14.10.2010

CRUCEA ROŞIE CONTINUĂ SPRIJINUL PENTRU VICTIMELE INUNDAŢIILOR DIN IUNIE- IULIE 2010

Crucea Roşie Română, cu sprijinul BRD-Groupe Société Générale, a distribuit 50 de kituri de bucătărie către familiile afectate de inundaţii din judeţul Bacău.
Pe baza anchetelor sociale realizate de Cruce Roşie Bacău, au fost întocmite proiecte de susţinere pe termen mediu pentru persoanele afectate de inundaţii. Astfel, în data de 13 octombrie a.c., 50 de aragazuri, 50 de butelii pentru aragaz şi 50 de seturi de vase de bucătărie au fost distribuite către familiile din Bacău şi Mărgineni.

Achiziţia acestor materiale a fost posibilă datorită donaţiei făcută de BRD-Groupe Société Générale care s-a
alăturat apelului Crucii Roşii de ajutorare a victimelor inundaţiilor cu o donaţie de 25 000 de euro.
„Considerăm că la ora actuală, nevoile umanitare de urgenţă şi cele imediate au fost acoperite sau se află în curs de acoperire, prin urmare eforturile noastre în zonă vor fi orientate către sprijinul pe termen mediu şi pentru refacere. Mulţumim partenerilor noştri de la BRD–Groupe Société Générale pentru susţinerea apelului Crucii Roşii Române şi pentru solidaritatea manifestată faţă de victimele acestei catastrofe!”, a declarat directorul general al Crucii Roşii Române, domnul Ioan Silviu Lefter.


Aşa cum am decis după producerea inundaţiilor, încercăm să venim în ajutorul celor care au avut de suferit prin alocarea unui buget de 100.000 de euro pentru derularea unor proiecte împreună cu mai multe instituţii şi organizaţii nonguvernamentale. O parte din acest buget, în valoare de 25.000 de euro, a fost orientată către Crucea Roşie, organizaţie prin intermediul căreia ajutăm acum familiile afectate din judeţul Bacău să depăşească acest eveniment nefericit”, a declarat Bianca Dordea, Directorul de comunicare al BRD-Groupe Société Générale.

Atât Crucea Roşie Română, cât şi BRD au considerat oportun ca donaţia să fie utilizată într-un proiect de susţinere a familiilor celor mai afectate din zonele inundate cu materiale care să ofere suport până la refacerea locuinţelor. Alte 110 kituri de bucătărie au fost distribuite la inceputul acestei săptămâni, famiilor afectate de inundaţii din judeţele Botoşani şi Tulcea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin