22.10.2010

România câştigă primul turneu european de minifotbal

Echipa naţionala de minifotbal a României a câştigat primul turneu european de minifotbal. La turneul organizat la Bratislava în perioda 16-18 octombrie a.c. au participat pe lângă selecţionata României, reprezentantele de minifotbal din Austria, Ungaria, Cehia şi Slovacia.


Sportul românesc a înregistrat un important succes la Bratislava, unde reprezentativa de minifotbal a României
a câştigat, într-o manieră impresionantă, turneul internaţional desfăşurat în capitala Slovaciei.
„Este pentru prima dată când minifotbalul românesc este reprezentat, la nivel de echipă naţională, într-un turneu în străinatate”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Asociaţiei Române de Minifotbal. „Succesul repurtat în compania unor echipe valoroase, cum sunt naţionalele de minifotbal ale Slovaciei şi Cehiei, dovedeşte valoarea ridicată a minifotbalului românesc şi ne îndreptăţeşte să sperăm la rezultate foarte bune şi în anul viitor, dar şi de aduce satisfacţie iubitorilor de minifotbal din România”, a adaugat Răzvan Burleanu.

La turneu au participat 11 echipe din Slovacia, Austria, Cehia, Ungaria, cărora li s-a adăugat tânăra reprezentantă a României. Tânără nu neapărat datorită vârstei celor selectionaţi, cât datorită faptului că aceasta este prima ocazie când a fost formată o naţională a minifotbalului românesc.
Tricolorii au reuşit să impresioneze la Bratislava nu numai prin rezultate - cinci victorii convingătoare din cinci meciuri disputate, şi un golaveraj general de 24-2, ci mai ales prin calitatea fotbalului prestat. După rezultatele din grupă de 5-0, 5-0 şi 3-1, reprezentanta României a întânit în seminifinale echipa Cehiei de care a trecut cu scorul de 3-1, pentru ca finala jucată în faţa Slovaciei, pe teren propriu, şi câştigată cu 8-0 să reprezinte elementul de deplină bucurie pentru cei care jucat pentru prima dată sub culorile naţionale.


"Am reuşit aproape peste noapte să legăm o echipă unită, care a apărut pe teren, în toate meciurile, ca un grup omogen", a remarcat, la finalul turneului, primul antrenor al unei reprezentative româneşti de minifotbal, Tiberiu Lajos. "Deşi am avut 12 jucători de la 12 echipe diferite, am creat faze de mare spectacol, la capătul cărora am avut finalizări de excepţie. Aproape toate golurile noastre au fost marcate după combinaţii de mare frumuseţe, şi acest lucru mă bucură pentru că am dovedit nu numai valoare tehnică individuală, ci şi un spirit de echipă care a fost aplaudat la scenă deschisă de spectatorii slovaci.", a adăugat Tiberiu Lajos.

Primul căpitan din istoria naţionalei minifotbalului românesc, ieşeanul Cornel Matcabojă, a avut, şi el, cuvinte de laudă la adresa echipei: "În cinci meciuri, am primit doar două goluri, şi ăsta este meritul întregii echipe care a alergat foarte mult pe teren." Atacantul Dumitru Claudiu, oltean din Târgu Jiu care joacă în campionatul timişorean şi care a fost, în Slovacia, cel mai prolific marcator, a spus, şi el: "Noi, practic, nu ne cunoşteam unul pe altul. Faptul că am reuşit faze de spectacol a ţinut de dorinţa fiecăruia dintre noi ca echipa naţională să câştige." De aceeaşi părere a fost şi zălăuanul Gabor Gabor, al cărui joc curat şi combinativ a desfăcut multe apărări adverse: "Ce m-a impresionat a fost rapiditatea cu care ne-am împrietenit în această echipă… practic azi ne-am văzut pentru prima oară, iar mâine am pasat şi am combinat de parcă ne cunoşteam de o viaţă."


Turneul de la Bratislava este un prim pas pe calea dezvoltării minifotbalului la nivel european, mai ales că acest sport tinde să devină o componentă principală a activităţii amatorilor din cele mai multe ţări europene. "Noi speram ca în primăvară, România să găzduiasca un astfel de turneu unde vom invita şi reprezentantele din Grecia, Moldova, Croaţia, Cipru şi Bulgaria, in ideea de a testa iarăşi formaţia României şi de a crea premisele pentru organizarea unui campionat european de minifotbal", a spus preşedintele ARM, Răzvan Burleanu.

"Faptul că am debutat cu dreptul într-o competiţie internaţională, faptul că am învins extrem de clar naţionalele Cehiei şi Slovaciei şi mai ales bucuria de a vedea că băieţii care au fost selectionaţi au format aproape imediat o echipă în adevaratul sens al cuvântului, ne fac să credem că minifotbalul românesc va juca, într-un viitor deloc îndepărtat, o finală de campionat european". "Asociaţia Română de Minifotbal, la nivel organizatoric, face eforturi mari pentru dezvoltarea acestui sport şi pe calea aceasta mulţumesc tututor celor care ne-au sprijinit până acum şi care pot fi la fel de mândri de succesul României în turneul european de la Bratislava", adăugat acelaşi Răzvan Burleanu.


Mai jos puteţi urmări secvenţe de la conferinţa de presă înainte de plecarea lotului echipei naţionale de minifotbal la Bratislava:
http://www.youtube.com/watch?v=lPFGUcleUOo
precum şi ale unora dintre meciurilor disputate în cadrul primul turneu european de minifotbal şi transmise pe postul naţional slovac de televiziune Huste:
http://sport.huste.tv/futbal/zaznam/17-10-10-finale.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin