol
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un spectacol cu muzica, dans si multe alte surprize.
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662


Lista organizatiilor si Calendarul activitatilor SNV 2011
LUNI: 09.05.2011
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Ecologizare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea spatiului verde (strangerea pet-urilor si a altor deseuri), montat panouri pentru a avertiza patrarea curateniei.
CAND: 09.05.2011
UNDE: Zona Izvoare Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Amenajarea spatiilor verzi
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: montarea căsuţelor pentru păsări în copaci – impreuna cu clasele primare
igienizarea spaţiului verde, vopsirea stâlpilor de la plăcuţele indicatoare (specii arbori) si de la harta parcului
confecţionat – montat hrănitori pentru păsări.
PARTENERI: Colegiul National "Ferdinand I"
CAND: 09.05.2011 10.30 - 17.00
UNDE: "Parcul Ferdinand", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va organiza un marş "Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!" cu ajutorul voluntarilor din organizaţiile implicate în SNV, a elevilor şi profesorilor din unităţile şcolare din oraşele implicate, pentru conştientizarea nocivităţii consumului de etnobotanice şi diminuarea acestui tip de consum în rândul tinerilor.
PARTENERI: Inspectoratul Şcolar al judeţului Bacău, Consiliul judeţean al Elevilor, Primăria Bacău, Poliţia Locală, Inspectoratul judeţean de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică
CAND: 09.05.2011 12-14
UNDE: Centrul oraşului (în Bacău, din faţa magazinului Luceafărul - Hotel Dumbrava) itinerariu, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 09.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MARTI: 10.05.2011
CINE: CRE (Centrul Regional de Ecologie)
CE: Concurs Caiac-Canoe
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program: fiecare ONG va participa cu o echipa formata din 4 fete si 4 baieti. Concursul consta in urmatoarele 5 probe:
Simplu fete - proba de viteza
Simplu baieti - proba de viteza
Dublu fete - proba de viteza
Dublu baieti - proba de viteza
Dublu mixt - proba de viteza
Fiecare voluntar va participa la o singura proba.
Jurizare: castigatorul va fi desemnat atat individual cat si pe echipa. Se acorda 3 puncte primului echipaj/ concurent sosit la mal, 2 puncte celui de-al doilea si un punct celui de-al treilea. Ultimul sosit nu va primi niciun punct.
Premiul pe echipa se acorda prin cumularea punctelor obtinute de fiecare voluntar.
Premii: organizatorul acorda diplome de participare tuturor concurentilor, si acces gratuit la echipamentale de agrement ale Centrului Regional de Ecologie pe toata perioada verii.
Inscrieri la numarul de telefon 0748-541-503 sau pe adresa de mail: chiruta.andreea@yahoo.com
Propun o proba de rezistenta (in jurul insulei) intre coordonatorii de voluntari, in functie de numarul de participanti din partea fiecarei organizatii, caiac simplu sau dublu.
CAND: 10.05.2011 15:00 - 18:00
UNDE: Insula de Agrement Bacau, judetul Bacau
CONTACT:Andreea Chirut, chiruta.andreea@yahoo.com, 0748541503
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Stil de viata sanatos
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Intreceri sportive organizate pentru copiii/ elevii cu deficiente din cadrul unitatii (tenis, baschet).
CAND: 10.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Habeteenii vor face un cerc de luru manual in care vor face diverse obiecte personalizate cu Habitat pe care le vor inmana trecatorilor . vor fi flyere si materiale legate de activitatile Habitat. Trecatorii vor fi invitati sa bata cate un cui in casute din lemn amplasate in Parcul central special ptr localnici.Si cred, inca nu avem o aprobare, in Parcul cu Bai din Moinesti,copiii vor picta pe peretii garajelor diferite mesaje referitoare la habitat si va fi si un moment de Grafiti.
CAND: 10.05.2011
UNDE: Moinesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: "Tineri pentru Copii"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curăţat spaţiul verde,vopsit leagăne şi bănci si vopsit gardul de imprjmuire.
PARTENERI: SC MCD SRL
CAND: 10.05.2011 15.30 - 18.00
UNDE: Loc de joaca "Papagal", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociatia Regionala de Dezbatere, Oratorie si Retorica ARDOR-Moldova
CE: Dezbatere: "Statul ar trebui sa aiba grija de cetatenii lui"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Propunem, ca si anul trecut, o dezbatere demonstrativa prin care sa sensibilizam participantii la problemele sociale ale cetatenilor defavorizati, la implicarea voluntarilor din cadrul ONG-urilor pentru a-i ajuta pe cetateni, in functie de problemelelor si de specificul activitatii fiecarui ONG.
PARTENERI: Cancelaria Prefectului
CAND: 10.05.2011 14-16
UNDE: Sala mica a Prefecturii Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Plaesu Teodora, teodora32us@yahoo.com , 0723126788
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Alege DRUMUL, prietene!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: În cadrul proiectului "Alege DRUMUL, prietene!", se va desfăşura o întâlnire în care se va dezbate tema prieteniei (ce înseamnă prieten adevărat), se va discuta despre curiozitate şi alegerile pe care le facem în viaţă. Totodată se vor prezenta informaţii despre droguri (cauze, efecte) beneficiarilor proiectului.
PARTENERI: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău
CAND: 10.05.2011 15-17
UNDE: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău - filiala Bicaz, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 10.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MIERCURI: 11.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin comunitar
CE: Targul voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: La eveniment sunt asteptate peste 10 ONG-uri din judetul Bacau care se vor inscrie si vor participa activ. Targul ONG va cuprinde anumite zone de activitate, cum ar fi:
* ZONA EXPO, unde fiecare ONG va avea un stand de prezentare a activitatilor proprii de voluntariat. Standul va consta intr-un cort, o masa, cateva scaune si materiale promotionale.
* ZONA unde se va desfasura PROGRAMUL ARTISTIC. In cadrul acestui targ va avea loc concursul “Imnul Voluntarilor” ce va avea ca finalitate alegerea unui imn oficial al voluntarilor bacauani.
PARTENERI: Institutia Prefectului Bacau; Inspectoratul Scolar Judetean Bacau
CAND: 11.05.2011 12-20
UNDE: Parcul Catedralei Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Uita-te in jur !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Campanie stradala de informare asupra poluarii mediului drepturilor cetatenesti, respectarii pietonilor de catre soferi.
CAND: 11.05.2011 10:00
UNDE: intersectia Bd. Unirii - str. 9 Mai, loc Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Sa cresti mare !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Actiune de plantare puieti si flori, insamantare gazon intre corpurile A si B ale Colegiului Economic Bacau
PARTENERI: Asociatia "Iubim Natura"
CAND: 11.05.2011 13:00
UNDE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Protectia mediului
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea locului de joaca de la CSEI Nr. 1 Bacau
CAND: 11.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 11.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Consiliul Scolar al Elevilor din Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau
CE: "Sah mat" - piesa de teatru pentru liceeni
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Un grup de elevi cu aptitudini artistice din Colegiul "Mihai Eminescu" vor pregati o piesa de teatru pe care o vor prezenta in public cu ocazia Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Mesajul piesei este corectarea prin ironie si ras a comportamentelor negative ce vizeaza consumul de alcool, tutun, droguri in randul tinerilor.
PARTENERI: Societatea Culturala a Elevilor si Profesorilor din Liceul "Mihai Eminescu" Bacau
CAND: 11.05.2011 13-14
UNDE: Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Mihaela, mazilu_m_me2005@yahoo.com , 0740062122
JOI:12.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin Comunitar
CE: Gala Judeteana a Voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Evenimentul va avea loc pe data de 12 mai 2011, unde sunt invitate toate ONG-urile ce doresc sa-si premieze voluntarii intr-un cadru festiv si toti tinerii ce doresc sa ia parte la o „gala de zile mari”.
PARTENERI: Consiliul Judetean Bacau, Consiliu Local Bacau; Institutia Prefectului Bacau si Inspectoratul Scolar Bacau; Consiliul Judetean al elevilor Bacau;
CAND: 12.05.2011 17-20
UNDE: Teatrul de Vara sau Casa de Cultura Bacau, jud. Bacau.
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Expozitie-atelier Eco- Arta
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Organizarea unui atelier de confectionare de obiecte de Eco Arta si a unei expozitii cu produsele realizate.
PARTENERI: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CAND: 12.05.2011 13-15
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Indrazneste sa visezi fara droguri
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor participa la ore interactive de informare pe tema prevenirii consumului de droguri la clasele a IX-a si a X-a din CT Ion Borcea Buhusi (a 2-a ora consecutiv la fiecare clasa)
PARTENERI: Asociatia Trust Orfelinat Ungureni, Ambulatoriul de Specialitate Copii, Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Colegiul Tehnic Ion Borcea Buhusi, jud.Bacau
CONTACT: Radu Nafornita, radunafornita@gmail.com , 0764407533
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
VINERI: 13.05.2011
CINE: Asociatia de Tineret ONESTIN
CE: Scoala de Mentorat ONESTIN
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program de mentorat desfasurat de voluntarii asociatiei, elevi de liceu si studenti, cu elevi de clasele VII- VIII ai scolii “George Calinescu”. Activitatile, la care vor participa 4 mentori + 4 invitati speciali si 20 copii, vor cuprinde metode de educatie non-formala, energizere, jocuri de socializare si prezentarea interactiva a activitatilor de voluntariat si a ceea ce inseamna sa fii voluntar.
PARTENERI: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti
CAND: 13.05.2011 17-19
UNDE: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti, jud. Bacau
CONTACT: Denisa Doba, onestin_mail@yahoo.com , 0745334990
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Turneu-Fotbal de masa & Ping-pong
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un turneu de fotbal de masa (biliarino) si de ping-pong. In acelasi timp tinerii care doresc vor putea picta figurine din gips si ceramica, viziona filmulete cu activitatile fundatiei din ultimii ani.
CAND: 13.05.2011 15:30-17:30
UNDE: Str. Tazlaului, Nr. 9 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "O zi de amenajare a adăpostului pentru câini'
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii vor participa la amenajarea adăpostului pentru câini prin construirea de ţarcuri şi cuşti.
CAND:13.05.2011 12-19
UNDE: municipiul Bacau , judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Reversul Medaliei
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti ai CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor sustine activitati de informare la clasele V-VIII si o activitate de pregatire a profesorilor diriginti in vederea implementarii proiectului "Da mai departe!"
PARTENERI: Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 13.05.2011 10-14
UNDE: Scoala Ion Luca Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: INFO - HELP
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Punct de asistenta medicala destinat : masurarii tensiunii arteriale, masurarii indicelui glicemic, asigurarii hidratarii pietonilor, informarii asupra igienei si intretinerii sanatatii corporale
PARTENERI: Crucea Rosie Bacau
CAND: 13.05.2011 12:00
UNDE: Piata Tricolorului, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Curat - murdar !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Ecologizarea zonei Stefan cel Mare – Statia de Epurare Bacau 2
CAND: 13.05.2011 10:00
UNDE: Str. Digu Barnat, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
SAMBATA:14.05.2011
CINE: Centrul de Voluntariat ONESTIN
CE: O zi cu fratele mai mare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in petrecerea timpului liber, a unui grup de 15 copii cu probleme sociale, aflați în ingrijirea Asociației FORUM Onesti, in compania a 15 voluntari ai Centrului de Voluntariat ONESTIN. Se vor organiza concursuri interactive intre “frati”, activitati de ecologizare a parculetului de copii, povesti si jocuri.
PARTENERI: Asociatia FORUM Onesti
CAND: 14.05. 2011 9.30-13.00
UNDE: Parcul Municipal Onesti, jud. Bacau.
CONTACT: Diana Ghioc, onestin_mail@yahoo.com , 0741565120
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va amplasa o mica scena in centrul orasului Darmanesti, pe care copiii de la Habitat vor pregati un moment artistic: carate, cantece, dansuri populare.
CAND: 14.05.2011
UNDE: Darmanesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: Asociatia Iubim Natura
CE: Curatenia de primavara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in igienizarea anumitor zone din municipiul Bacau. Ne dorim ca toate zonele alese sa fie curatate in acelasi timp, astfel incat, dupa circa doua ore de voluntariat, sa avem un Bacau curat.
CAND: 14.05.2011 12-14
UNDE: municipiul Bacau, judetul Bacau
CONTACT: Suciu Florin, asociatia@iubimnatura.org, 0746385854
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Sprijin pentru pregatirea taberei - vacanta de vara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curatarea copacilor de uscaturi si depozitarea acestora; Intretinerea spatiului verde; Igienizarea zonei limitrofe taberei.
PARTENERI: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret
CAND: 14.05.2011 11 - 16
UNDE: Tabara Valea Budului, judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: Targ de adoptii
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se vor oferi spre adopţie caini fără stăpân, deparazitaţi intern şi extern, vaccinaţi.
Se vor împarti materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Declararea zilei de 14 Mai ca fiind "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
Va avea loc o campanie educaţională şi de informare, se vor împărţi pliante şi materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: BIO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Circuit crosul voluntarilor: Parcul Trandafirilor – Casa de Asigurari de Sanatate Bacau si retur
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 14.05.2011 13:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
DUMINICA:15.05.2011
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: ECO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Traseu biciclete: Gara – Mioritei – Autogara – Milcov – Orizont – Marasesti – Parcul Catedralei
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Spectacol
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un spectacol cu muzica, dans si multe alte surprize.
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662


Lista organizatiilor si Calendarul activitatilor SNV 2011
LUNI: 09.05.2011
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Ecologizare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea spatiului verde (strangerea pet-urilor si a altor deseuri), montat panouri pentru a avertiza patrarea curateniei.
CAND: 09.05.2011
UNDE: Zona Izvoare Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Amenajarea spatiilor verzi
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: montarea căsuţelor pentru păsări în copaci – impreuna cu clasele primare
igienizarea spaţiului verde, vopsirea stâlpilor de la plăcuţele indicatoare (specii arbori) si de la harta parcului
confecţionat – montat hrănitori pentru păsări.
PARTENERI: Colegiul National "Ferdinand I"
CAND: 09.05.2011 10.30 - 17.00
UNDE: "Parcul Ferdinand", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va organiza un marş "Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!" cu ajutorul voluntarilor din organizaţiile implicate în SNV, a elevilor şi profesorilor din unităţile şcolare din oraşele implicate, pentru conştientizarea nocivităţii consumului de etnobotanice şi diminuarea acestui tip de consum în rândul tinerilor.
PARTENERI: Inspectoratul Şcolar al judeţului Bacău, Consiliul judeţean al Elevilor, Primăria Bacău, Poliţia Locală, Inspectoratul judeţean de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică
CAND: 09.05.2011 12-14
UNDE: Centrul oraşului (în Bacău, din faţa magazinului Luceafărul - Hotel Dumbrava) itinerariu, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 09.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MARTI: 10.05.2011
CINE: CRE (Centrul Regional de Ecologie)
CE: Concurs Caiac-Canoe
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program: fiecare ONG va participa cu o echipa formata din 4 fete si 4 baieti. Concursul consta in urmatoarele 5 probe:
Simplu fete - proba de viteza
Simplu baieti - proba de viteza
Dublu fete - proba de viteza
Dublu baieti - proba de viteza
Dublu mixt - proba de viteza
Fiecare voluntar va participa la o singura proba.
Jurizare: castigatorul va fi desemnat atat individual cat si pe echipa. Se acorda 3 puncte primului echipaj/ concurent sosit la mal, 2 puncte celui de-al doilea si un punct celui de-al treilea. Ultimul sosit nu va primi niciun punct.
Premiul pe echipa se acorda prin cumularea punctelor obtinute de fiecare voluntar.
Premii: organizatorul acorda diplome de participare tuturor concurentilor, si acces gratuit la echipamentale de agrement ale Centrului Regional de Ecologie pe toata perioada verii.
Inscrieri la numarul de telefon 0748-541-503 sau pe adresa de mail: chiruta.andreea@yahoo.com
Propun o proba de rezistenta (in jurul insulei) intre coordonatorii de voluntari, in functie de numarul de participanti din partea fiecarei organizatii, caiac simplu sau dublu.
CAND: 10.05.2011 15:00 - 18:00
UNDE: Insula de Agrement Bacau, judetul Bacau
CONTACT:Andreea Chirut, chiruta.andreea@yahoo.com, 0748541503
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Stil de viata sanatos
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Intreceri sportive organizate pentru copiii/ elevii cu deficiente din cadrul unitatii (tenis, baschet).
CAND: 10.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Habeteenii vor face un cerc de luru manual in care vor face diverse obiecte personalizate cu Habitat pe care le vor inmana trecatorilor . vor fi flyere si materiale legate de activitatile Habitat. Trecatorii vor fi invitati sa bata cate un cui in casute din lemn amplasate in Parcul central special ptr localnici.Si cred, inca nu avem o aprobare, in Parcul cu Bai din Moinesti,copiii vor picta pe peretii garajelor diferite mesaje referitoare la habitat si va fi si un moment de Grafiti.
CAND: 10.05.2011
UNDE: Moinesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: "Tineri pentru Copii"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curăţat spaţiul verde,vopsit leagăne şi bănci si vopsit gardul de imprjmuire.
PARTENERI: SC MCD SRL
CAND: 10.05.2011 15.30 - 18.00
UNDE: Loc de joaca "Papagal", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociatia Regionala de Dezbatere, Oratorie si Retorica ARDOR-Moldova
CE: Dezbatere: "Statul ar trebui sa aiba grija de cetatenii lui"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Propunem, ca si anul trecut, o dezbatere demonstrativa prin care sa sensibilizam participantii la problemele sociale ale cetatenilor defavorizati, la implicarea voluntarilor din cadrul ONG-urilor pentru a-i ajuta pe cetateni, in functie de problemelelor si de specificul activitatii fiecarui ONG.
PARTENERI: Cancelaria Prefectului
CAND: 10.05.2011 14-16
UNDE: Sala mica a Prefecturii Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Plaesu Teodora, teodora32us@yahoo.com , 0723126788
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Alege DRUMUL, prietene!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: În cadrul proiectului "Alege DRUMUL, prietene!", se va desfăşura o întâlnire în care se va dezbate tema prieteniei (ce înseamnă prieten adevărat), se va discuta despre curiozitate şi alegerile pe care le facem în viaţă. Totodată se vor prezenta informaţii despre droguri (cauze, efecte) beneficiarilor proiectului.
PARTENERI: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău
CAND: 10.05.2011 15-17
UNDE: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău - filiala Bicaz, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 10.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MIERCURI: 11.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin comunitar
CE: Targul voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: La eveniment sunt asteptate peste 10 ONG-uri din judetul Bacau care se vor inscrie si vor participa activ. Targul ONG va cuprinde anumite zone de activitate, cum ar fi:
* ZONA EXPO, unde fiecare ONG va avea un stand de prezentare a activitatilor proprii de voluntariat. Standul va consta intr-un cort, o masa, cateva scaune si materiale promotionale.
* ZONA unde se va desfasura PROGRAMUL ARTISTIC. In cadrul acestui targ va avea loc concursul “Imnul Voluntarilor” ce va avea ca finalitate alegerea unui imn oficial al voluntarilor bacauani.
PARTENERI: Institutia Prefectului Bacau; Inspectoratul Scolar Judetean Bacau
CAND: 11.05.2011 12-20
UNDE: Parcul Catedralei Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Uita-te in jur !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Campanie stradala de informare asupra poluarii mediului drepturilor cetatenesti, respectarii pietonilor de catre soferi.
CAND: 11.05.2011 10:00
UNDE: intersectia Bd. Unirii - str. 9 Mai, loc Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Sa cresti mare !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Actiune de plantare puieti si flori, insamantare gazon intre corpurile A si B ale Colegiului Economic Bacau
PARTENERI: Asociatia "Iubim Natura"
CAND: 11.05.2011 13:00
UNDE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Protectia mediului
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea locului de joaca de la CSEI Nr. 1 Bacau
CAND: 11.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 11.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Consiliul Scolar al Elevilor din Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau
CE: "Sah mat" - piesa de teatru pentru liceeni
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Un grup de elevi cu aptitudini artistice din Colegiul "Mihai Eminescu" vor pregati o piesa de teatru pe care o vor prezenta in public cu ocazia Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Mesajul piesei este corectarea prin ironie si ras a comportamentelor negative ce vizeaza consumul de alcool, tutun, droguri in randul tinerilor.
PARTENERI: Societatea Culturala a Elevilor si Profesorilor din Liceul "Mihai Eminescu" Bacau
CAND: 11.05.2011 13-14
UNDE: Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Mihaela, mazilu_m_me2005@yahoo.com , 0740062122
JOI:12.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin Comunitar
CE: Gala Judeteana a Voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Evenimentul va avea loc pe data de 12 mai 2011, unde sunt invitate toate ONG-urile ce doresc sa-si premieze voluntarii intr-un cadru festiv si toti tinerii ce doresc sa ia parte la o „gala de zile mari”.
PARTENERI: Consiliul Judetean Bacau, Consiliu Local Bacau; Institutia Prefectului Bacau si Inspectoratul Scolar Bacau; Consiliul Judetean al elevilor Bacau;
CAND: 12.05.2011 17-20
UNDE: Teatrul de Vara sau Casa de Cultura Bacau, jud. Bacau.
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Expozitie-atelier Eco- Arta
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Organizarea unui atelier de confectionare de obiecte de Eco Arta si a unei expozitii cu produsele realizate.
PARTENERI: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CAND: 12.05.2011 13-15
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Indrazneste sa visezi fara droguri
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor participa la ore interactive de informare pe tema prevenirii consumului de droguri la clasele a IX-a si a X-a din CT Ion Borcea Buhusi (a 2-a ora consecutiv la fiecare clasa)
PARTENERI: Asociatia Trust Orfelinat Ungureni, Ambulatoriul de Specialitate Copii, Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Colegiul Tehnic Ion Borcea Buhusi, jud.Bacau
CONTACT: Radu Nafornita, radunafornita@gmail.com , 0764407533
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
VINERI: 13.05.2011
CINE: Asociatia de Tineret ONESTIN
CE: Scoala de Mentorat ONESTIN
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program de mentorat desfasurat de voluntarii asociatiei, elevi de liceu si studenti, cu elevi de clasele VII- VIII ai scolii “George Calinescu”. Activitatile, la care vor participa 4 mentori + 4 invitati speciali si 20 copii, vor cuprinde metode de educatie non-formala, energizere, jocuri de socializare si prezentarea interactiva a activitatilor de voluntariat si a ceea ce inseamna sa fii voluntar.
PARTENERI: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti
CAND: 13.05.2011 17-19
UNDE: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti, jud. Bacau
CONTACT: Denisa Doba, onestin_mail@yahoo.com , 0745334990
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Turneu-Fotbal de masa & Ping-pong
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un turneu de fotbal de masa (biliarino) si de ping-pong. In acelasi timp tinerii care doresc vor putea picta figurine din gips si ceramica, viziona filmulete cu activitatile fundatiei din ultimii ani.
CAND: 13.05.2011 15:30-17:30
UNDE: Str. Tazlaului, Nr. 9 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "O zi de amenajare a adăpostului pentru câini'
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii vor participa la amenajarea adăpostului pentru câini prin construirea de ţarcuri şi cuşti.
CAND:13.05.2011 12-19
UNDE: municipiul Bacau , judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Reversul Medaliei
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti ai CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor sustine activitati de informare la clasele V-VIII si o activitate de pregatire a profesorilor diriginti in vederea implementarii proiectului "Da mai departe!"
PARTENERI: Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 13.05.2011 10-14
UNDE: Scoala Ion Luca Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: INFO - HELP
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Punct de asistenta medicala destinat : masurarii tensiunii arteriale, masurarii indicelui glicemic, asigurarii hidratarii pietonilor, informarii asupra igienei si intretinerii sanatatii corporale
PARTENERI: Crucea Rosie Bacau
CAND: 13.05.2011 12:00
UNDE: Piata Tricolorului, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Curat - murdar !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Ecologizarea zonei Stefan cel Mare – Statia de Epurare Bacau 2
CAND: 13.05.2011 10:00
UNDE: Str. Digu Barnat, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
SAMBATA:14.05.2011
CINE: Centrul de Voluntariat ONESTIN
CE: O zi cu fratele mai mare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in petrecerea timpului liber, a unui grup de 15 copii cu probleme sociale, aflați în ingrijirea Asociației FORUM Onesti, in compania a 15 voluntari ai Centrului de Voluntariat ONESTIN. Se vor organiza concursuri interactive intre “frati”, activitati de ecologizare a parculetului de copii, povesti si jocuri.
PARTENERI: Asociatia FORUM Onesti
CAND: 14.05. 2011 9.30-13.00
UNDE: Parcul Municipal Onesti, jud. Bacau.
CONTACT: Diana Ghioc, onestin_mail@yahoo.com , 0741565120
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va amplasa o mica scena in centrul orasului Darmanesti, pe care copiii de la Habitat vor pregati un moment artistic: carate, cantece, dansuri populare.
CAND: 14.05.2011
UNDE: Darmanesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: Asociatia Iubim Natura
CE: Curatenia de primavara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in igienizarea anumitor zone din municipiul Bacau. Ne dorim ca toate zonele alese sa fie curatate in acelasi timp, astfel incat, dupa circa doua ore de voluntariat, sa avem un Bacau curat.
CAND: 14.05.2011 12-14
UNDE: municipiul Bacau, judetul Bacau
CONTACT: Suciu Florin, asociatia@iubimnatura.org, 0746385854
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Sprijin pentru pregatirea taberei - vacanta de vara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curatarea copacilor de uscaturi si depozitarea acestora; Intretinerea spatiului verde; Igienizarea zonei limitrofe taberei.
PARTENERI: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret
CAND: 14.05.2011 11 - 16
UNDE: Tabara Valea Budului, judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: Targ de adoptii
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se vor oferi spre adopţie caini fără stăpân, deparazitaţi intern şi extern, vaccinaţi.
Se vor împarti materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Declararea zilei de 14 Mai ca fiind "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
Va avea loc o campanie educaţională şi de informare, se vor împărţi pliante şi materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: BIO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Circuit crosul voluntarilor: Parcul Trandafirilor – Casa de Asigurari de Sanatate Bacau si retur
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 14.05.2011 13:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
DUMINICA:15.05.2011
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: ECO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Traseu biciclete: Gara – Mioritei – Autogara – Milcov – Orizont – Marasesti – Parcul Catedralei
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Spectacol
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un spectacol cu muzica, dans si multe alte surprize.
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662


Lista organizatiilor si Calendarul activitatilor SNV 2011
LUNI: 09.05.2011
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Ecologizare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea spatiului verde (strangerea pet-urilor si a altor deseuri), montat panouri pentru a avertiza patrarea curateniei.
CAND: 09.05.2011
UNDE: Zona Izvoare Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Amenajarea spatiilor verzi
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: montarea căsuţelor pentru păsări în copaci – impreuna cu clasele primare
igienizarea spaţiului verde, vopsirea stâlpilor de la plăcuţele indicatoare (specii arbori) si de la harta parcului
confecţionat – montat hrănitori pentru păsări.
PARTENERI: Colegiul National "Ferdinand I"
CAND: 09.05.2011 10.30 - 17.00
UNDE: "Parcul Ferdinand", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va organiza un marş "Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!" cu ajutorul voluntarilor din organizaţiile implicate în SNV, a elevilor şi profesorilor din unităţile şcolare din oraşele implicate, pentru conştientizarea nocivităţii consumului de etnobotanice şi diminuarea acestui tip de consum în rândul tinerilor.
PARTENERI: Inspectoratul Şcolar al judeţului Bacău, Consiliul judeţean al Elevilor, Primăria Bacău, Poliţia Locală, Inspectoratul judeţean de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică
CAND: 09.05.2011 12-14
UNDE: Centrul oraşului (în Bacău, din faţa magazinului Luceafărul - Hotel Dumbrava) itinerariu, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 09.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MARTI: 10.05.2011
CINE: CRE (Centrul Regional de Ecologie)
CE: Concurs Caiac-Canoe
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program: fiecare ONG va participa cu o echipa formata din 4 fete si 4 baieti. Concursul consta in urmatoarele 5 probe:
Simplu fete - proba de viteza
Simplu baieti - proba de viteza
Dublu fete - proba de viteza
Dublu baieti - proba de viteza
Dublu mixt - proba de viteza
Fiecare voluntar va participa la o singura proba.
Jurizare: castigatorul va fi desemnat atat individual cat si pe echipa. Se acorda 3 puncte primului echipaj/ concurent sosit la mal, 2 puncte celui de-al doilea si un punct celui de-al treilea. Ultimul sosit nu va primi niciun punct.
Premiul pe echipa se acorda prin cumularea punctelor obtinute de fiecare voluntar.
Premii: organizatorul acorda diplome de participare tuturor concurentilor, si acces gratuit la echipamentale de agrement ale Centrului Regional de Ecologie pe toata perioada verii.
Inscrieri la numarul de telefon 0748-541-503 sau pe adresa de mail: chiruta.andreea@yahoo.com
Propun o proba de rezistenta (in jurul insulei) intre coordonatorii de voluntari, in functie de numarul de participanti din partea fiecarei organizatii, caiac simplu sau dublu.
CAND: 10.05.2011 15:00 - 18:00
UNDE: Insula de Agrement Bacau, judetul Bacau
CONTACT:Andreea Chirut, chiruta.andreea@yahoo.com, 0748541503
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Stil de viata sanatos
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Intreceri sportive organizate pentru copiii/ elevii cu deficiente din cadrul unitatii (tenis, baschet).
CAND: 10.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Habeteenii vor face un cerc de luru manual in care vor face diverse obiecte personalizate cu Habitat pe care le vor inmana trecatorilor . vor fi flyere si materiale legate de activitatile Habitat. Trecatorii vor fi invitati sa bata cate un cui in casute din lemn amplasate in Parcul central special ptr localnici.Si cred, inca nu avem o aprobare, in Parcul cu Bai din Moinesti,copiii vor picta pe peretii garajelor diferite mesaje referitoare la habitat si va fi si un moment de Grafiti.
CAND: 10.05.2011
UNDE: Moinesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: "Tineri pentru Copii"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curăţat spaţiul verde,vopsit leagăne şi bănci si vopsit gardul de imprjmuire.
PARTENERI: SC MCD SRL
CAND: 10.05.2011 15.30 - 18.00
UNDE: Loc de joaca "Papagal", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociatia Regionala de Dezbatere, Oratorie si Retorica ARDOR-Moldova
CE: Dezbatere: "Statul ar trebui sa aiba grija de cetatenii lui"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Propunem, ca si anul trecut, o dezbatere demonstrativa prin care sa sensibilizam participantii la problemele sociale ale cetatenilor defavorizati, la implicarea voluntarilor din cadrul ONG-urilor pentru a-i ajuta pe cetateni, in functie de problemelelor si de specificul activitatii fiecarui ONG.
PARTENERI: Cancelaria Prefectului
CAND: 10.05.2011 14-16
UNDE: Sala mica a Prefecturii Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Plaesu Teodora, teodora32us@yahoo.com , 0723126788
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Alege DRUMUL, prietene!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: În cadrul proiectului "Alege DRUMUL, prietene!", se va desfăşura o întâlnire în care se va dezbate tema prieteniei (ce înseamnă prieten adevărat), se va discuta despre curiozitate şi alegerile pe care le facem în viaţă. Totodată se vor prezenta informaţii despre droguri (cauze, efecte) beneficiarilor proiectului.
PARTENERI: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău
CAND: 10.05.2011 15-17
UNDE: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău - filiala Bicaz, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 10.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MIERCURI: 11.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin comunitar
CE: Targul voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: La eveniment sunt asteptate peste 10 ONG-uri din judetul Bacau care se vor inscrie si vor participa activ. Targul ONG va cuprinde anumite zone de activitate, cum ar fi:
* ZONA EXPO, unde fiecare ONG va avea un stand de prezentare a activitatilor proprii de voluntariat. Standul va consta intr-un cort, o masa, cateva scaune si materiale promotionale.
* ZONA unde se va desfasura PROGRAMUL ARTISTIC. In cadrul acestui targ va avea loc concursul “Imnul Voluntarilor” ce va avea ca finalitate alegerea unui imn oficial al voluntarilor bacauani.
PARTENERI: Institutia Prefectului Bacau; Inspectoratul Scolar Judetean Bacau
CAND: 11.05.2011 12-20
UNDE: Parcul Catedralei Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Uita-te in jur !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Campanie stradala de informare asupra poluarii mediului drepturilor cetatenesti, respectarii pietonilor de catre soferi.
CAND: 11.05.2011 10:00
UNDE: intersectia Bd. Unirii - str. 9 Mai, loc Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Sa cresti mare !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Actiune de plantare puieti si flori, insamantare gazon intre corpurile A si B ale Colegiului Economic Bacau
PARTENERI: Asociatia "Iubim Natura"
CAND: 11.05.2011 13:00
UNDE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Protectia mediului
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea locului de joaca de la CSEI Nr. 1 Bacau
CAND: 11.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 11.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Consiliul Scolar al Elevilor din Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau
CE: "Sah mat" - piesa de teatru pentru liceeni
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Un grup de elevi cu aptitudini artistice din Colegiul "Mihai Eminescu" vor pregati o piesa de teatru pe care o vor prezenta in public cu ocazia Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Mesajul piesei este corectarea prin ironie si ras a comportamentelor negative ce vizeaza consumul de alcool, tutun, droguri in randul tinerilor.
PARTENERI: Societatea Culturala a Elevilor si Profesorilor din Liceul "Mihai Eminescu" Bacau
CAND: 11.05.2011 13-14
UNDE: Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Mihaela, mazilu_m_me2005@yahoo.com , 0740062122
JOI:12.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin Comunitar
CE: Gala Judeteana a Voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Evenimentul va avea loc pe data de 12 mai 2011, unde sunt invitate toate ONG-urile ce doresc sa-si premieze voluntarii intr-un cadru festiv si toti tinerii ce doresc sa ia parte la o „gala de zile mari”.
PARTENERI: Consiliul Judetean Bacau, Consiliu Local Bacau; Institutia Prefectului Bacau si Inspectoratul Scolar Bacau; Consiliul Judetean al elevilor Bacau;
CAND: 12.05.2011 17-20
UNDE: Teatrul de Vara sau Casa de Cultura Bacau, jud. Bacau.
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Expozitie-atelier Eco- Arta
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Organizarea unui atelier de confectionare de obiecte de Eco Arta si a unei expozitii cu produsele realizate.
PARTENERI: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CAND: 12.05.2011 13-15
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Indrazneste sa visezi fara droguri
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor participa la ore interactive de informare pe tema prevenirii consumului de droguri la clasele a IX-a si a X-a din CT Ion Borcea Buhusi (a 2-a ora consecutiv la fiecare clasa)
PARTENERI: Asociatia Trust Orfelinat Ungureni, Ambulatoriul de Specialitate Copii, Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Colegiul Tehnic Ion Borcea Buhusi, jud.Bacau
CONTACT: Radu Nafornita, radunafornita@gmail.com , 0764407533
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
VINERI: 13.05.2011
CINE: Asociatia de Tineret ONESTIN
CE: Scoala de Mentorat ONESTIN
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program de mentorat desfasurat de voluntarii asociatiei, elevi de liceu si studenti, cu elevi de clasele VII- VIII ai scolii “George Calinescu”. Activitatile, la care vor participa 4 mentori + 4 invitati speciali si 20 copii, vor cuprinde metode de educatie non-formala, energizere, jocuri de socializare si prezentarea interactiva a activitatilor de voluntariat si a ceea ce inseamna sa fii voluntar.
PARTENERI: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti
CAND: 13.05.2011 17-19
UNDE: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti, jud. Bacau
CONTACT: Denisa Doba, onestin_mail@yahoo.com , 0745334990
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Turneu-Fotbal de masa & Ping-pong
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un turneu de fotbal de masa (biliarino) si de ping-pong. In acelasi timp tinerii care doresc vor putea picta figurine din gips si ceramica, viziona filmulete cu activitatile fundatiei din ultimii ani.
CAND: 13.05.2011 15:30-17:30
UNDE: Str. Tazlaului, Nr. 9 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "O zi de amenajare a adăpostului pentru câini'
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii vor participa la amenajarea adăpostului pentru câini prin construirea de ţarcuri şi cuşti.
CAND:13.05.2011 12-19
UNDE: municipiul Bacau , judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Reversul Medaliei
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti ai CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor sustine activitati de informare la clasele V-VIII si o activitate de pregatire a profesorilor diriginti in vederea implementarii proiectului "Da mai departe!"
PARTENERI: Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 13.05.2011 10-14
UNDE: Scoala Ion Luca Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: INFO - HELP
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Punct de asistenta medicala destinat : masurarii tensiunii arteriale, masurarii indicelui glicemic, asigurarii hidratarii pietonilor, informarii asupra igienei si intretinerii sanatatii corporale
PARTENERI: Crucea Rosie Bacau
CAND: 13.05.2011 12:00
UNDE: Piata Tricolorului, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Curat - murdar !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Ecologizarea zonei Stefan cel Mare – Statia de Epurare Bacau 2
CAND: 13.05.2011 10:00
UNDE: Str. Digu Barnat, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
SAMBATA:14.05.2011
CINE: Centrul de Voluntariat ONESTIN
CE: O zi cu fratele mai mare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in petrecerea timpului liber, a unui grup de 15 copii cu probleme sociale, aflați în ingrijirea Asociației FORUM Onesti, in compania a 15 voluntari ai Centrului de Voluntariat ONESTIN. Se vor organiza concursuri interactive intre “frati”, activitati de ecologizare a parculetului de copii, povesti si jocuri.
PARTENERI: Asociatia FORUM Onesti
CAND: 14.05. 2011 9.30-13.00
UNDE: Parcul Municipal Onesti, jud. Bacau.
CONTACT: Diana Ghioc, onestin_mail@yahoo.com , 0741565120
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va amplasa o mica scena in centrul orasului Darmanesti, pe care copiii de la Habitat vor pregati un moment artistic: carate, cantece, dansuri populare.
CAND: 14.05.2011
UNDE: Darmanesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: Asociatia Iubim Natura
CE: Curatenia de primavara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in igienizarea anumitor zone din municipiul Bacau. Ne dorim ca toate zonele alese sa fie curatate in acelasi timp, astfel incat, dupa circa doua ore de voluntariat, sa avem un Bacau curat.
CAND: 14.05.2011 12-14
UNDE: municipiul Bacau, judetul Bacau
CONTACT: Suciu Florin, asociatia@iubimnatura.org, 0746385854
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Sprijin pentru pregatirea taberei - vacanta de vara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curatarea copacilor de uscaturi si depozitarea acestora; Intretinerea spatiului verde; Igienizarea zonei limitrofe taberei.
PARTENERI: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret
CAND: 14.05.2011 11 - 16
UNDE: Tabara Valea Budului, judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: Targ de adoptii
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se vor oferi spre adopţie caini fără stăpân, deparazitaţi intern şi extern, vaccinaţi.
Se vor împarti materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Declararea zilei de 14 Mai ca fiind "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
Va avea loc o campanie educaţională şi de informare, se vor împărţi pliante şi materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: BIO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Circuit crosul voluntarilor: Parcul Trandafirilor – Casa de Asigurari de Sanatate Bacau si retur
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 14.05.2011 13:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
DUMINICA:15.05.2011
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: ECO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Traseu biciclete: Gara – Mioritei – Autogara – Milcov – Orizont – Marasesti – Parcul Catedralei
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Spectacol
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un spectacol cu muzica, dans si multe alte surprize.
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662


Lista organizatiilor si Calendarul activitatilor SNV 2011
LUNI: 09.05.2011
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Ecologizare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea spatiului verde (strangerea pet-urilor si a altor deseuri), montat panouri pentru a avertiza patrarea curateniei.
CAND: 09.05.2011
UNDE: Zona Izvoare Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Amenajarea spatiilor verzi
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: montarea căsuţelor pentru păsări în copaci – impreuna cu clasele primare
igienizarea spaţiului verde, vopsirea stâlpilor de la plăcuţele indicatoare (specii arbori) si de la harta parcului
confecţionat – montat hrănitori pentru păsări.
PARTENERI: Colegiul National "Ferdinand I"
CAND: 09.05.2011 10.30 - 17.00
UNDE: "Parcul Ferdinand", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va organiza un marş "Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!" cu ajutorul voluntarilor din organizaţiile implicate în SNV, a elevilor şi profesorilor din unităţile şcolare din oraşele implicate, pentru conştientizarea nocivităţii consumului de etnobotanice şi diminuarea acestui tip de consum în rândul tinerilor.
PARTENERI: Inspectoratul Şcolar al judeţului Bacău, Consiliul judeţean al Elevilor, Primăria Bacău, Poliţia Locală, Inspectoratul judeţean de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică
CAND: 09.05.2011 12-14
UNDE: Centrul oraşului (în Bacău, din faţa magazinului Luceafărul - Hotel Dumbrava) itinerariu, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 09.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MARTI: 10.05.2011
CINE: CRE (Centrul Regional de Ecologie)
CE: Concurs Caiac-Canoe
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program: fiecare ONG va participa cu o echipa formata din 4 fete si 4 baieti. Concursul consta in urmatoarele 5 probe:
Simplu fete - proba de viteza
Simplu baieti - proba de viteza
Dublu fete - proba de viteza
Dublu baieti - proba de viteza
Dublu mixt - proba de viteza
Fiecare voluntar va participa la o singura proba.
Jurizare: castigatorul va fi desemnat atat individual cat si pe echipa. Se acorda 3 puncte primului echipaj/ concurent sosit la mal, 2 puncte celui de-al doilea si un punct celui de-al treilea. Ultimul sosit nu va primi niciun punct.
Premiul pe echipa se acorda prin cumularea punctelor obtinute de fiecare voluntar.
Premii: organizatorul acorda diplome de participare tuturor concurentilor, si acces gratuit la echipamentale de agrement ale Centrului Regional de Ecologie pe toata perioada verii.
Inscrieri la numarul de telefon 0748-541-503 sau pe adresa de mail: chiruta.andreea@yahoo.com
Propun o proba de rezistenta (in jurul insulei) intre coordonatorii de voluntari, in functie de numarul de participanti din partea fiecarei organizatii, caiac simplu sau dublu.
CAND: 10.05.2011 15:00 - 18:00
UNDE: Insula de Agrement Bacau, judetul Bacau
CONTACT:Andreea Chirut, chiruta.andreea@yahoo.com, 0748541503
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Stil de viata sanatos
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Intreceri sportive organizate pentru copiii/ elevii cu deficiente din cadrul unitatii (tenis, baschet).
CAND: 10.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Habeteenii vor face un cerc de luru manual in care vor face diverse obiecte personalizate cu Habitat pe care le vor inmana trecatorilor . vor fi flyere si materiale legate de activitatile Habitat. Trecatorii vor fi invitati sa bata cate un cui in casute din lemn amplasate in Parcul central special ptr localnici.Si cred, inca nu avem o aprobare, in Parcul cu Bai din Moinesti,copiii vor picta pe peretii garajelor diferite mesaje referitoare la habitat si va fi si un moment de Grafiti.
CAND: 10.05.2011
UNDE: Moinesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: "Tineri pentru Copii"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curăţat spaţiul verde,vopsit leagăne şi bănci si vopsit gardul de imprjmuire.
PARTENERI: SC MCD SRL
CAND: 10.05.2011 15.30 - 18.00
UNDE: Loc de joaca "Papagal", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociatia Regionala de Dezbatere, Oratorie si Retorica ARDOR-Moldova
CE: Dezbatere: "Statul ar trebui sa aiba grija de cetatenii lui"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Propunem, ca si anul trecut, o dezbatere demonstrativa prin care sa sensibilizam participantii la problemele sociale ale cetatenilor defavorizati, la implicarea voluntarilor din cadrul ONG-urilor pentru a-i ajuta pe cetateni, in functie de problemelelor si de specificul activitatii fiecarui ONG.
PARTENERI: Cancelaria Prefectului
CAND: 10.05.2011 14-16
UNDE: Sala mica a Prefecturii Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Plaesu Teodora, teodora32us@yahoo.com , 0723126788
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Alege DRUMUL, prietene!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: În cadrul proiectului "Alege DRUMUL, prietene!", se va desfăşura o întâlnire în care se va dezbate tema prieteniei (ce înseamnă prieten adevărat), se va discuta despre curiozitate şi alegerile pe care le facem în viaţă. Totodată se vor prezenta informaţii despre droguri (cauze, efecte) beneficiarilor proiectului.
PARTENERI: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău
CAND: 10.05.2011 15-17
UNDE: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău - filiala Bicaz, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 10.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MIERCURI: 11.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin comunitar
CE: Targul voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: La eveniment sunt asteptate peste 10 ONG-uri din judetul Bacau care se vor inscrie si vor participa activ. Targul ONG va cuprinde anumite zone de activitate, cum ar fi:
* ZONA EXPO, unde fiecare ONG va avea un stand de prezentare a activitatilor proprii de voluntariat. Standul va consta intr-un cort, o masa, cateva scaune si materiale promotionale.
* ZONA unde se va desfasura PROGRAMUL ARTISTIC. In cadrul acestui targ va avea loc concursul “Imnul Voluntarilor” ce va avea ca finalitate alegerea unui imn oficial al voluntarilor bacauani.
PARTENERI: Institutia Prefectului Bacau; Inspectoratul Scolar Judetean Bacau
CAND: 11.05.2011 12-20
UNDE: Parcul Catedralei Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Uita-te in jur !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Campanie stradala de informare asupra poluarii mediului drepturilor cetatenesti, respectarii pietonilor de catre soferi.
CAND: 11.05.2011 10:00
UNDE: intersectia Bd. Unirii - str. 9 Mai, loc Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Sa cresti mare !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Actiune de plantare puieti si flori, insamantare gazon intre corpurile A si B ale Colegiului Economic Bacau
PARTENERI: Asociatia "Iubim Natura"
CAND: 11.05.2011 13:00
UNDE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Protectia mediului
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea locului de joaca de la CSEI Nr. 1 Bacau
CAND: 11.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 11.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Consiliul Scolar al Elevilor din Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau
CE: "Sah mat" - piesa de teatru pentru liceeni
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Un grup de elevi cu aptitudini artistice din Colegiul "Mihai Eminescu" vor pregati o piesa de teatru pe care o vor prezenta in public cu ocazia Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Mesajul piesei este corectarea prin ironie si ras a comportamentelor negative ce vizeaza consumul de alcool, tutun, droguri in randul tinerilor.
PARTENERI: Societatea Culturala a Elevilor si Profesorilor din Liceul "Mihai Eminescu" Bacau
CAND: 11.05.2011 13-14
UNDE: Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Mihaela, mazilu_m_me2005@yahoo.com , 0740062122
JOI:12.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin Comunitar
CE: Gala Judeteana a Voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Evenimentul va avea loc pe data de 12 mai 2011, unde sunt invitate toate ONG-urile ce doresc sa-si premieze voluntarii intr-un cadru festiv si toti tinerii ce doresc sa ia parte la o „gala de zile mari”.
PARTENERI: Consiliul Judetean Bacau, Consiliu Local Bacau; Institutia Prefectului Bacau si Inspectoratul Scolar Bacau; Consiliul Judetean al elevilor Bacau;
CAND: 12.05.2011 17-20
UNDE: Teatrul de Vara sau Casa de Cultura Bacau, jud. Bacau.
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Expozitie-atelier Eco- Arta
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Organizarea unui atelier de confectionare de obiecte de Eco Arta si a unei expozitii cu produsele realizate.
PARTENERI: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CAND: 12.05.2011 13-15
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Indrazneste sa visezi fara droguri
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor participa la ore interactive de informare pe tema prevenirii consumului de droguri la clasele a IX-a si a X-a din CT Ion Borcea Buhusi (a 2-a ora consecutiv la fiecare clasa)
PARTENERI: Asociatia Trust Orfelinat Ungureni, Ambulatoriul de Specialitate Copii, Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Colegiul Tehnic Ion Borcea Buhusi, jud.Bacau
CONTACT: Radu Nafornita, radunafornita@gmail.com , 0764407533
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
VINERI: 13.05.2011
CINE: Asociatia de Tineret ONESTIN
CE: Scoala de Mentorat ONESTIN
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program de mentorat desfasurat de voluntarii asociatiei, elevi de liceu si studenti, cu elevi de clasele VII- VIII ai scolii “George Calinescu”. Activitatile, la care vor participa 4 mentori + 4 invitati speciali si 20 copii, vor cuprinde metode de educatie non-formala, energizere, jocuri de socializare si prezentarea interactiva a activitatilor de voluntariat si a ceea ce inseamna sa fii voluntar.
PARTENERI: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti
CAND: 13.05.2011 17-19
UNDE: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti, jud. Bacau
CONTACT: Denisa Doba, onestin_mail@yahoo.com , 0745334990
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Turneu-Fotbal de masa & Ping-pong
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un turneu de fotbal de masa (biliarino) si de ping-pong. In acelasi timp tinerii care doresc vor putea picta figurine din gips si ceramica, viziona filmulete cu activitatile fundatiei din ultimii ani.
CAND: 13.05.2011 15:30-17:30
UNDE: Str. Tazlaului, Nr. 9 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "O zi de amenajare a adăpostului pentru câini'
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii vor participa la amenajarea adăpostului pentru câini prin construirea de ţarcuri şi cuşti.
CAND:13.05.2011 12-19
UNDE: municipiul Bacau , judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Reversul Medaliei
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti ai CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor sustine activitati de informare la clasele V-VIII si o activitate de pregatire a profesorilor diriginti in vederea implementarii proiectului "Da mai departe!"
PARTENERI: Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 13.05.2011 10-14
UNDE: Scoala Ion Luca Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: INFO - HELP
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Punct de asistenta medicala destinat : masurarii tensiunii arteriale, masurarii indicelui glicemic, asigurarii hidratarii pietonilor, informarii asupra igienei si intretinerii sanatatii corporale
PARTENERI: Crucea Rosie Bacau
CAND: 13.05.2011 12:00
UNDE: Piata Tricolorului, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Curat - murdar !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Ecologizarea zonei Stefan cel Mare – Statia de Epurare Bacau 2
CAND: 13.05.2011 10:00
UNDE: Str. Digu Barnat, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
SAMBATA:14.05.2011
CINE: Centrul de Voluntariat ONESTIN
CE: O zi cu fratele mai mare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in petrecerea timpului liber, a unui grup de 15 copii cu probleme sociale, aflați în ingrijirea Asociației FORUM Onesti, in compania a 15 voluntari ai Centrului de Voluntariat ONESTIN. Se vor organiza concursuri interactive intre “frati”, activitati de ecologizare a parculetului de copii, povesti si jocuri.
PARTENERI: Asociatia FORUM Onesti
CAND: 14.05. 2011 9.30-13.00
UNDE: Parcul Municipal Onesti, jud. Bacau.
CONTACT: Diana Ghioc, onestin_mail@yahoo.com , 0741565120
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va amplasa o mica scena in centrul orasului Darmanesti, pe care copiii de la Habitat vor pregati un moment artistic: carate, cantece, dansuri populare.
CAND: 14.05.2011
UNDE: Darmanesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: Asociatia Iubim Natura
CE: Curatenia de primavara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in igienizarea anumitor zone din municipiul Bacau. Ne dorim ca toate zonele alese sa fie curatate in acelasi timp, astfel incat, dupa circa doua ore de voluntariat, sa avem un Bacau curat.
CAND: 14.05.2011 12-14
UNDE: municipiul Bacau, judetul Bacau
CONTACT: Suciu Florin, asociatia@iubimnatura.org, 0746385854
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Sprijin pentru pregatirea taberei - vacanta de vara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curatarea copacilor de uscaturi si depozitarea acestora; Intretinerea spatiului verde; Igienizarea zonei limitrofe taberei.
PARTENERI: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret
CAND: 14.05.2011 11 - 16
UNDE: Tabara Valea Budului, judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: Targ de adoptii
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se vor oferi spre adopţie caini fără stăpân, deparazitaţi intern şi extern, vaccinaţi.
Se vor împarti materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Declararea zilei de 14 Mai ca fiind "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
Va avea loc o campanie educaţională şi de informare, se vor împărţi pliante şi materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: BIO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Circuit crosul voluntarilor: Parcul Trandafirilor – Casa de Asigurari de Sanatate Bacau si retur
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 14.05.2011 13:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
DUMINICA:15.05.2011
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: ECO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Traseu biciclete: Gara – Mioritei – Autogara – Milcov – Orizont – Marasesti – Parcul Catedralei
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Spectacol
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un spectacol cu muzica, dans si multe alte surprize.
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662


Lista organizatiilor si Calendarul activitatilor SNV 2011
LUNI: 09.05.2011
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Ecologizare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea spatiului verde (strangerea pet-urilor si a altor deseuri), montat panouri pentru a avertiza patrarea curateniei.
CAND: 09.05.2011
UNDE: Zona Izvoare Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Amenajarea spatiilor verzi
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: montarea căsuţelor pentru păsări în copaci – impreuna cu clasele primare
igienizarea spaţiului verde, vopsirea stâlpilor de la plăcuţele indicatoare (specii arbori) si de la harta parcului
confecţionat – montat hrănitori pentru păsări.
PARTENERI: Colegiul National "Ferdinand I"
CAND: 09.05.2011 10.30 - 17.00
UNDE: "Parcul Ferdinand", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va organiza un marş "Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!" cu ajutorul voluntarilor din organizaţiile implicate în SNV, a elevilor şi profesorilor din unităţile şcolare din oraşele implicate, pentru conştientizarea nocivităţii consumului de etnobotanice şi diminuarea acestui tip de consum în rândul tinerilor.
PARTENERI: Inspectoratul Şcolar al judeţului Bacău, Consiliul judeţean al Elevilor, Primăria Bacău, Poliţia Locală, Inspectoratul judeţean de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică
CAND: 09.05.2011 12-14
UNDE: Centrul oraşului (în Bacău, din faţa magazinului Luceafărul - Hotel Dumbrava) itinerariu, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 09.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MARTI: 10.05.2011
CINE: CRE (Centrul Regional de Ecologie)
CE: Concurs Caiac-Canoe
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program: fiecare ONG va participa cu o echipa formata din 4 fete si 4 baieti. Concursul consta in urmatoarele 5 probe:
Simplu fete - proba de viteza
Simplu baieti - proba de viteza
Dublu fete - proba de viteza
Dublu baieti - proba de viteza
Dublu mixt - proba de viteza
Fiecare voluntar va participa la o singura proba.
Jurizare: castigatorul va fi desemnat atat individual cat si pe echipa. Se acorda 3 puncte primului echipaj/ concurent sosit la mal, 2 puncte celui de-al doilea si un punct celui de-al treilea. Ultimul sosit nu va primi niciun punct.
Premiul pe echipa se acorda prin cumularea punctelor obtinute de fiecare voluntar.
Premii: organizatorul acorda diplome de participare tuturor concurentilor, si acces gratuit la echipamentale de agrement ale Centrului Regional de Ecologie pe toata perioada verii.
Inscrieri la numarul de telefon 0748-541-503 sau pe adresa de mail: chiruta.andreea@yahoo.com
Propun o proba de rezistenta (in jurul insulei) intre coordonatorii de voluntari, in functie de numarul de participanti din partea fiecarei organizatii, caiac simplu sau dublu.
CAND: 10.05.2011 15:00 - 18:00
UNDE: Insula de Agrement Bacau, judetul Bacau
CONTACT:Andreea Chirut, chiruta.andreea@yahoo.com, 0748541503
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Stil de viata sanatos
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Intreceri sportive organizate pentru copiii/ elevii cu deficiente din cadrul unitatii (tenis, baschet).
CAND: 10.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Habeteenii vor face un cerc de luru manual in care vor face diverse obiecte personalizate cu Habitat pe care le vor inmana trecatorilor . vor fi flyere si materiale legate de activitatile Habitat. Trecatorii vor fi invitati sa bata cate un cui in casute din lemn amplasate in Parcul central special ptr localnici.Si cred, inca nu avem o aprobare, in Parcul cu Bai din Moinesti,copiii vor picta pe peretii garajelor diferite mesaje referitoare la habitat si va fi si un moment de Grafiti.
CAND: 10.05.2011
UNDE: Moinesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: "Tineri pentru Copii"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curăţat spaţiul verde,vopsit leagăne şi bănci si vopsit gardul de imprjmuire.
PARTENERI: SC MCD SRL
CAND: 10.05.2011 15.30 - 18.00
UNDE: Loc de joaca "Papagal", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociatia Regionala de Dezbatere, Oratorie si Retorica ARDOR-Moldova
CE: Dezbatere: "Statul ar trebui sa aiba grija de cetatenii lui"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Propunem, ca si anul trecut, o dezbatere demonstrativa prin care sa sensibilizam participantii la problemele sociale ale cetatenilor defavorizati, la implicarea voluntarilor din cadrul ONG-urilor pentru a-i ajuta pe cetateni, in functie de problemelelor si de specificul activitatii fiecarui ONG.
PARTENERI: Cancelaria Prefectului
CAND: 10.05.2011 14-16
UNDE: Sala mica a Prefecturii Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Plaesu Teodora, teodora32us@yahoo.com , 0723126788
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Alege DRUMUL, prietene!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: În cadrul proiectului "Alege DRUMUL, prietene!", se va desfăşura o întâlnire în care se va dezbate tema prieteniei (ce înseamnă prieten adevărat), se va discuta despre curiozitate şi alegerile pe care le facem în viaţă. Totodată se vor prezenta informaţii despre droguri (cauze, efecte) beneficiarilor proiectului.
PARTENERI: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău
CAND: 10.05.2011 15-17
UNDE: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău - filiala Bicaz, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 10.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MIERCURI: 11.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin comunitar
CE: Targul voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: La eveniment sunt asteptate peste 10 ONG-uri din judetul Bacau care se vor inscrie si vor participa activ. Targul ONG va cuprinde anumite zone de activitate, cum ar fi:
* ZONA EXPO, unde fiecare ONG va avea un stand de prezentare a activitatilor proprii de voluntariat. Standul va consta intr-un cort, o masa, cateva scaune si materiale promotionale.
* ZONA unde se va desfasura PROGRAMUL ARTISTIC. In cadrul acestui targ va avea loc concursul “Imnul Voluntarilor” ce va avea ca finalitate alegerea unui imn oficial al voluntarilor bacauani.
PARTENERI: Institutia Prefectului Bacau; Inspectoratul Scolar Judetean Bacau
CAND: 11.05.2011 12-20
UNDE: Parcul Catedralei Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Uita-te in jur !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Campanie stradala de informare asupra poluarii mediului drepturilor cetatenesti, respectarii pietonilor de catre soferi.
CAND: 11.05.2011 10:00
UNDE: intersectia Bd. Unirii - str. 9 Mai, loc Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Sa cresti mare !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Actiune de plantare puieti si flori, insamantare gazon intre corpurile A si B ale Colegiului Economic Bacau
PARTENERI: Asociatia "Iubim Natura"
CAND: 11.05.2011 13:00
UNDE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Protectia mediului
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea locului de joaca de la CSEI Nr. 1 Bacau
CAND: 11.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 11.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Consiliul Scolar al Elevilor din Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau
CE: "Sah mat" - piesa de teatru pentru liceeni
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Un grup de elevi cu aptitudini artistice din Colegiul "Mihai Eminescu" vor pregati o piesa de teatru pe care o vor prezenta in public cu ocazia Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Mesajul piesei este corectarea prin ironie si ras a comportamentelor negative ce vizeaza consumul de alcool, tutun, droguri in randul tinerilor.
PARTENERI: Societatea Culturala a Elevilor si Profesorilor din Liceul "Mihai Eminescu" Bacau
CAND: 11.05.2011 13-14
UNDE: Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Mihaela, mazilu_m_me2005@yahoo.com , 0740062122
JOI:12.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin Comunitar
CE: Gala Judeteana a Voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Evenimentul va avea loc pe data de 12 mai 2011, unde sunt invitate toate ONG-urile ce doresc sa-si premieze voluntarii intr-un cadru festiv si toti tinerii ce doresc sa ia parte la o „gala de zile mari”.
PARTENERI: Consiliul Judetean Bacau, Consiliu Local Bacau; Institutia Prefectului Bacau si Inspectoratul Scolar Bacau; Consiliul Judetean al elevilor Bacau;
CAND: 12.05.2011 17-20
UNDE: Teatrul de Vara sau Casa de Cultura Bacau, jud. Bacau.
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Expozitie-atelier Eco- Arta
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Organizarea unui atelier de confectionare de obiecte de Eco Arta si a unei expozitii cu produsele realizate.
PARTENERI: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CAND: 12.05.2011 13-15
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Indrazneste sa visezi fara droguri
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor participa la ore interactive de informare pe tema prevenirii consumului de droguri la clasele a IX-a si a X-a din CT Ion Borcea Buhusi (a 2-a ora consecutiv la fiecare clasa)
PARTENERI: Asociatia Trust Orfelinat Ungureni, Ambulatoriul de Specialitate Copii, Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Colegiul Tehnic Ion Borcea Buhusi, jud.Bacau
CONTACT: Radu Nafornita, radunafornita@gmail.com , 0764407533
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
VINERI: 13.05.2011
CINE: Asociatia de Tineret ONESTIN
CE: Scoala de Mentorat ONESTIN
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program de mentorat desfasurat de voluntarii asociatiei, elevi de liceu si studenti, cu elevi de clasele VII- VIII ai scolii “George Calinescu”. Activitatile, la care vor participa 4 mentori + 4 invitati speciali si 20 copii, vor cuprinde metode de educatie non-formala, energizere, jocuri de socializare si prezentarea interactiva a activitatilor de voluntariat si a ceea ce inseamna sa fii voluntar.
PARTENERI: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti
CAND: 13.05.2011 17-19
UNDE: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti, jud. Bacau
CONTACT: Denisa Doba, onestin_mail@yahoo.com , 0745334990
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Turneu-Fotbal de masa & Ping-pong
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un turneu de fotbal de masa (biliarino) si de ping-pong. In acelasi timp tinerii care doresc vor putea picta figurine din gips si ceramica, viziona filmulete cu activitatile fundatiei din ultimii ani.
CAND: 13.05.2011 15:30-17:30
UNDE: Str. Tazlaului, Nr. 9 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "O zi de amenajare a adăpostului pentru câini'
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii vor participa la amenajarea adăpostului pentru câini prin construirea de ţarcuri şi cuşti.
CAND:13.05.2011 12-19
UNDE: municipiul Bacau , judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Reversul Medaliei
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti ai CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor sustine activitati de informare la clasele V-VIII si o activitate de pregatire a profesorilor diriginti in vederea implementarii proiectului "Da mai departe!"
PARTENERI: Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 13.05.2011 10-14
UNDE: Scoala Ion Luca Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: INFO - HELP
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Punct de asistenta medicala destinat : masurarii tensiunii arteriale, masurarii indicelui glicemic, asigurarii hidratarii pietonilor, informarii asupra igienei si intretinerii sanatatii corporale
PARTENERI: Crucea Rosie Bacau
CAND: 13.05.2011 12:00
UNDE: Piata Tricolorului, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Curat - murdar !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Ecologizarea zonei Stefan cel Mare – Statia de Epurare Bacau 2
CAND: 13.05.2011 10:00
UNDE: Str. Digu Barnat, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
SAMBATA:14.05.2011
CINE: Centrul de Voluntariat ONESTIN
CE: O zi cu fratele mai mare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in petrecerea timpului liber, a unui grup de 15 copii cu probleme sociale, aflați în ingrijirea Asociației FORUM Onesti, in compania a 15 voluntari ai Centrului de Voluntariat ONESTIN. Se vor organiza concursuri interactive intre “frati”, activitati de ecologizare a parculetului de copii, povesti si jocuri.
PARTENERI: Asociatia FORUM Onesti
CAND: 14.05. 2011 9.30-13.00
UNDE: Parcul Municipal Onesti, jud. Bacau.
CONTACT: Diana Ghioc, onestin_mail@yahoo.com , 0741565120
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va amplasa o mica scena in centrul orasului Darmanesti, pe care copiii de la Habitat vor pregati un moment artistic: carate, cantece, dansuri populare.
CAND: 14.05.2011
UNDE: Darmanesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: Asociatia Iubim Natura
CE: Curatenia de primavara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in igienizarea anumitor zone din municipiul Bacau. Ne dorim ca toate zonele alese sa fie curatate in acelasi timp, astfel incat, dupa circa doua ore de voluntariat, sa avem un Bacau curat.
CAND: 14.05.2011 12-14
UNDE: municipiul Bacau, judetul Bacau
CONTACT: Suciu Florin, asociatia@iubimnatura.org, 0746385854
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Sprijin pentru pregatirea taberei - vacanta de vara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curatarea copacilor de uscaturi si depozitarea acestora; Intretinerea spatiului verde; Igienizarea zonei limitrofe taberei.
PARTENERI: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret
CAND: 14.05.2011 11 - 16
UNDE: Tabara Valea Budului, judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: Targ de adoptii
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se vor oferi spre adopţie caini fără stăpân, deparazitaţi intern şi extern, vaccinaţi.
Se vor împarti materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Declararea zilei de 14 Mai ca fiind "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
Va avea loc o campanie educaţională şi de informare, se vor împărţi pliante şi materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: BIO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Circuit crosul voluntarilor: Parcul Trandafirilor – Casa de Asigurari de Sanatate Bacau si retur
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 14.05.2011 13:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
DUMINICA:15.05.2011
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: ECO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Traseu biciclete: Gara – Mioritei – Autogara – Milcov – Orizont – Marasesti – Parcul Catedralei
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Spectacol
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un spectacol cu muzica, dans si multe alte surprize.
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662


Lista organizatiilor si Calendarul activitatilor SNV 2011
LUNI: 09.05.2011
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Ecologizare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea spatiului verde (strangerea pet-urilor si a altor deseuri), montat panouri pentru a avertiza patrarea curateniei.
CAND: 09.05.2011
UNDE: Zona Izvoare Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Amenajarea spatiilor verzi
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: montarea căsuţelor pentru păsări în copaci – impreuna cu clasele primare
igienizarea spaţiului verde, vopsirea stâlpilor de la plăcuţele indicatoare (specii arbori) si de la harta parcului
confecţionat – montat hrănitori pentru păsări.
PARTENERI: Colegiul National "Ferdinand I"
CAND: 09.05.2011 10.30 - 17.00
UNDE: "Parcul Ferdinand", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va organiza un marş "Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!" cu ajutorul voluntarilor din organizaţiile implicate în SNV, a elevilor şi profesorilor din unităţile şcolare din oraşele implicate, pentru conştientizarea nocivităţii consumului de etnobotanice şi diminuarea acestui tip de consum în rândul tinerilor.
PARTENERI: Inspectoratul Şcolar al judeţului Bacău, Consiliul judeţean al Elevilor, Primăria Bacău, Poliţia Locală, Inspectoratul judeţean de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică
CAND: 09.05.2011 12-14
UNDE: Centrul oraşului (în Bacău, din faţa magazinului Luceafărul - Hotel Dumbrava) itinerariu, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 09.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MARTI: 10.05.2011
CINE: CRE (Centrul Regional de Ecologie)
CE: Concurs Caiac-Canoe
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program: fiecare ONG va participa cu o echipa formata din 4 fete si 4 baieti. Concursul consta in urmatoarele 5 probe:
Simplu fete - proba de viteza
Simplu baieti - proba de viteza
Dublu fete - proba de viteza
Dublu baieti - proba de viteza
Dublu mixt - proba de viteza
Fiecare voluntar va participa la o singura proba.
Jurizare: castigatorul va fi desemnat atat individual cat si pe echipa. Se acorda 3 puncte primului echipaj/ concurent sosit la mal, 2 puncte celui de-al doilea si un punct celui de-al treilea. Ultimul sosit nu va primi niciun punct.
Premiul pe echipa se acorda prin cumularea punctelor obtinute de fiecare voluntar.
Premii: organizatorul acorda diplome de participare tuturor concurentilor, si acces gratuit la echipamentale de agrement ale Centrului Regional de Ecologie pe toata perioada verii.
Inscrieri la numarul de telefon 0748-541-503 sau pe adresa de mail: chiruta.andreea@yahoo.com
Propun o proba de rezistenta (in jurul insulei) intre coordonatorii de voluntari, in functie de numarul de participanti din partea fiecarei organizatii, caiac simplu sau dublu.
CAND: 10.05.2011 15:00 - 18:00
UNDE: Insula de Agrement Bacau, judetul Bacau
CONTACT:Andreea Chirut, chiruta.andreea@yahoo.com, 0748541503
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Stil de viata sanatos
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Intreceri sportive organizate pentru copiii/ elevii cu deficiente din cadrul unitatii (tenis, baschet).
CAND: 10.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Habeteenii vor face un cerc de luru manual in care vor face diverse obiecte personalizate cu Habitat pe care le vor inmana trecatorilor . vor fi flyere si materiale legate de activitatile Habitat. Trecatorii vor fi invitati sa bata cate un cui in casute din lemn amplasate in Parcul central special ptr localnici.Si cred, inca nu avem o aprobare, in Parcul cu Bai din Moinesti,copiii vor picta pe peretii garajelor diferite mesaje referitoare la habitat si va fi si un moment de Grafiti.
CAND: 10.05.2011
UNDE: Moinesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: "Tineri pentru Copii"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curăţat spaţiul verde,vopsit leagăne şi bănci si vopsit gardul de imprjmuire.
PARTENERI: SC MCD SRL
CAND: 10.05.2011 15.30 - 18.00
UNDE: Loc de joaca "Papagal", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociatia Regionala de Dezbatere, Oratorie si Retorica ARDOR-Moldova
CE: Dezbatere: "Statul ar trebui sa aiba grija de cetatenii lui"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Propunem, ca si anul trecut, o dezbatere demonstrativa prin care sa sensibilizam participantii la problemele sociale ale cetatenilor defavorizati, la implicarea voluntarilor din cadrul ONG-urilor pentru a-i ajuta pe cetateni, in functie de problemelelor si de specificul activitatii fiecarui ONG.
PARTENERI: Cancelaria Prefectului
CAND: 10.05.2011 14-16
UNDE: Sala mica a Prefecturii Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Plaesu Teodora, teodora32us@yahoo.com , 0723126788
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Alege DRUMUL, prietene!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: În cadrul proiectului "Alege DRUMUL, prietene!", se va desfăşura o întâlnire în care se va dezbate tema prieteniei (ce înseamnă prieten adevărat), se va discuta despre curiozitate şi alegerile pe care le facem în viaţă. Totodată se vor prezenta informaţii despre droguri (cauze, efecte) beneficiarilor proiectului.
PARTENERI: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău
CAND: 10.05.2011 15-17
UNDE: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău - filiala Bicaz, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 10.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MIERCURI: 11.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin comunitar
CE: Targul voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: La eveniment sunt asteptate peste 10 ONG-uri din judetul Bacau care se vor inscrie si vor participa activ. Targul ONG va cuprinde anumite zone de activitate, cum ar fi:
* ZONA EXPO, unde fiecare ONG va avea un stand de prezentare a activitatilor proprii de voluntariat. Standul va consta intr-un cort, o masa, cateva scaune si materiale promotionale.
* ZONA unde se va desfasura PROGRAMUL ARTISTIC. In cadrul acestui targ va avea loc concursul “Imnul Voluntarilor” ce va avea ca finalitate alegerea unui imn oficial al voluntarilor bacauani.
PARTENERI: Institutia Prefectului Bacau; Inspectoratul Scolar Judetean Bacau
CAND: 11.05.2011 12-20
UNDE: Parcul Catedralei Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Uita-te in jur !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Campanie stradala de informare asupra poluarii mediului drepturilor cetatenesti, respectarii pietonilor de catre soferi.
CAND: 11.05.2011 10:00
UNDE: intersectia Bd. Unirii - str. 9 Mai, loc Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Sa cresti mare !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Actiune de plantare puieti si flori, insamantare gazon intre corpurile A si B ale Colegiului Economic Bacau
PARTENERI: Asociatia "Iubim Natura"
CAND: 11.05.2011 13:00
UNDE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Protectia mediului
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea locului de joaca de la CSEI Nr. 1 Bacau
CAND: 11.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 11.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Consiliul Scolar al Elevilor din Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau
CE: "Sah mat" - piesa de teatru pentru liceeni
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Un grup de elevi cu aptitudini artistice din Colegiul "Mihai Eminescu" vor pregati o piesa de teatru pe care o vor prezenta in public cu ocazia Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Mesajul piesei este corectarea prin ironie si ras a comportamentelor negative ce vizeaza consumul de alcool, tutun, droguri in randul tinerilor.
PARTENERI: Societatea Culturala a Elevilor si Profesorilor din Liceul "Mihai Eminescu" Bacau
CAND: 11.05.2011 13-14
UNDE: Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Mihaela, mazilu_m_me2005@yahoo.com , 0740062122
JOI:12.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin Comunitar
CE: Gala Judeteana a Voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Evenimentul va avea loc pe data de 12 mai 2011, unde sunt invitate toate ONG-urile ce doresc sa-si premieze voluntarii intr-un cadru festiv si toti tinerii ce doresc sa ia parte la o „gala de zile mari”.
PARTENERI: Consiliul Judetean Bacau, Consiliu Local Bacau; Institutia Prefectului Bacau si Inspectoratul Scolar Bacau; Consiliul Judetean al elevilor Bacau;
CAND: 12.05.2011 17-20
UNDE: Teatrul de Vara sau Casa de Cultura Bacau, jud. Bacau.
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Expozitie-atelier Eco- Arta
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Organizarea unui atelier de confectionare de obiecte de Eco Arta si a unei expozitii cu produsele realizate.
PARTENERI: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CAND: 12.05.2011 13-15
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Indrazneste sa visezi fara droguri
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor participa la ore interactive de informare pe tema prevenirii consumului de droguri la clasele a IX-a si a X-a din CT Ion Borcea Buhusi (a 2-a ora consecutiv la fiecare clasa)
PARTENERI: Asociatia Trust Orfelinat Ungureni, Ambulatoriul de Specialitate Copii, Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Colegiul Tehnic Ion Borcea Buhusi, jud.Bacau
CONTACT: Radu Nafornita, radunafornita@gmail.com , 0764407533
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
VINERI: 13.05.2011
CINE: Asociatia de Tineret ONESTIN
CE: Scoala de Mentorat ONESTIN
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program de mentorat desfasurat de voluntarii asociatiei, elevi de liceu si studenti, cu elevi de clasele VII- VIII ai scolii “George Calinescu”. Activitatile, la care vor participa 4 mentori + 4 invitati speciali si 20 copii, vor cuprinde metode de educatie non-formala, energizere, jocuri de socializare si prezentarea interactiva a activitatilor de voluntariat si a ceea ce inseamna sa fii voluntar.
PARTENERI: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti
CAND: 13.05.2011 17-19
UNDE: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti, jud. Bacau
CONTACT: Denisa Doba, onestin_mail@yahoo.com , 0745334990
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Turneu-Fotbal de masa & Ping-pong
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un turneu de fotbal de masa (biliarino) si de ping-pong. In acelasi timp tinerii care doresc vor putea picta figurine din gips si ceramica, viziona filmulete cu activitatile fundatiei din ultimii ani.
CAND: 13.05.2011 15:30-17:30
UNDE: Str. Tazlaului, Nr. 9 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "O zi de amenajare a adăpostului pentru câini'
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii vor participa la amenajarea adăpostului pentru câini prin construirea de ţarcuri şi cuşti.
CAND:13.05.2011 12-19
UNDE: municipiul Bacau , judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Reversul Medaliei
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti ai CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor sustine activitati de informare la clasele V-VIII si o activitate de pregatire a profesorilor diriginti in vederea implementarii proiectului "Da mai departe!"
PARTENERI: Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 13.05.2011 10-14
UNDE: Scoala Ion Luca Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: INFO - HELP
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Punct de asistenta medicala destinat : masurarii tensiunii arteriale, masurarii indicelui glicemic, asigurarii hidratarii pietonilor, informarii asupra igienei si intretinerii sanatatii corporale
PARTENERI: Crucea Rosie Bacau
CAND: 13.05.2011 12:00
UNDE: Piata Tricolorului, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Curat - murdar !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Ecologizarea zonei Stefan cel Mare – Statia de Epurare Bacau 2
CAND: 13.05.2011 10:00
UNDE: Str. Digu Barnat, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
SAMBATA:14.05.2011
CINE: Centrul de Voluntariat ONESTIN
CE: O zi cu fratele mai mare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in petrecerea timpului liber, a unui grup de 15 copii cu probleme sociale, aflați în ingrijirea Asociației FORUM Onesti, in compania a 15 voluntari ai Centrului de Voluntariat ONESTIN. Se vor organiza concursuri interactive intre “frati”, activitati de ecologizare a parculetului de copii, povesti si jocuri.
PARTENERI: Asociatia FORUM Onesti
CAND: 14.05. 2011 9.30-13.00
UNDE: Parcul Municipal Onesti, jud. Bacau.
CONTACT: Diana Ghioc, onestin_mail@yahoo.com , 0741565120
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va amplasa o mica scena in centrul orasului Darmanesti, pe care copiii de la Habitat vor pregati un moment artistic: carate, cantece, dansuri populare.
CAND: 14.05.2011
UNDE: Darmanesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: Asociatia Iubim Natura
CE: Curatenia de primavara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in igienizarea anumitor zone din municipiul Bacau. Ne dorim ca toate zonele alese sa fie curatate in acelasi timp, astfel incat, dupa circa doua ore de voluntariat, sa avem un Bacau curat.
CAND: 14.05.2011 12-14
UNDE: municipiul Bacau, judetul Bacau
CONTACT: Suciu Florin, asociatia@iubimnatura.org, 0746385854
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Sprijin pentru pregatirea taberei - vacanta de vara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curatarea copacilor de uscaturi si depozitarea acestora; Intretinerea spatiului verde; Igienizarea zonei limitrofe taberei.
PARTENERI: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret
CAND: 14.05.2011 11 - 16
UNDE: Tabara Valea Budului, judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: Targ de adoptii
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se vor oferi spre adopţie caini fără stăpân, deparazitaţi intern şi extern, vaccinaţi.
Se vor împarti materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Declararea zilei de 14 Mai ca fiind "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
Va avea loc o campanie educaţională şi de informare, se vor împărţi pliante şi materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: BIO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Circuit crosul voluntarilor: Parcul Trandafirilor – Casa de Asigurari de Sanatate Bacau si retur
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 14.05.2011 13:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
DUMINICA:15.05.2011
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: ECO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Traseu biciclete: Gara – Mioritei – Autogara – Milcov – Orizont – Marasesti – Parcul Catedralei
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Spectacol
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un spectacol cu muzica, dans si multe alte surprize.
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662


Lista organizatiilor si Calendarul activitatilor SNV 2011
LUNI: 09.05.2011
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Ecologizare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea spatiului verde (strangerea pet-urilor si a altor deseuri), montat panouri pentru a avertiza patrarea curateniei.
CAND: 09.05.2011
UNDE: Zona Izvoare Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Amenajarea spatiilor verzi
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: montarea căsuţelor pentru păsări în copaci – impreuna cu clasele primare
igienizarea spaţiului verde, vopsirea stâlpilor de la plăcuţele indicatoare (specii arbori) si de la harta parcului
confecţionat – montat hrănitori pentru păsări.
PARTENERI: Colegiul National "Ferdinand I"
CAND: 09.05.2011 10.30 - 17.00
UNDE: "Parcul Ferdinand", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va organiza un marş "Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!" cu ajutorul voluntarilor din organizaţiile implicate în SNV, a elevilor şi profesorilor din unităţile şcolare din oraşele implicate, pentru conştientizarea nocivităţii consumului de etnobotanice şi diminuarea acestui tip de consum în rândul tinerilor.
PARTENERI: Inspectoratul Şcolar al judeţului Bacău, Consiliul judeţean al Elevilor, Primăria Bacău, Poliţia Locală, Inspectoratul judeţean de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică
CAND: 09.05.2011 12-14
UNDE: Centrul oraşului (în Bacău, din faţa magazinului Luceafărul - Hotel Dumbrava) itinerariu, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 09.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MARTI: 10.05.2011
CINE: CRE (Centrul Regional de Ecologie)
CE: Concurs Caiac-Canoe
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program: fiecare ONG va participa cu o echipa formata din 4 fete si 4 baieti. Concursul consta in urmatoarele 5 probe:
Simplu fete - proba de viteza
Simplu baieti - proba de viteza
Dublu fete - proba de viteza
Dublu baieti - proba de viteza
Dublu mixt - proba de viteza
Fiecare voluntar va participa la o singura proba.
Jurizare: castigatorul va fi desemnat atat individual cat si pe echipa. Se acorda 3 puncte primului echipaj/ concurent sosit la mal, 2 puncte celui de-al doilea si un punct celui de-al treilea. Ultimul sosit nu va primi niciun punct.
Premiul pe echipa se acorda prin cumularea punctelor obtinute de fiecare voluntar.
Premii: organizatorul acorda diplome de participare tuturor concurentilor, si acces gratuit la echipamentale de agrement ale Centrului Regional de Ecologie pe toata perioada verii.
Inscrieri la numarul de telefon 0748-541-503 sau pe adresa de mail: chiruta.andreea@yahoo.com
Propun o proba de rezistenta (in jurul insulei) intre coordonatorii de voluntari, in functie de numarul de participanti din partea fiecarei organizatii, caiac simplu sau dublu.
CAND: 10.05.2011 15:00 - 18:00
UNDE: Insula de Agrement Bacau, judetul Bacau
CONTACT:Andreea Chirut, chiruta.andreea@yahoo.com, 0748541503
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Stil de viata sanatos
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Intreceri sportive organizate pentru copiii/ elevii cu deficiente din cadrul unitatii (tenis, baschet).
CAND: 10.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Habeteenii vor face un cerc de luru manual in care vor face diverse obiecte personalizate cu Habitat pe care le vor inmana trecatorilor . vor fi flyere si materiale legate de activitatile Habitat. Trecatorii vor fi invitati sa bata cate un cui in casute din lemn amplasate in Parcul central special ptr localnici.Si cred, inca nu avem o aprobare, in Parcul cu Bai din Moinesti,copiii vor picta pe peretii garajelor diferite mesaje referitoare la habitat si va fi si un moment de Grafiti.
CAND: 10.05.2011
UNDE: Moinesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: "Tineri pentru Copii"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curăţat spaţiul verde,vopsit leagăne şi bănci si vopsit gardul de imprjmuire.
PARTENERI: SC MCD SRL
CAND: 10.05.2011 15.30 - 18.00
UNDE: Loc de joaca "Papagal", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociatia Regionala de Dezbatere, Oratorie si Retorica ARDOR-Moldova
CE: Dezbatere: "Statul ar trebui sa aiba grija de cetatenii lui"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Propunem, ca si anul trecut, o dezbatere demonstrativa prin care sa sensibilizam participantii la problemele sociale ale cetatenilor defavorizati, la implicarea voluntarilor din cadrul ONG-urilor pentru a-i ajuta pe cetateni, in functie de problemelelor si de specificul activitatii fiecarui ONG.
PARTENERI: Cancelaria Prefectului
CAND: 10.05.2011 14-16
UNDE: Sala mica a Prefecturii Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Plaesu Teodora, teodora32us@yahoo.com , 0723126788
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Alege DRUMUL, prietene!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: În cadrul proiectului "Alege DRUMUL, prietene!", se va desfăşura o întâlnire în care se va dezbate tema prieteniei (ce înseamnă prieten adevărat), se va discuta despre curiozitate şi alegerile pe care le facem în viaţă. Totodată se vor prezenta informaţii despre droguri (cauze, efecte) beneficiarilor proiectului.
PARTENERI: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău
CAND: 10.05.2011 15-17
UNDE: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău - filiala Bicaz, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 10.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MIERCURI: 11.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin comunitar
CE: Targul voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: La eveniment sunt asteptate peste 10 ONG-uri din judetul Bacau care se vor inscrie si vor participa activ. Targul ONG va cuprinde anumite zone de activitate, cum ar fi:
* ZONA EXPO, unde fiecare ONG va avea un stand de prezentare a activitatilor proprii de voluntariat. Standul va consta intr-un cort, o masa, cateva scaune si materiale promotionale.
* ZONA unde se va desfasura PROGRAMUL ARTISTIC. In cadrul acestui targ va avea loc concursul “Imnul Voluntarilor” ce va avea ca finalitate alegerea unui imn oficial al voluntarilor bacauani.
PARTENERI: Institutia Prefectului Bacau; Inspectoratul Scolar Judetean Bacau
CAND: 11.05.2011 12-20
UNDE: Parcul Catedralei Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Uita-te in jur !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Campanie stradala de informare asupra poluarii mediului drepturilor cetatenesti, respectarii pietonilor de catre soferi.
CAND: 11.05.2011 10:00
UNDE: intersectia Bd. Unirii - str. 9 Mai, loc Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Sa cresti mare !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Actiune de plantare puieti si flori, insamantare gazon intre corpurile A si B ale Colegiului Economic Bacau
PARTENERI: Asociatia "Iubim Natura"
CAND: 11.05.2011 13:00
UNDE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Protectia mediului
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea locului de joaca de la CSEI Nr. 1 Bacau
CAND: 11.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 11.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Consiliul Scolar al Elevilor din Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau
CE: "Sah mat" - piesa de teatru pentru liceeni
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Un grup de elevi cu aptitudini artistice din Colegiul "Mihai Eminescu" vor pregati o piesa de teatru pe care o vor prezenta in public cu ocazia Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Mesajul piesei este corectarea prin ironie si ras a comportamentelor negative ce vizeaza consumul de alcool, tutun, droguri in randul tinerilor.
PARTENERI: Societatea Culturala a Elevilor si Profesorilor din Liceul "Mihai Eminescu" Bacau
CAND: 11.05.2011 13-14
UNDE: Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Mihaela, mazilu_m_me2005@yahoo.com , 0740062122
JOI:12.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin Comunitar
CE: Gala Judeteana a Voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Evenimentul va avea loc pe data de 12 mai 2011, unde sunt invitate toate ONG-urile ce doresc sa-si premieze voluntarii intr-un cadru festiv si toti tinerii ce doresc sa ia parte la o „gala de zile mari”.
PARTENERI: Consiliul Judetean Bacau, Consiliu Local Bacau; Institutia Prefectului Bacau si Inspectoratul Scolar Bacau; Consiliul Judetean al elevilor Bacau;
CAND: 12.05.2011 17-20
UNDE: Teatrul de Vara sau Casa de Cultura Bacau, jud. Bacau.
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Expozitie-atelier Eco- Arta
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Organizarea unui atelier de confectionare de obiecte de Eco Arta si a unei expozitii cu produsele realizate.
PARTENERI: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CAND: 12.05.2011 13-15
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Indrazneste sa visezi fara droguri
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor participa la ore interactive de informare pe tema prevenirii consumului de droguri la clasele a IX-a si a X-a din CT Ion Borcea Buhusi (a 2-a ora consecutiv la fiecare clasa)
PARTENERI: Asociatia Trust Orfelinat Ungureni, Ambulatoriul de Specialitate Copii, Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Colegiul Tehnic Ion Borcea Buhusi, jud.Bacau
CONTACT: Radu Nafornita, radunafornita@gmail.com , 0764407533
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
VINERI: 13.05.2011
CINE: Asociatia de Tineret ONESTIN
CE: Scoala de Mentorat ONESTIN
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program de mentorat desfasurat de voluntarii asociatiei, elevi de liceu si studenti, cu elevi de clasele VII- VIII ai scolii “George Calinescu”. Activitatile, la care vor participa 4 mentori + 4 invitati speciali si 20 copii, vor cuprinde metode de educatie non-formala, energizere, jocuri de socializare si prezentarea interactiva a activitatilor de voluntariat si a ceea ce inseamna sa fii voluntar.
PARTENERI: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti
CAND: 13.05.2011 17-19
UNDE: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti, jud. Bacau
CONTACT: Denisa Doba, onestin_mail@yahoo.com , 0745334990
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Turneu-Fotbal de masa & Ping-pong
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un turneu de fotbal de masa (biliarino) si de ping-pong. In acelasi timp tinerii care doresc vor putea picta figurine din gips si ceramica, viziona filmulete cu activitatile fundatiei din ultimii ani.
CAND: 13.05.2011 15:30-17:30
UNDE: Str. Tazlaului, Nr. 9 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "O zi de amenajare a adăpostului pentru câini'
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii vor participa la amenajarea adăpostului pentru câini prin construirea de ţarcuri şi cuşti.
CAND:13.05.2011 12-19
UNDE: municipiul Bacau , judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Reversul Medaliei
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti ai CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor sustine activitati de informare la clasele V-VIII si o activitate de pregatire a profesorilor diriginti in vederea implementarii proiectului "Da mai departe!"
PARTENERI: Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 13.05.2011 10-14
UNDE: Scoala Ion Luca Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: INFO - HELP
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Punct de asistenta medicala destinat : masurarii tensiunii arteriale, masurarii indicelui glicemic, asigurarii hidratarii pietonilor, informarii asupra igienei si intretinerii sanatatii corporale
PARTENERI: Crucea Rosie Bacau
CAND: 13.05.2011 12:00
UNDE: Piata Tricolorului, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Curat - murdar !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Ecologizarea zonei Stefan cel Mare – Statia de Epurare Bacau 2
CAND: 13.05.2011 10:00
UNDE: Str. Digu Barnat, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
SAMBATA:14.05.2011
CINE: Centrul de Voluntariat ONESTIN
CE: O zi cu fratele mai mare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in petrecerea timpului liber, a unui grup de 15 copii cu probleme sociale, aflați în ingrijirea Asociației FORUM Onesti, in compania a 15 voluntari ai Centrului de Voluntariat ONESTIN. Se vor organiza concursuri interactive intre “frati”, activitati de ecologizare a parculetului de copii, povesti si jocuri.
PARTENERI: Asociatia FORUM Onesti
CAND: 14.05. 2011 9.30-13.00
UNDE: Parcul Municipal Onesti, jud. Bacau.
CONTACT: Diana Ghioc, onestin_mail@yahoo.com , 0741565120
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va amplasa o mica scena in centrul orasului Darmanesti, pe care copiii de la Habitat vor pregati un moment artistic: carate, cantece, dansuri populare.
CAND: 14.05.2011
UNDE: Darmanesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: Asociatia Iubim Natura
CE: Curatenia de primavara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in igienizarea anumitor zone din municipiul Bacau. Ne dorim ca toate zonele alese sa fie curatate in acelasi timp, astfel incat, dupa circa doua ore de voluntariat, sa avem un Bacau curat.
CAND: 14.05.2011 12-14
UNDE: municipiul Bacau, judetul Bacau
CONTACT: Suciu Florin, asociatia@iubimnatura.org, 0746385854
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Sprijin pentru pregatirea taberei - vacanta de vara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curatarea copacilor de uscaturi si depozitarea acestora; Intretinerea spatiului verde; Igienizarea zonei limitrofe taberei.
PARTENERI: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret
CAND: 14.05.2011 11 - 16
UNDE: Tabara Valea Budului, judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: Targ de adoptii
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se vor oferi spre adopţie caini fără stăpân, deparazitaţi intern şi extern, vaccinaţi.
Se vor împarti materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Declararea zilei de 14 Mai ca fiind "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
Va avea loc o campanie educaţională şi de informare, se vor împărţi pliante şi materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: BIO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Circuit crosul voluntarilor: Parcul Trandafirilor – Casa de Asigurari de Sanatate Bacau si retur
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 14.05.2011 13:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
DUMINICA:15.05.2011
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: ECO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Traseu biciclete: Gara – Mioritei – Autogara – Milcov – Orizont – Marasesti – Parcul Catedralei
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Spectacol
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un spectacol cu muzica, dans si multe alte surprize.
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662


Lista organizatiilor si Calendarul activitatilor SNV 2011
LUNI: 09.05.2011
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Ecologizare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea spatiului verde (strangerea pet-urilor si a altor deseuri), montat panouri pentru a avertiza patrarea curateniei.
CAND: 09.05.2011
UNDE: Zona Izvoare Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Amenajarea spatiilor verzi
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: montarea căsuţelor pentru păsări în copaci – impreuna cu clasele primare
igienizarea spaţiului verde, vopsirea stâlpilor de la plăcuţele indicatoare (specii arbori) si de la harta parcului
confecţionat – montat hrănitori pentru păsări.
PARTENERI: Colegiul National "Ferdinand I"
CAND: 09.05.2011 10.30 - 17.00
UNDE: "Parcul Ferdinand", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va organiza un marş "Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!" cu ajutorul voluntarilor din organizaţiile implicate în SNV, a elevilor şi profesorilor din unităţile şcolare din oraşele implicate, pentru conştientizarea nocivităţii consumului de etnobotanice şi diminuarea acestui tip de consum în rândul tinerilor.
PARTENERI: Inspectoratul Şcolar al judeţului Bacău, Consiliul judeţean al Elevilor, Primăria Bacău, Poliţia Locală, Inspectoratul judeţean de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică
CAND: 09.05.2011 12-14
UNDE: Centrul oraşului (în Bacău, din faţa magazinului Luceafărul - Hotel Dumbrava) itinerariu, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 09.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MARTI: 10.05.2011
CINE: CRE (Centrul Regional de Ecologie)
CE: Concurs Caiac-Canoe
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program: fiecare ONG va participa cu o echipa formata din 4 fete si 4 baieti. Concursul consta in urmatoarele 5 probe:
Simplu fete - proba de viteza
Simplu baieti - proba de viteza
Dublu fete - proba de viteza
Dublu baieti - proba de viteza
Dublu mixt - proba de viteza
Fiecare voluntar va participa la o singura proba.
Jurizare: castigatorul va fi desemnat atat individual cat si pe echipa. Se acorda 3 puncte primului echipaj/ concurent sosit la mal, 2 puncte celui de-al doilea si un punct celui de-al treilea. Ultimul sosit nu va primi niciun punct.
Premiul pe echipa se acorda prin cumularea punctelor obtinute de fiecare voluntar.
Premii: organizatorul acorda diplome de participare tuturor concurentilor, si acces gratuit la echipamentale de agrement ale Centrului Regional de Ecologie pe toata perioada verii.
Inscrieri la numarul de telefon 0748-541-503 sau pe adresa de mail: chiruta.andreea@yahoo.com
Propun o proba de rezistenta (in jurul insulei) intre coordonatorii de voluntari, in functie de numarul de participanti din partea fiecarei organizatii, caiac simplu sau dublu.
CAND: 10.05.2011 15:00 - 18:00
UNDE: Insula de Agrement Bacau, judetul Bacau
CONTACT:Andreea Chirut, chiruta.andreea@yahoo.com, 0748541503
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Stil de viata sanatos
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Intreceri sportive organizate pentru copiii/ elevii cu deficiente din cadrul unitatii (tenis, baschet).
CAND: 10.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Habeteenii vor face un cerc de luru manual in care vor face diverse obiecte personalizate cu Habitat pe care le vor inmana trecatorilor . vor fi flyere si materiale legate de activitatile Habitat. Trecatorii vor fi invitati sa bata cate un cui in casute din lemn amplasate in Parcul central special ptr localnici.Si cred, inca nu avem o aprobare, in Parcul cu Bai din Moinesti,copiii vor picta pe peretii garajelor diferite mesaje referitoare la habitat si va fi si un moment de Grafiti.
CAND: 10.05.2011
UNDE: Moinesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: "Tineri pentru Copii"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curăţat spaţiul verde,vopsit leagăne şi bănci si vopsit gardul de imprjmuire.
PARTENERI: SC MCD SRL
CAND: 10.05.2011 15.30 - 18.00
UNDE: Loc de joaca "Papagal", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociatia Regionala de Dezbatere, Oratorie si Retorica ARDOR-Moldova
CE: Dezbatere: "Statul ar trebui sa aiba grija de cetatenii lui"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Propunem, ca si anul trecut, o dezbatere demonstrativa prin care sa sensibilizam participantii la problemele sociale ale cetatenilor defavorizati, la implicarea voluntarilor din cadrul ONG-urilor pentru a-i ajuta pe cetateni, in functie de problemelelor si de specificul activitatii fiecarui ONG.
PARTENERI: Cancelaria Prefectului
CAND: 10.05.2011 14-16
UNDE: Sala mica a Prefecturii Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Plaesu Teodora, teodora32us@yahoo.com , 0723126788
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Alege DRUMUL, prietene!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: În cadrul proiectului "Alege DRUMUL, prietene!", se va desfăşura o întâlnire în care se va dezbate tema prieteniei (ce înseamnă prieten adevărat), se va discuta despre curiozitate şi alegerile pe care le facem în viaţă. Totodată se vor prezenta informaţii despre droguri (cauze, efecte) beneficiarilor proiectului.
PARTENERI: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău
CAND: 10.05.2011 15-17
UNDE: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău - filiala Bicaz, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 10.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MIERCURI: 11.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin comunitar
CE: Targul voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: La eveniment sunt asteptate peste 10 ONG-uri din judetul Bacau care se vor inscrie si vor participa activ. Targul ONG va cuprinde anumite zone de activitate, cum ar fi:
* ZONA EXPO, unde fiecare ONG va avea un stand de prezentare a activitatilor proprii de voluntariat. Standul va consta intr-un cort, o masa, cateva scaune si materiale promotionale.
* ZONA unde se va desfasura PROGRAMUL ARTISTIC. In cadrul acestui targ va avea loc concursul “Imnul Voluntarilor” ce va avea ca finalitate alegerea unui imn oficial al voluntarilor bacauani.
PARTENERI: Institutia Prefectului Bacau; Inspectoratul Scolar Judetean Bacau
CAND: 11.05.2011 12-20
UNDE: Parcul Catedralei Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Uita-te in jur !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Campanie stradala de informare asupra poluarii mediului drepturilor cetatenesti, respectarii pietonilor de catre soferi.
CAND: 11.05.2011 10:00
UNDE: intersectia Bd. Unirii - str. 9 Mai, loc Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Sa cresti mare !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Actiune de plantare puieti si flori, insamantare gazon intre corpurile A si B ale Colegiului Economic Bacau
PARTENERI: Asociatia "Iubim Natura"
CAND: 11.05.2011 13:00
UNDE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Protectia mediului
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea locului de joaca de la CSEI Nr. 1 Bacau
CAND: 11.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 11.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Consiliul Scolar al Elevilor din Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau
CE: "Sah mat" - piesa de teatru pentru liceeni
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Un grup de elevi cu aptitudini artistice din Colegiul "Mihai Eminescu" vor pregati o piesa de teatru pe care o vor prezenta in public cu ocazia Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Mesajul piesei este corectarea prin ironie si ras a comportamentelor negative ce vizeaza consumul de alcool, tutun, droguri in randul tinerilor.
PARTENERI: Societatea Culturala a Elevilor si Profesorilor din Liceul "Mihai Eminescu" Bacau
CAND: 11.05.2011 13-14
UNDE: Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Mihaela, mazilu_m_me2005@yahoo.com , 0740062122
JOI:12.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin Comunitar
CE: Gala Judeteana a Voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Evenimentul va avea loc pe data de 12 mai 2011, unde sunt invitate toate ONG-urile ce doresc sa-si premieze voluntarii intr-un cadru festiv si toti tinerii ce doresc sa ia parte la o „gala de zile mari”.
PARTENERI: Consiliul Judetean Bacau, Consiliu Local Bacau; Institutia Prefectului Bacau si Inspectoratul Scolar Bacau; Consiliul Judetean al elevilor Bacau;
CAND: 12.05.2011 17-20
UNDE: Teatrul de Vara sau Casa de Cultura Bacau, jud. Bacau.
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Expozitie-atelier Eco- Arta
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Organizarea unui atelier de confectionare de obiecte de Eco Arta si a unei expozitii cu produsele realizate.
PARTENERI: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CAND: 12.05.2011 13-15
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Indrazneste sa visezi fara droguri
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor participa la ore interactive de informare pe tema prevenirii consumului de droguri la clasele a IX-a si a X-a din CT Ion Borcea Buhusi (a 2-a ora consecutiv la fiecare clasa)
PARTENERI: Asociatia Trust Orfelinat Ungureni, Ambulatoriul de Specialitate Copii, Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Colegiul Tehnic Ion Borcea Buhusi, jud.Bacau
CONTACT: Radu Nafornita, radunafornita@gmail.com , 0764407533
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
VINERI: 13.05.2011
CINE: Asociatia de Tineret ONESTIN
CE: Scoala de Mentorat ONESTIN
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program de mentorat desfasurat de voluntarii asociatiei, elevi de liceu si studenti, cu elevi de clasele VII- VIII ai scolii “George Calinescu”. Activitatile, la care vor participa 4 mentori + 4 invitati speciali si 20 copii, vor cuprinde metode de educatie non-formala, energizere, jocuri de socializare si prezentarea interactiva a activitatilor de voluntariat si a ceea ce inseamna sa fii voluntar.
PARTENERI: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti
CAND: 13.05.2011 17-19
UNDE: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti, jud. Bacau
CONTACT: Denisa Doba, onestin_mail@yahoo.com , 0745334990
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Turneu-Fotbal de masa & Ping-pong
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un turneu de fotbal de masa (biliarino) si de ping-pong. In acelasi timp tinerii care doresc vor putea picta figurine din gips si ceramica, viziona filmulete cu activitatile fundatiei din ultimii ani.
CAND: 13.05.2011 15:30-17:30
UNDE: Str. Tazlaului, Nr. 9 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "O zi de amenajare a adăpostului pentru câini'
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii vor participa la amenajarea adăpostului pentru câini prin construirea de ţarcuri şi cuşti.
CAND:13.05.2011 12-19
UNDE: municipiul Bacau , judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Reversul Medaliei
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti ai CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor sustine activitati de informare la clasele V-VIII si o activitate de pregatire a profesorilor diriginti in vederea implementarii proiectului "Da mai departe!"
PARTENERI: Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 13.05.2011 10-14
UNDE: Scoala Ion Luca Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: INFO - HELP
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Punct de asistenta medicala destinat : masurarii tensiunii arteriale, masurarii indicelui glicemic, asigurarii hidratarii pietonilor, informarii asupra igienei si intretinerii sanatatii corporale
PARTENERI: Crucea Rosie Bacau
CAND: 13.05.2011 12:00
UNDE: Piata Tricolorului, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Curat - murdar !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Ecologizarea zonei Stefan cel Mare – Statia de Epurare Bacau 2
CAND: 13.05.2011 10:00
UNDE: Str. Digu Barnat, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
SAMBATA:14.05.2011
CINE: Centrul de Voluntariat ONESTIN
CE: O zi cu fratele mai mare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in petrecerea timpului liber, a unui grup de 15 copii cu probleme sociale, aflați în ingrijirea Asociației FORUM Onesti, in compania a 15 voluntari ai Centrului de Voluntariat ONESTIN. Se vor organiza concursuri interactive intre “frati”, activitati de ecologizare a parculetului de copii, povesti si jocuri.
PARTENERI: Asociatia FORUM Onesti
CAND: 14.05. 2011 9.30-13.00
UNDE: Parcul Municipal Onesti, jud. Bacau.
CONTACT: Diana Ghioc, onestin_mail@yahoo.com , 0741565120
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va amplasa o mica scena in centrul orasului Darmanesti, pe care copiii de la Habitat vor pregati un moment artistic: carate, cantece, dansuri populare.
CAND: 14.05.2011
UNDE: Darmanesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: Asociatia Iubim Natura
CE: Curatenia de primavara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in igienizarea anumitor zone din municipiul Bacau. Ne dorim ca toate zonele alese sa fie curatate in acelasi timp, astfel incat, dupa circa doua ore de voluntariat, sa avem un Bacau curat.
CAND: 14.05.2011 12-14
UNDE: municipiul Bacau, judetul Bacau
CONTACT: Suciu Florin, asociatia@iubimnatura.org, 0746385854
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Sprijin pentru pregatirea taberei - vacanta de vara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curatarea copacilor de uscaturi si depozitarea acestora; Intretinerea spatiului verde; Igienizarea zonei limitrofe taberei.
PARTENERI: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret
CAND: 14.05.2011 11 - 16
UNDE: Tabara Valea Budului, judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: Targ de adoptii
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se vor oferi spre adopţie caini fără stăpân, deparazitaţi intern şi extern, vaccinaţi.
Se vor împarti materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Declararea zilei de 14 Mai ca fiind "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
Va avea loc o campanie educaţională şi de informare, se vor împărţi pliante şi materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: BIO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Circuit crosul voluntarilor: Parcul Trandafirilor – Casa de Asigurari de Sanatate Bacau si retur
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 14.05.2011 13:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
DUMINICA:15.05.2011
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: ECO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Traseu biciclete: Gara – Mioritei – Autogara – Milcov – Orizont – Marasesti – Parcul Catedralei
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Spectacol
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un spectacol cu muzica, dans si multe alte surprize.
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662


Lista organizatiilor si Calendarul activitatilor SNV 2011
LUNI: 09.05.2011
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Ecologizare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea spatiului verde (strangerea pet-urilor si a altor deseuri), montat panouri pentru a avertiza patrarea curateniei.
CAND: 09.05.2011
UNDE: Zona Izvoare Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Amenajarea spatiilor verzi
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: montarea căsuţelor pentru păsări în copaci – impreuna cu clasele primare
igienizarea spaţiului verde, vopsirea stâlpilor de la plăcuţele indicatoare (specii arbori) si de la harta parcului
confecţionat – montat hrănitori pentru păsări.
PARTENERI: Colegiul National "Ferdinand I"
CAND: 09.05.2011 10.30 - 17.00
UNDE: "Parcul Ferdinand", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va organiza un marş "Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!" cu ajutorul voluntarilor din organizaţiile implicate în SNV, a elevilor şi profesorilor din unităţile şcolare din oraşele implicate, pentru conştientizarea nocivităţii consumului de etnobotanice şi diminuarea acestui tip de consum în rândul tinerilor.
PARTENERI: Inspectoratul Şcolar al judeţului Bacău, Consiliul judeţean al Elevilor, Primăria Bacău, Poliţia Locală, Inspectoratul judeţean de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică
CAND: 09.05.2011 12-14
UNDE: Centrul oraşului (în Bacău, din faţa magazinului Luceafărul - Hotel Dumbrava) itinerariu, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 09.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MARTI: 10.05.2011
CINE: CRE (Centrul Regional de Ecologie)
CE: Concurs Caiac-Canoe
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program: fiecare ONG va participa cu o echipa formata din 4 fete si 4 baieti. Concursul consta in urmatoarele 5 probe:
Simplu fete - proba de viteza
Simplu baieti - proba de viteza
Dublu fete - proba de viteza
Dublu baieti - proba de viteza
Dublu mixt - proba de viteza
Fiecare voluntar va participa la o singura proba.
Jurizare: castigatorul va fi desemnat atat individual cat si pe echipa. Se acorda 3 puncte primului echipaj/ concurent sosit la mal, 2 puncte celui de-al doilea si un punct celui de-al treilea. Ultimul sosit nu va primi niciun punct.
Premiul pe echipa se acorda prin cumularea punctelor obtinute de fiecare voluntar.
Premii: organizatorul acorda diplome de participare tuturor concurentilor, si acces gratuit la echipamentale de agrement ale Centrului Regional de Ecologie pe toata perioada verii.
Inscrieri la numarul de telefon 0748-541-503 sau pe adresa de mail: chiruta.andreea@yahoo.com
Propun o proba de rezistenta (in jurul insulei) intre coordonatorii de voluntari, in functie de numarul de participanti din partea fiecarei organizatii, caiac simplu sau dublu.
CAND: 10.05.2011 15:00 - 18:00
UNDE: Insula de Agrement Bacau, judetul Bacau
CONTACT:Andreea Chirut, chiruta.andreea@yahoo.com, 0748541503
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Stil de viata sanatos
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Intreceri sportive organizate pentru copiii/ elevii cu deficiente din cadrul unitatii (tenis, baschet).
CAND: 10.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Habeteenii vor face un cerc de luru manual in care vor face diverse obiecte personalizate cu Habitat pe care le vor inmana trecatorilor . vor fi flyere si materiale legate de activitatile Habitat. Trecatorii vor fi invitati sa bata cate un cui in casute din lemn amplasate in Parcul central special ptr localnici.Si cred, inca nu avem o aprobare, in Parcul cu Bai din Moinesti,copiii vor picta pe peretii garajelor diferite mesaje referitoare la habitat si va fi si un moment de Grafiti.
CAND: 10.05.2011
UNDE: Moinesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: "Tineri pentru Copii"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curăţat spaţiul verde,vopsit leagăne şi bănci si vopsit gardul de imprjmuire.
PARTENERI: SC MCD SRL
CAND: 10.05.2011 15.30 - 18.00
UNDE: Loc de joaca "Papagal", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociatia Regionala de Dezbatere, Oratorie si Retorica ARDOR-Moldova
CE: Dezbatere: "Statul ar trebui sa aiba grija de cetatenii lui"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Propunem, ca si anul trecut, o dezbatere demonstrativa prin care sa sensibilizam participantii la problemele sociale ale cetatenilor defavorizati, la implicarea voluntarilor din cadrul ONG-urilor pentru a-i ajuta pe cetateni, in functie de problemelelor si de specificul activitatii fiecarui ONG.
PARTENERI: Cancelaria Prefectului
CAND: 10.05.2011 14-16
UNDE: Sala mica a Prefecturii Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Plaesu Teodora, teodora32us@yahoo.com , 0723126788
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Alege DRUMUL, prietene!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: În cadrul proiectului "Alege DRUMUL, prietene!", se va desfăşura o întâlnire în care se va dezbate tema prieteniei (ce înseamnă prieten adevărat), se va discuta despre curiozitate şi alegerile pe care le facem în viaţă. Totodată se vor prezenta informaţii despre droguri (cauze, efecte) beneficiarilor proiectului.
PARTENERI: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău
CAND: 10.05.2011 15-17
UNDE: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău - filiala Bicaz, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 10.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MIERCURI: 11.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin comunitar
CE: Targul voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: La eveniment sunt asteptate peste 10 ONG-uri din judetul Bacau care se vor inscrie si vor participa activ. Targul ONG va cuprinde anumite zone de activitate, cum ar fi:
* ZONA EXPO, unde fiecare ONG va avea un stand de prezentare a activitatilor proprii de voluntariat. Standul va consta intr-un cort, o masa, cateva scaune si materiale promotionale.
* ZONA unde se va desfasura PROGRAMUL ARTISTIC. In cadrul acestui targ va avea loc concursul “Imnul Voluntarilor” ce va avea ca finalitate alegerea unui imn oficial al voluntarilor bacauani.
PARTENERI: Institutia Prefectului Bacau; Inspectoratul Scolar Judetean Bacau
CAND: 11.05.2011 12-20
UNDE: Parcul Catedralei Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Uita-te in jur !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Campanie stradala de informare asupra poluarii mediului drepturilor cetatenesti, respectarii pietonilor de catre soferi.
CAND: 11.05.2011 10:00
UNDE: intersectia Bd. Unirii - str. 9 Mai, loc Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Sa cresti mare !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Actiune de plantare puieti si flori, insamantare gazon intre corpurile A si B ale Colegiului Economic Bacau
PARTENERI: Asociatia "Iubim Natura"
CAND: 11.05.2011 13:00
UNDE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Protectia mediului
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea locului de joaca de la CSEI Nr. 1 Bacau
CAND: 11.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 11.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Consiliul Scolar al Elevilor din Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau
CE: "Sah mat" - piesa de teatru pentru liceeni
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Un grup de elevi cu aptitudini artistice din Colegiul "Mihai Eminescu" vor pregati o piesa de teatru pe care o vor prezenta in public cu ocazia Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Mesajul piesei este corectarea prin ironie si ras a comportamentelor negative ce vizeaza consumul de alcool, tutun, droguri in randul tinerilor.
PARTENERI: Societatea Culturala a Elevilor si Profesorilor din Liceul "Mihai Eminescu" Bacau
CAND: 11.05.2011 13-14
UNDE: Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Mihaela, mazilu_m_me2005@yahoo.com , 0740062122
JOI:12.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin Comunitar
CE: Gala Judeteana a Voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Evenimentul va avea loc pe data de 12 mai 2011, unde sunt invitate toate ONG-urile ce doresc sa-si premieze voluntarii intr-un cadru festiv si toti tinerii ce doresc sa ia parte la o „gala de zile mari”.
PARTENERI: Consiliul Judetean Bacau, Consiliu Local Bacau; Institutia Prefectului Bacau si Inspectoratul Scolar Bacau; Consiliul Judetean al elevilor Bacau;
CAND: 12.05.2011 17-20
UNDE: Teatrul de Vara sau Casa de Cultura Bacau, jud. Bacau.
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Expozitie-atelier Eco- Arta
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Organizarea unui atelier de confectionare de obiecte de Eco Arta si a unei expozitii cu produsele realizate.
PARTENERI: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CAND: 12.05.2011 13-15
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Indrazneste sa visezi fara droguri
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor participa la ore interactive de informare pe tema prevenirii consumului de droguri la clasele a IX-a si a X-a din CT Ion Borcea Buhusi (a 2-a ora consecutiv la fiecare clasa)
PARTENERI: Asociatia Trust Orfelinat Ungureni, Ambulatoriul de Specialitate Copii, Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Colegiul Tehnic Ion Borcea Buhusi, jud.Bacau
CONTACT: Radu Nafornita, radunafornita@gmail.com , 0764407533
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
VINERI: 13.05.2011
CINE: Asociatia de Tineret ONESTIN
CE: Scoala de Mentorat ONESTIN
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program de mentorat desfasurat de voluntarii asociatiei, elevi de liceu si studenti, cu elevi de clasele VII- VIII ai scolii “George Calinescu”. Activitatile, la care vor participa 4 mentori + 4 invitati speciali si 20 copii, vor cuprinde metode de educatie non-formala, energizere, jocuri de socializare si prezentarea interactiva a activitatilor de voluntariat si a ceea ce inseamna sa fii voluntar.
PARTENERI: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti
CAND: 13.05.2011 17-19
UNDE: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti, jud. Bacau
CONTACT: Denisa Doba, onestin_mail@yahoo.com , 0745334990
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Turneu-Fotbal de masa & Ping-pong
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un turneu de fotbal de masa (biliarino) si de ping-pong. In acelasi timp tinerii care doresc vor putea picta figurine din gips si ceramica, viziona filmulete cu activitatile fundatiei din ultimii ani.
CAND: 13.05.2011 15:30-17:30
UNDE: Str. Tazlaului, Nr. 9 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "O zi de amenajare a adăpostului pentru câini'
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii vor participa la amenajarea adăpostului pentru câini prin construirea de ţarcuri şi cuşti.
CAND:13.05.2011 12-19
UNDE: municipiul Bacau , judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Reversul Medaliei
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti ai CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor sustine activitati de informare la clasele V-VIII si o activitate de pregatire a profesorilor diriginti in vederea implementarii proiectului "Da mai departe!"
PARTENERI: Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 13.05.2011 10-14
UNDE: Scoala Ion Luca Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: INFO - HELP
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Punct de asistenta medicala destinat : masurarii tensiunii arteriale, masurarii indicelui glicemic, asigurarii hidratarii pietonilor, informarii asupra igienei si intretinerii sanatatii corporale
PARTENERI: Crucea Rosie Bacau
CAND: 13.05.2011 12:00
UNDE: Piata Tricolorului, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Curat - murdar !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Ecologizarea zonei Stefan cel Mare – Statia de Epurare Bacau 2
CAND: 13.05.2011 10:00
UNDE: Str. Digu Barnat, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
SAMBATA:14.05.2011
CINE: Centrul de Voluntariat ONESTIN
CE: O zi cu fratele mai mare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in petrecerea timpului liber, a unui grup de 15 copii cu probleme sociale, aflați în ingrijirea Asociației FORUM Onesti, in compania a 15 voluntari ai Centrului de Voluntariat ONESTIN. Se vor organiza concursuri interactive intre “frati”, activitati de ecologizare a parculetului de copii, povesti si jocuri.
PARTENERI: Asociatia FORUM Onesti
CAND: 14.05. 2011 9.30-13.00
UNDE: Parcul Municipal Onesti, jud. Bacau.
CONTACT: Diana Ghioc, onestin_mail@yahoo.com , 0741565120
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va amplasa o mica scena in centrul orasului Darmanesti, pe care copiii de la Habitat vor pregati un moment artistic: carate, cantece, dansuri populare.
CAND: 14.05.2011
UNDE: Darmanesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: Asociatia Iubim Natura
CE: Curatenia de primavara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in igienizarea anumitor zone din municipiul Bacau. Ne dorim ca toate zonele alese sa fie curatate in acelasi timp, astfel incat, dupa circa doua ore de voluntariat, sa avem un Bacau curat.
CAND: 14.05.2011 12-14
UNDE: municipiul Bacau, judetul Bacau
CONTACT: Suciu Florin, asociatia@iubimnatura.org, 0746385854
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Sprijin pentru pregatirea taberei - vacanta de vara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curatarea copacilor de uscaturi si depozitarea acestora; Intretinerea spatiului verde; Igienizarea zonei limitrofe taberei.
PARTENERI: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret
CAND: 14.05.2011 11 - 16
UNDE: Tabara Valea Budului, judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: Targ de adoptii
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se vor oferi spre adopţie caini fără stăpân, deparazitaţi intern şi extern, vaccinaţi.
Se vor împarti materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Declararea zilei de 14 Mai ca fiind "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
Va avea loc o campanie educaţională şi de informare, se vor împărţi pliante şi materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: BIO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Circuit crosul voluntarilor: Parcul Trandafirilor – Casa de Asigurari de Sanatate Bacau si retur
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 14.05.2011 13:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
DUMINICA:15.05.2011
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: ECO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Traseu biciclete: Gara – Mioritei – Autogara – Milcov – Orizont – Marasesti – Parcul Catedralei
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Spectacol
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un spectacol cu muzica, dans si multe alte surprize.
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662


Lista organizatiilor si Calendarul activitatilor SNV 2011
LUNI: 09.05.2011
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Ecologizare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea spatiului verde (strangerea pet-urilor si a altor deseuri), montat panouri pentru a avertiza patrarea curateniei.
CAND: 09.05.2011
UNDE: Zona Izvoare Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Amenajarea spatiilor verzi
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: montarea căsuţelor pentru păsări în copaci – impreuna cu clasele primare
igienizarea spaţiului verde, vopsirea stâlpilor de la plăcuţele indicatoare (specii arbori) si de la harta parcului
confecţionat – montat hrănitori pentru păsări.
PARTENERI: Colegiul National "Ferdinand I"
CAND: 09.05.2011 10.30 - 17.00
UNDE: "Parcul Ferdinand", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va organiza un marş "Eveniment - mişcare! Renunţă la etnobotanice!" cu ajutorul voluntarilor din organizaţiile implicate în SNV, a elevilor şi profesorilor din unităţile şcolare din oraşele implicate, pentru conştientizarea nocivităţii consumului de etnobotanice şi diminuarea acestui tip de consum în rândul tinerilor.
PARTENERI: Inspectoratul Şcolar al judeţului Bacău, Consiliul judeţean al Elevilor, Primăria Bacău, Poliţia Locală, Inspectoratul judeţean de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică
CAND: 09.05.2011 12-14
UNDE: Centrul oraşului (în Bacău, din faţa magazinului Luceafărul - Hotel Dumbrava) itinerariu, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 09.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MARTI: 10.05.2011
CINE: CRE (Centrul Regional de Ecologie)
CE: Concurs Caiac-Canoe
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program: fiecare ONG va participa cu o echipa formata din 4 fete si 4 baieti. Concursul consta in urmatoarele 5 probe:
Simplu fete - proba de viteza
Simplu baieti - proba de viteza
Dublu fete - proba de viteza
Dublu baieti - proba de viteza
Dublu mixt - proba de viteza
Fiecare voluntar va participa la o singura proba.
Jurizare: castigatorul va fi desemnat atat individual cat si pe echipa. Se acorda 3 puncte primului echipaj/ concurent sosit la mal, 2 puncte celui de-al doilea si un punct celui de-al treilea. Ultimul sosit nu va primi niciun punct.
Premiul pe echipa se acorda prin cumularea punctelor obtinute de fiecare voluntar.
Premii: organizatorul acorda diplome de participare tuturor concurentilor, si acces gratuit la echipamentale de agrement ale Centrului Regional de Ecologie pe toata perioada verii.
Inscrieri la numarul de telefon 0748-541-503 sau pe adresa de mail: chiruta.andreea@yahoo.com
Propun o proba de rezistenta (in jurul insulei) intre coordonatorii de voluntari, in functie de numarul de participanti din partea fiecarei organizatii, caiac simplu sau dublu.
CAND: 10.05.2011 15:00 - 18:00
UNDE: Insula de Agrement Bacau, judetul Bacau
CONTACT:Andreea Chirut, chiruta.andreea@yahoo.com, 0748541503
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Stil de viata sanatos
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Intreceri sportive organizate pentru copiii/ elevii cu deficiente din cadrul unitatii (tenis, baschet).
CAND: 10.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Habeteenii vor face un cerc de luru manual in care vor face diverse obiecte personalizate cu Habitat pe care le vor inmana trecatorilor . vor fi flyere si materiale legate de activitatile Habitat. Trecatorii vor fi invitati sa bata cate un cui in casute din lemn amplasate in Parcul central special ptr localnici.Si cred, inca nu avem o aprobare, in Parcul cu Bai din Moinesti,copiii vor picta pe peretii garajelor diferite mesaje referitoare la habitat si va fi si un moment de Grafiti.
CAND: 10.05.2011
UNDE: Moinesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: "Tineri pentru Copii"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curăţat spaţiul verde,vopsit leagăne şi bănci si vopsit gardul de imprjmuire.
PARTENERI: SC MCD SRL
CAND: 10.05.2011 15.30 - 18.00
UNDE: Loc de joaca "Papagal", judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociatia Regionala de Dezbatere, Oratorie si Retorica ARDOR-Moldova
CE: Dezbatere: "Statul ar trebui sa aiba grija de cetatenii lui"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Propunem, ca si anul trecut, o dezbatere demonstrativa prin care sa sensibilizam participantii la problemele sociale ale cetatenilor defavorizati, la implicarea voluntarilor din cadrul ONG-urilor pentru a-i ajuta pe cetateni, in functie de problemelelor si de specificul activitatii fiecarui ONG.
PARTENERI: Cancelaria Prefectului
CAND: 10.05.2011 14-16
UNDE: Sala mica a Prefecturii Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Plaesu Teodora, teodora32us@yahoo.com , 0723126788
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Alege DRUMUL, prietene!
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: În cadrul proiectului "Alege DRUMUL, prietene!", se va desfăşura o întâlnire în care se va dezbate tema prieteniei (ce înseamnă prieten adevărat), se va discuta despre curiozitate şi alegerile pe care le facem în viaţă. Totodată se vor prezenta informaţii despre droguri (cauze, efecte) beneficiarilor proiectului.
PARTENERI: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău
CAND: 10.05.2011 15-17
UNDE: Biblioteca judeţeană "C. Sturdza" Bacău - filiala Bicaz, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 10.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
MIERCURI: 11.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin comunitar
CE: Targul voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: La eveniment sunt asteptate peste 10 ONG-uri din judetul Bacau care se vor inscrie si vor participa activ. Targul ONG va cuprinde anumite zone de activitate, cum ar fi:
* ZONA EXPO, unde fiecare ONG va avea un stand de prezentare a activitatilor proprii de voluntariat. Standul va consta intr-un cort, o masa, cateva scaune si materiale promotionale.
* ZONA unde se va desfasura PROGRAMUL ARTISTIC. In cadrul acestui targ va avea loc concursul “Imnul Voluntarilor” ce va avea ca finalitate alegerea unui imn oficial al voluntarilor bacauani.
PARTENERI: Institutia Prefectului Bacau; Inspectoratul Scolar Judetean Bacau
CAND: 11.05.2011 12-20
UNDE: Parcul Catedralei Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Uita-te in jur !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Campanie stradala de informare asupra poluarii mediului drepturilor cetatenesti, respectarii pietonilor de catre soferi.
CAND: 11.05.2011 10:00
UNDE: intersectia Bd. Unirii - str. 9 Mai, loc Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Sa cresti mare !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Actiune de plantare puieti si flori, insamantare gazon intre corpurile A si B ale Colegiului Economic Bacau
PARTENERI: Asociatia "Iubim Natura"
CAND: 11.05.2011 13:00
UNDE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Protectia mediului
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Igienizarea locului de joaca de la CSEI Nr. 1 Bacau
CAND: 11.05.2011
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 11.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Consiliul Scolar al Elevilor din Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau
CE: "Sah mat" - piesa de teatru pentru liceeni
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Un grup de elevi cu aptitudini artistice din Colegiul "Mihai Eminescu" vor pregati o piesa de teatru pe care o vor prezenta in public cu ocazia Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Mesajul piesei este corectarea prin ironie si ras a comportamentelor negative ce vizeaza consumul de alcool, tutun, droguri in randul tinerilor.
PARTENERI: Societatea Culturala a Elevilor si Profesorilor din Liceul "Mihai Eminescu" Bacau
CAND: 11.05.2011 13-14
UNDE: Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Mihaela, mazilu_m_me2005@yahoo.com , 0740062122
JOI:12.05.2011
CINE: Fundatia de Sprijin Comunitar
CE: Gala Judeteana a Voluntarilor Bacauani
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Evenimentul va avea loc pe data de 12 mai 2011, unde sunt invitate toate ONG-urile ce doresc sa-si premieze voluntarii intr-un cadru festiv si toti tinerii ce doresc sa ia parte la o „gala de zile mari”.
PARTENERI: Consiliul Judetean Bacau, Consiliu Local Bacau; Institutia Prefectului Bacau si Inspectoratul Scolar Bacau; Consiliul Judetean al elevilor Bacau;
CAND: 12.05.2011 17-20
UNDE: Teatrul de Vara sau Casa de Cultura Bacau, jud. Bacau.
CONTACT: Gabriel Magurianu, voluntariat@fsc.ro, 0234/512334
CINE: CSEI Nr. 1 Bacau
CE: Expozitie-atelier Eco- Arta
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Organizarea unui atelier de confectionare de obiecte de Eco Arta si a unei expozitii cu produsele realizate.
PARTENERI: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CAND: 12.05.2011 13-15
UNDE: CSEI Nr. 1 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Mazilu Catalin, mazilu_fam@yahoo.com , 0742126823
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Indrazneste sa visezi fara droguri
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor participa la ore interactive de informare pe tema prevenirii consumului de droguri la clasele a IX-a si a X-a din CT Ion Borcea Buhusi (a 2-a ora consecutiv la fiecare clasa)
PARTENERI: Asociatia Trust Orfelinat Ungureni, Ambulatoriul de Specialitate Copii, Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Colegiul Tehnic Ion Borcea Buhusi, jud.Bacau
CONTACT: Radu Nafornita, radunafornita@gmail.com , 0764407533
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
VINERI: 13.05.2011
CINE: Asociatia de Tineret ONESTIN
CE: Scoala de Mentorat ONESTIN
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Program de mentorat desfasurat de voluntarii asociatiei, elevi de liceu si studenti, cu elevi de clasele VII- VIII ai scolii “George Calinescu”. Activitatile, la care vor participa 4 mentori + 4 invitati speciali si 20 copii, vor cuprinde metode de educatie non-formala, energizere, jocuri de socializare si prezentarea interactiva a activitatilor de voluntariat si a ceea ce inseamna sa fii voluntar.
PARTENERI: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti
CAND: 13.05.2011 17-19
UNDE: Scoala cu clasele I-VIII "George Calinescu", Onesti, jud. Bacau
CONTACT: Denisa Doba, onestin_mail@yahoo.com , 0745334990
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Turneu-Fotbal de masa & Ping-pong
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un turneu de fotbal de masa (biliarino) si de ping-pong. In acelasi timp tinerii care doresc vor putea picta figurine din gips si ceramica, viziona filmulete cu activitatile fundatiei din ultimii ani.
CAND: 13.05.2011 15:30-17:30
UNDE: Str. Tazlaului, Nr. 9 Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "O zi de amenajare a adăpostului pentru câini'
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii vor participa la amenajarea adăpostului pentru câini prin construirea de ţarcuri şi cuşti.
CAND:13.05.2011 12-19
UNDE: municipiul Bacau , judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Reversul Medaliei
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Reprezentanti ai CPECA Bacau impreuna cu 2 voluntari vor sustine activitati de informare la clasele V-VIII si o activitate de pregatire a profesorilor diriginti in vederea implementarii proiectului "Da mai departe!"
PARTENERI: Inspectoratul Scolar al judetului Bacau
CAND: 13.05.2011 10-14
UNDE: Scoala Ion Luca Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: INFO - HELP
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Punct de asistenta medicala destinat : masurarii tensiunii arteriale, masurarii indicelui glicemic, asigurarii hidratarii pietonilor, informarii asupra igienei si intretinerii sanatatii corporale
PARTENERI: Crucea Rosie Bacau
CAND: 13.05.2011 12:00
UNDE: Piata Tricolorului, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: Curat - murdar !
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Ecologizarea zonei Stefan cel Mare – Statia de Epurare Bacau 2
CAND: 13.05.2011 10:00
UNDE: Str. Digu Barnat, loc. Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău
CE: Voluntari in actiune
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Echipe de voluntari din cadrul CVA - CPECA Bacau vor implementa 5 proiecte de prevenire diferite in 9 licee din mun. Bacau: CN Gh. Vranceanu, CN V. Alecsandri, Col. Ec. Ion Ghica, CNC Sf. Iosif, C. H. Coanda, CNP St. cel Mare, CN Ferdinand I, Col. M. Eminescu, Gr. Sc. Petru Rares Bacau
CAND: 12.05.2011 08-15
UNDE: Licee din municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Marta Butnaru, marta.butnaru@gmail.com, 0745651085
SAMBATA:14.05.2011
CINE: Centrul de Voluntariat ONESTIN
CE: O zi cu fratele mai mare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in petrecerea timpului liber, a unui grup de 15 copii cu probleme sociale, aflați în ingrijirea Asociației FORUM Onesti, in compania a 15 voluntari ai Centrului de Voluntariat ONESTIN. Se vor organiza concursuri interactive intre “frati”, activitati de ecologizare a parculetului de copii, povesti si jocuri.
PARTENERI: Asociatia FORUM Onesti
CAND: 14.05. 2011 9.30-13.00
UNDE: Parcul Municipal Onesti, jud. Bacau.
CONTACT: Diana Ghioc, onestin_mail@yahoo.com , 0741565120
CINE: Habitat for Humanity Comanesti
CE: Campanie de informare
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se va amplasa o mica scena in centrul orasului Darmanesti, pe care copiii de la Habitat vor pregati un moment artistic: carate, cantece, dansuri populare.
CAND: 14.05.2011
UNDE: Darmanesti, judetul Bacau
CONTACT: Luiza Lungu, luiza.lungu@habitat.ro
CINE: Asociatia Iubim Natura
CE: Curatenia de primavara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Activitatea va consta in igienizarea anumitor zone din municipiul Bacau. Ne dorim ca toate zonele alese sa fie curatate in acelasi timp, astfel incat, dupa circa doua ore de voluntariat, sa avem un Bacau curat.
CAND: 14.05.2011 12-14
UNDE: municipiul Bacau, judetul Bacau
CONTACT: Suciu Florin, asociatia@iubimnatura.org, 0746385854
CINE: "Veniti cu Noi"
CE: Sprijin pentru pregatirea taberei - vacanta de vara
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Curatarea copacilor de uscaturi si depozitarea acestora; Intretinerea spatiului verde; Igienizarea zonei limitrofe taberei.
PARTENERI: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret
CAND: 14.05.2011 11 - 16
UNDE: Tabara Valea Budului, judetul Bacau
CONTACT: Lupu Remus, lupu_remus@yahoo.com, 0744127741
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: Targ de adoptii
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Se vor oferi spre adopţie caini fără stăpân, deparazitaţi intern şi extern, vaccinaţi.
Se vor împarti materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor "Prieteni Necuvântători" Bacău
CE: "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Declararea zilei de 14 Mai ca fiind "Ziua locală a animalelor fără stăpân"
Va avea loc o campanie educaţională şi de informare, se vor împărţi pliante şi materiale informative cu privire la activitatea Asociaţiei.
CAND:14.05.2011 12-18
UNDE: Parcul Catedralei, judetul Bacau
CONTACT: Barcaru Dana, sosanimalbacau@yahoo.com, 0740992963
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: BIO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Circuit crosul voluntarilor: Parcul Trandafirilor – Casa de Asigurari de Sanatate Bacau si retur
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 14.05.2011 13:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
DUMINICA:15.05.2011
CINE: Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau
CE: ECO – MOBILITATE
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Traseu biciclete: Gara – Mioritei – Autogara – Milcov – Orizont – Marasesti – Parcul Catedralei
PARTENERI: Politia Rutiera Bacau
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: localitatea Bacau, jud. Bacau
CONTACT: prof. Tania Coseraru, tanechk11@yahoo.com , 0756816191
CINE: Fundatia Sfantul Ioan Bosco
CE: Spectacol
DESCRIEREA EVENIMENTULUI: Voluntarii din cadrul Fundatiei Sfantul Ioan Bosco, doresc sa organizeze un spectacol cu muzica, dans si multe alte surprize.
CAND: 15.05.2011 15:00
UNDE: municipiul Bacau, jud. Bacau
CONTACT: Gabor Cornel, cornel_sdb@yahoo.com , 0768039662

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin