27.10.2010

Antrenament bacauan pentru pompierii români

În perioada 27 – 30 octombrie 2010, în localitatea Plovdiv, din Bulgaria, se va desfăşura cea de a V-a ediţie a Competiţiei Internaţionale a Sporturilor Balcanice pentru Pompieri. La acest eveniment sportiv important, ţara noastră va fi reprezentată de lotul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.). Echipa României este constituită din personalul clasat pe locurile fruntaşe la etapa finală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă ediţia 2010.

De menţionat este faptul că de pregătirea reprezentativei României la Competiţia Internaţională a Sporturilor Balcanice pentru Pompieri s-au ocupat locotenent colonel Ion Braga şi plutonier Ioan Decusară din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău. 

Probele de concurs în care îşi vor demonstra măiestria pompierii români sunt identice cu cele ale Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv “pista cu obstacole pe 100 metri”, “ştafeta 4 x 100 metri”, “scara de fereastră”, şi “realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.
Lotul reprezentativ al I.G.S.U. s-a pregătit intens pentru această competiţie, antrenamentul începând din luna septembrie a acestui an. Pregătirea s-a desfăşurat în două etape, prima dintre acestea s-a efectuat de către sportivi în subunităţile de reşedinţă. Aceştia s-au antrenat individual pentru probele “scara de fereastră” şi “pista cu obstacole pe 100 metri”. Cea de a II-a etapă de pregătire s-a desfăşurat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dealu Spirii” al municipiului Bucureşti, unde lotul s-a antrenat cu echipamentul şi materialele de concurs cu care va participa, pentru a se obişnui cu acestea.

Sperăm ca lotul reprezentativ al I.G.S.U. să ocupe un loc fruntaş pe podiumul din Bulgaria şi să demonstreze tuturor echipelor participante că pompierii români sunt unii dintre cei mai buni ai lumii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin