21.10.2010

Protocol intre seic si general

În perioada 10-14 octombrie a.c., o delegaţie a Jandarmeriei Române, condusă de domnul general locotenent dr. Olimpiodor ANTONESCU, inspectorul general al Jandarmeriei Române, a efectuat o vizită oficială în Qatar, la invitaţia comandantului Forţelor de Securitate Internă din Statul Qatar, E.S. şeicul Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al-Thani.


Scopul vizitei oficiale l-a constituit semnarea unui protocol de cooperare între Ministerul Administraţiei şi Internelor, reprezentat de Jandarmeria Română şi Forţele de Securitate Internă (Lekhwiya) din Qatar, în
domeniul pregătirii şi instruirii personalului forţelor de asigurare a ordinii publice cu statut militar.
Protocolul semnat de reprezentanţii celor două părţi, consolidează relaţiile de cooperare bilaterală între Ministreul Administraţiei şi Internelor, prin Jandarmeria Română şi instituţia qatareză, urmăind colaborarea în domeniul pregătirii personalului, prin intermediul programelor de instruire sau de antrenament, care se vor desfăşura în şcolile, centrele de pregătire sau unităţile operative aparţinând celor două structuri militare.

Cele două instituţii şi-au luat angajamentul de a se informa reciproc în legătură cu legislaţiile care le reglementează competenţele, de a organiza cursuri de formare şi perfecţionare a personalului, stagii de pregătire, exerciţii şi aplicaţii tactice, precum şi de a organiza schimburi de experienţă, în diverse domenii de specialitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin