23.09.2010

Inca un spatiu verde pierdut

La Piata Sud intre parcarea pietei si Banca Carpatica, este un spatiu verde cu alee, banci si copaci (peste 10). Am trecut de sute de ori prin locul acela cand eram la liceu. De cateva zile, spatiul este inconjurat de gard metalic si s-a transformat in santier. Ajuns la fata locului, m-am invartit de cateva ori pe langa gard pentru a gasi placuta de informare prevazuta de lege, dar am constatat ca nu are. In cele din urma am stat de vorba cu proprietarul locului, putin iritat ca faceam poze.


Am aflat ca se va construi un P+3. M-a asigurat ca totul este legal si cei responsabili cu placuta sunt in intarziere dar o vor pune urgent.  Asta e, o fi proprietate privata....numai ca am o nelamurire, bancile Primariei sunt sechestrate in interior. Odata ce e proprietate privata si s-au anuntat inceperea lucrarilor, de ce exista bancile Primariei pe acel spatiu?


Acesta este doar un exemplu si am mai vazut cateva asemanatoare.

In ultimul timp am aflat despre multe spatii verzi dintre blocuri ca sunt proprietati private. Foarte putini cunosc acest lucru. Avand in vedere ca si asa suferim dupa spatiu verde intre blocuri, unde vom ajunge? Se vor inghesui noi constructii in cartierele si asa sufocate si vom redeveni mahala? De ce se dau autorizatii intre blocuri si nu se dezvolta orasul armonios in exterior? Sunt doar cateva intrebari la care probabil le vom gasi raspuns mult prea tarziu.

9 comentarii:

  1. Am observat si eu santierul, dar cum nu era o placuta de informare, am presupus ca amenajeaza un mic parculet acolo :|

    RăspundețiȘtergere
  2. Mare pacat! Poate va pastra in partea din fata bancutele. Vom vedea.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ anonim

    adica o cladire cu Parter plus 3 etaje

    RăspundețiȘtergere
  4. mai rau de atata nu se poate !

    RăspundețiȘtergere
  5. Initial am crezut ca se lucreaza la lucrari mai complexe de termoficare dar chiar si asa nu se justifica imprejmuirea spatiului.

    E pacat de putinul spatiu verde din Bacau. De ce se dau autorizatii pentru asa ceva? Ei bine, cineva are de beneficiat daca da cu subsemnatul. Din pacate Directia de Urbanism si alte organisme responsabile de autorizarea proiectelor de constructii cat si Inspectoratul de stat in constructii, la noi in tara, sunt toate o gluma proasta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ba da, se poate si mai rau. O sa vedeti cand se apuca de construit tot proprietarii de spatii dintre blocuri....

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu exista o lege/HG/H CL care spunea ca nu se poate construi decat la o distanta de minim 10 sau 15 metri de un alt imobil/bloc de apartamente?!

    RăspundețiȘtergere
  8. Este adevarat, era o zona cu spatiu verde, erau doua salcii mari acolo - ca am vazut ca deja le taie - problema e ca daca face tot un rahat de constructie mai bine n-o mai face! si lasa acolo salciile ca erau mai valoroase. Ca idee generala, Bacaul e plin de salcii, nu pot sa zic ca nu-mi place acest soi de copac dar un oras plin de salcii nu este prea frumos... de aceea, apreciez "parcul cu platani" zis si parcul catedralei. Cu SALCII nu faci peisagistica urbana, cu platanii mai zic si eu !

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin