07.10.2010

Paza buna trece ecologia rea (+ o suparare)

Intr-un comunicat primit pe mail, eram anuntat ca Partidul Ecologist Roman, filiala Bacau organizeaza pe 5 octombrie, o intalnire cu bacauanii care se simt afectati de distrugerea continua a spatiilor verzi din Municipiul Bacau.

Nu am mai postat la vremea respectiva comunicatul, deoarece nu mi-a placut formularea de "miting spontan " desi era anuntat cu o zi inainte. Eu pe Florin Suciu il apreciez pentru anumite chestii dar din pacata exagereaza in anumite privinte. Trecem peste....

Pana la urma intelesesem ca nu primise aprobare. In comunicatul de la ISU (INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ), aflam urmatoarele:
"Asigurare măsuri psi.
La ora 17.26, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgentă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a fost solicitat să asigure măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor, de protecţie civilă şi înlăturarea oricăror situaţii de urgenţă ce ar putea apărea pe timpul desfăşurării manifestărilor spontane de protest organizate de Partidul Ecologist Român, Filiala Bacău, în municipiul Bacău." , in conditiile in care s-au strans maxim 6 oameni...sa discute....



Chiar asa de rau sunt vazuti ecologistii in Bacau? sau i-a speriat comunicatul lui Florin Suciu cu mitingul spontan?

Mai fac o paranteza. Inca un lucru "ciudat" sa-l numim. Tv Bacau s-a deplasat la fata locului sa filmeze maxim 6 oameni, care...nu faceau nimic. Au dat un comunicat ca se intalnesc intr-un loc. Asa si? Dar la actiuni culturale de ce nu se merge? Sambata, piateta a fost plina de studenti imbracati in personajele Bacaului de altadata si au fost lucruri interesante, despre care am scris aici. Nu e dreptul meu sa judec unde merg ei. In fond nu au nicio obligatie sa vina. Dar ca fapt divers, unu din scopurile mass-mediei ar fi promovarea culturii, a ineditului, nu numai al nimicului si scandalului. Sau analizand pozele, care dintre actiuni era mai interesanta? Sa nu ne miram ca ne adancim in criza....

 Pozele sunt de la kris, care a trecut pe la "miting"

Eu sunt de acord cu initiativele ecolgice, ca dovada ca am fost primul din presa care a scris despre cazul santierului de la Piata Sud. Dar aceste evenimente trebuie facute mai intelept. Astept vesti bune in continuare.

4 comentarii:

  1. Imi pare rau ca am vazut de-abia acum acest articol. Este unul mai inchegat, mai coerent decat ce am vazut pana acum in relatarile on-line despre dezbaterea publica a spatiilor verzi din Bacau.
    Scriu acum un comentariu desi subiectul a cam "trecut".

    Chiar daca formularea "miting spontan" nu a placut eu am sperat ca bacauanii sa-si manifeste spiritul civic. Sa-i fi speriat formularea si de aceea au venit putini?

    Sunt acuzat de catre cel care a scris materialul ca exagerez si ca, in acest fel, dezinformez. Dar dragul meu prieten, a spune ca la dezbatere au fost doar 6 oameni este dezinformare si exagerare pentru a "ridica" tensiunea mesajului tau. Atat din poze cat si de la cei prezenti poti afla ca au fost in jur de 12 bacauani. Mai multa rigoare nu ar strica.
    Apoi, aceasta dezbatere publica a fost doar un prim pas. Asta nu inseamna ca la urmatoarele ma astept la zeci de bacauani. Nu pot sta deoparte sau doar sa intregistrez niste evenimente fara a lua parte activa la ele si a incerca sa le influentez mersul dupa experienta mea. Eu nu sunt reporter ci activist.
    Nu sunt un termometru care inregistreaza temperatura ci incerc sa fiu un termostat care schimba aceasta temperatura.

    "A spune ca TVBacau s-a deplasat la fata locului sa filmeze maxim 6 oameni care ... nu faceau nimic" - este o parere proprie si chiar rau-voitoare. Apreciez o anumita calitate a randurilor tale, dragul meu prieten, dar nu improsca cu noroi ca risti sa te murdaresti chiar tu. Jicnesti fara logica cei 12 oameni (nu maxim 6) care si-au sacrificat din timpul liber si isi vor mai sacrifica pentru spatiile verzi. Da-mi voie sa-ti dau o bulina neagra pentru ca jicnesti oameni pe care nu-i cunosti si carora nu le stii scopurile si potentialul.

    Cat despre actiunile culturale la care mergem iarasi gresesti. Nu esti informat si nici nu te informezi. Si ca atare este mai bine sa nu emiti pareri. Personal am fost la "Calatorie prin locurile de altadata". Dovada este si postarea pe blogul PER (o gasesti aici - http://perbacau.wordpress.com/2010/10/03/calatorie-prin-locurile-de-altadata/ - cu tot cu poze). Ba mai mult, cu profesoara Lili Sacara care a coordonat proiectul sunt chiar prieten.
    Si inca una: la deschiderea stagiunii de muzica la Ateneu, PER, filiala Bacau a convins 9 persoane sa participe.
    Asa ca pentru dezinformare iti mai dau o bulina neagra.

    Si ultimul aspect: a judeca dupa poze actiuni diverse si a spune care a fost mai interesanta este copilaresc. Eu inteleg ca inimabacaului a fost partener media al acestui proiect, dar sa incercam a fi obiectivi cand analizam lucrurile. Eu nu sunt de vina ca Asociatia Integred nu stie inca sa-si promoveze proiectele. Si mai e inca ceva: ei sunt inca la inceput (si un inceput foarte bun si de apreciat) dar mai au mult pana sa convinga presa ca fac activitati de calitate (nu ca nu le-ar face). Asta imi aminteste de primele mele activitati in cadrul Asociatiei Iubim Natura si la care nu venea nimeni de la presa...

    Astept pe cel care a scris articolul despre "mitingul spontan" sa ne ajute sa facem actiuni ecologice mai intelepte. Nu am refuzat niciodata ajutorul si implicarea.

    Florin Suciu
    Presedinte Organizatia Municipala Bacau, PER

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Florine, eu am spus ceva, tu ai inteles altceva.....

    Eu am spus 6, tu ai spus 12. Uite, eu spun ca au fost 100..nu schimba cu nimic situatia. Ati rezolvat ceva? Am spus ca manifestarile trebuie facute cu cap. Odata ce aprobarile sunt date de Primarie, nu ai ce sa mai faci.


    Acum nu vreau sa cred ca cineva ar fi ipocrit...stii foarte bine ce urmareste TV Bacau. Un comunicat de presa poate trimite oricine, dar se vine in functie de interese.


    Articolul nici macar nu iti era adresat. Eu am facut referire la cu totul alte doua lucruri. Paza care s-a asigurat si ca o televiziune vine la scandal, dar la un eveniment cultural nu vine.

    Nu am jignit pe nimeni, pentru ca stii foarte bine ce insemna termenul. Tot ce am afirmat este cu argumente si mi le sustin.

    La capitolul Integred te cam grabesti si faci afirmatii gresite. In primul rand nu inteleg ce vrei sa spui, pentru ca eu nu am facut nicio afirmatie de legatura dintre proiect si tine. Stiu ca ai fost, pentru ca eram acolo cand ai acceptat sa participi la concursul din piateta, dar nu inteleg de ce mi-ai dat explicatiile respective, cred ca ai inteles ceva gresit..

    Nu au nicio legatura parteneriatele media. Doar nu ai vrea sa faci parteneriate media la mitinguri. Pe mine m-a "durut" atitudinea televiziunii. Studentii respectivi au facut ceva ce nu s-a mai facut pana acum in Bacau. Si au lasat ceva in urma.

    Tu ce ai rezolvat prin "miting"? Inca un lucru pe care l-ai inteles gresit, cand am spus ca nu faceati nimic ma refeream la faptul ca v-ati adunat sa .....discutati ceva intre voi, in comparatie cu piesa de teatru.
    Eu te sustin in continuare si astept vesti de la tine.
    Cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Referitor la numarul de participanti hai sa nu punem decat totalul care a fost. Sa nu exageram nici in minus dar nici in plus. De dragul adevarului...

    Cat despre intrebarea ta daca am rezolvat ceva si raspunsul tau subinteles ca nu s-a rezolvat nimic. Pornesti gresit de la premiza ca acolo ne-am intalnit sa rezolvam ceva anume. S-a organizat aceasta dezbatere cu scopul de a da posibilitatea fiecaruia la care a ajuns invitatia de a lua parte si a spune ceea ce simte referitor la aceasta problema.

    Cat despre televiziuni... Si noi avem aceeasi problema: doar daca facem "scandal" vin. Astazi am avut un proiect Sahul elimina barierele (gasiti detalii pe blogul PER-ului, Bacau) la care nimeni de la mass-media bacauana nu a venit. Daca le spuneam in comunicat ca este macel ar fi venit imediat. Din pacate asta este mass-media si astia sunt bacauanii care se uita doar la mizerii de stiri. Daca nu ai ce sa vezi mai bine inchizi televizorul.

    Cat despre capitolul Integred, dupa ce am recitit ceea ce ai scris in articol mi-am dat seama ca nu era cu tinta catre mine dar deja trimisesem comentariul. Imi cer scuze ca nu am citit bine de la inceput.

    Inca o data iti repet: nu poti compara doua actiuni total diferite: un miting (dezbatere publica) despre spatii verzi si o actiune culturala facute de studenti. Incearca sa compari doar actiuni care macar vizeaza aceeasi sfera de activitate. Daca nu m-am facut inteles am sa revin cu un exemplu in acest sens.

    Cu drag,
    Florin Suciu
    Presedinte Organizatia Municipala Bacau, PER

    PS. Dar tu de ce nu ai venit la o activitate atat de faina ca cea cu sahul de astazi? Ti-ar fi placut...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai nu am stiut de ea....nu am primit niciun comunicat....

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin