14.10.2010

Hoocaustul comemorat la C.C.D Bacau

HOLOCAUSTUL A FOST COMEMORAT si la Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacău. BACĂU

La iniţiativa prof. Oana – Mădalina Cruceanu, de la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” Bacău, prof. Jeny Ghioc de la Colegiul Naţional Pedagogic “Ştefan cel Mare” Bacău, prof. Nicoleta Simona Zărnescu, inspector de specialitate la I.S.J. Bacău - Colegiul Naţional “Ferdinand I” Bacău, prof. Raluca Cătălina
Călinescu – Gâdioi, Cercul de Literatură “Concordia” Bacău, prof. - documentarist Tatiana Negurici, Centrul de Documentare şi Informare “Tudor Arghezi” Bacău şi a profesorului Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacău, miercuri, 13.10.2010, începând cu ora 14.30, Centrul „American Corner Bacău”, a găzduit seminarul „Comemorarea Holocaustului în România”.

Activitatea, la care au participat elevi de la liceele mai sus menţionate, a constat într-o scurtă prezentare a evoluţiei comunităţii evreieşti în spaţiul românesc din perspectivă istorică, economică, socială, politică şi a modulului în care viaţa comunitară evreiască se reflectă în cultura românească.

În acest context, accentul a fost pus şi pe dezbateri referitoare la una dintre cele mai mari tragedii ale umanităţii din secolul trecut, Holocaustul.
Este binecunoscut faptul că începând cu anul 2004, la Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău, funcţionează un centru educaţional pentru studierea Holocaustului.

Sub patronajul acestuia, cadrele didactice, în mod special profesorii de istorie şi ştiinţe sociale, dar şi elevi şi studenţi, au participat la diferite activităţi, precum programe de formare continuă, conferinţe, seminarii, etc.
„Această activitate a fost dedicată în special elevilor, cât şi profesorilor. Temele puse în dezbatere au făcut referire la combaterea discrimnării, promovarea respectului şi înţelegerii reciproce, la umanism, definit prin valorile lui fundamentale.
Din nefericire, intoleranţa, ura rasială, xenofobia şi antisemitismul se manifestă încă.
De aceea, mai ales tânăra generaţie trebuie să fie educată în spiritul promovării toleranţei şi a bunei înţelegeri. Noi toţi trebuie să cunoaştem trecutul tragic, pentru ca aceste fenomene să nu se mai repete.
Deci, nu întâmplător, organizăm seminarii educaţionale cu această tematică.”, ne-a informat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin