03.10.2010

Masina timpului a reinviat Bacaul

Timp de cateva ore, Bacaul si-a amintit de mai marii oameni pe care i-a daruti lumii. Ziua de sambata, 2 octombrie 2010 a fost una cu totul deosebita pentru cultura bacauana. Pe strazile orasului au putut fi vazute personalitatile Bacaului de altadata, precum: Vasile Alecsandri, Stefan cel Mare, George Bacovia, Agatha Bacovia, Mircea si  Georgeta Cancicov, Nicu Enea, George Enescu,  Elvira Enea,  Constantin Cantacuzino, Alexandru Safran,  Ion Dragoi, Tristan Tzara, Costache Sturdzza. Ion Borcea ...


Dupa ce au colindat Piateta Casei de Cultura, unde au organizat un concurs si au stat de vorba cu mesterii Targului  de procoava, au plecat cu masina timpului spre Arena Mall, unde au incantat publicul cu cele mai celebre replici ale lor. "Cronos ", titanul timpului,  a fost cel care a facut prezentarile. La sfarsit, au dansat cu totii valsul bacauanilor si au incins hora bacaului de altadata.....Sonorizarea a fost realizata de catre Ministerul Dansului.
O actiune mai mult decat laudabila, deoarece a redeschis usi inchise ale sufletului bacauan si ne-a amintit ca avem cu ce ne bucura din trecutul nostru.

Actiunea va continua pe data de 9 octombrie în ONEŞTI, TÂRGU-OCNA ŞI MOINEŞTI unde, maşina timpului va opri in centrul oraselor.
Partenerii acestui eveniment sunt Universitatea „Vasile Alecsandri”, Universitatea „George Bacovia”, Biblioteca Judeţeană „Costache Sturdza” si Inima Bacăului.

Activităţile sunt realizate de catre Asociaţia IntegrEd în cadrul proiectului „Călătorie prin locurile de altădată”, finanţat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, programul Tineret în Acţiune.

In continuare cateva poze. Primul set este de la prietenul Liviu Terinte (Fox).Voi reveni mai tarziu cu alte poze si filmulete.



Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Un comentariu:

LinkWithin