03.10.2013

Ziua Varstnicilor sarbatorita in Satul Seniorilor - FSC

Voia buna si atmosfera de sarbatoare au umplut pe 1 Octombrie aleile si casele complexului rezidential Satul Seniorilor Milly din Buhusi, cu ocazia Zilei Internationale a Personelor Varstnice. Nu mai putin de 45 de beneficiari de la centrul de zi Dr. Stefan Ciobanu din Bacau au facut o vizita la Satul Seniorilor Milly pentru a sarbatori impreuna cu colegii lor de generatie din Buhusi. Vizitatorii au pregatit un program de dansuri traditionale, o sceneta istorica si un repertoriu bogat de cantece de voie buna. Rezidentii si-au intampina
t oaspetii asa cum se cuvine cu o masa imbelsugata, cu produse traditionale realizate chiar de ei si cu bunatati din gradina si livada complexului. Pe langa cei aproximativ 80 de varstnici sarbatoriti, la eveniment au participat si colaboratori ai celor doua proiecte, apartinatori, membri ai echipelor FSC de la cele doua proiecte.

 Evenimentul a reprezentat o mare surpriza pentru rezidentii centrului din Buhusi care, din cauza diferitelor afectiuni, au, in cea mai mare parte, un grad scazut de mobilitate. Au redescoperit cu aceasta ocazie bucuria sarbatorii, iar unii dintre ei s-au incins in horele intinse de colegii din Bacau sau chiar au participat la programul artistic cu cateva cantece populare. Dupa patru ore evenimentul a luat sfarsit iar sarbatoritii s-au despartit cu zambetul pe buze si multe amintiri frumoase dar si cu promisiunea de a repeta o astfel de reuniune cu cea mai apropiata ocazie.

 Fundatia de Sprijin Comunitar este una dintre primele organizatii neguvernamentale care a dezvoltat in Bacau servicii specializate pentru varstnici. Cu o experienta de peste 13 ani in acest domeniu, FSC ofera in acest moment servicii de ingrijire si asistenta medicala specializata la domiciliu pentru 140 de batrani lunar in orasul Bacau si alte 600 persoane in 11 comunitati rurale din estul judetului. Deasemenea din 2002 FSC a deschis primul centru de zi pentru persoane varstnice din Bacau “Dr. Stefan Ciobanu” in care persoanele singure sau suferind de diverse afectiuni isi gasesc un loc de recreere si petrecere a timpului liber sau recuperare medicala. Incepand din primavara acestui an FSC a deschis un centru rezidential pentru varstnici, Satul Seniorilor Milly care ofera gazduire unui numar de 30 de persoane, oferind conditii si facilitati unice in judetul Bacau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin