29.10.2013

Lansare TEDxBacau

TEDxBacau este un eveniment local, organizat de Asociația pentru Dezvoltare Activă (ADA) și Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, cu scopul de a recrea experiența unică întalnită în evenimentele TED, unde liderii lumii și marii gânditori se adună pentru a-și împărtăși ideile, pentru a schimba atitudini, vieți și, nu în ultimul rând, lumea.

TEDxBacau va avea loc vineri, 08 noiembrie 2013, în Aula Universității „Vasile Alecsandri”, fiind prima conferință TEDx efectuată în județul Bacău. Este operat sub o licență TED, iar întreaga echipă este condusă pe bază de voluntariat. TEDxBacau va avea două sesiuni:
sesiunea de dimineață, când se vor desfășura workshop-uri pe teme diverse precum leadership, educație, artă, inovație etc., la care vor participa atât elevi din liceele din Bacău (clasele a XI-a și a XII), cât și studenți și profesori; sesiunea de după-amiază, cu prezentări susținute de speakerii invitați, la care vor participa 100 de persoane interesate de dezvoltarea lor personală. Participanții vor avea șansa unică de a se inspira din povești de succes, transmise într-un mediu prietenos. Astfel, ei vor putea afla noi modalități în care își pot folosi abilitățile, pentru a-și creiona propriul drum către succes.

 TED este o organizație non-profit dedicată Ideilor ce Merită să fie Împărtășite (Ideas Worth Spreading). A debutat în 1984 ca o conferinţă ce reunea oameni din trei domenii diferite: Tehnology, Entertainment şi Design. De atunci, importanţa şi diversitatea temelor a crescut continuu. Astăzi, TED reinventează accesul și diseminarea cunoștințelor, și facilitează schimbul de idei prin intermediul discursurilor. TED desfășoară conferințe live la care participă cei mai fascinanți lideri și gânditori ai lumii. Înregistrările discursurilor de la aceste conferințe sunt disponibile online, fiind deja vizualizate de mai mult de un miliard de oameni intersați de dezvoltarea lor intelectuală. Printre vorbitorii acestor evenimente s-au numărat: Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Branson, Philippe Starck sau Bono.


 Pe site-ul TED.com, înregistrările din timpul conferinţelor TED sunt postate şi distribuite în lume în mod gratuit, sub numele de video-uri TEDTalks. Datorită proiectului de traduceri voluntare, Open Translation Project, video-urile TEDTalks au subtitrări disponibile în peste 90 de limbi. TED, cu cele două conferințe anuale ale sale, site-ul video TED.com, inițiative și proiecte comunitare, este acum o platformă și o mișcare globală axată pe schimbări semnificative prin puterea ideilor.

 Urmând conceptul Ideilor care Merită să fie Împărtăşite (Ideas Worth Spreading) TED a creat o platformă locală numiă TEDx, care permite unor parteneri locali să organizeze evenimente sub licenţă TED. De la apariția lor, în 2009, numărul evenimentelor a crescut considerabil ajungând la aproximativ 5000 în peste 1200 de orașe din 133 de țări.

Mai multe aici

 TEDx sunt evenimente gratuite, locale şi planificate de către comunităţi, cu scopul de a încuraja inovarea prin oferirea unor îndrumări si mărturii vizionare. Programul TED Fellows ajută persoane inovatoare din jurul lumii să devină membri ai comunităţii TED şi cu ajutorul TED să amplifice impactul pe care proiectele sau descoperirile lor îl au. TEDx-Ed reuneşte profesori de excepţie cu animatori pentru a creea scurte lecţii video ce pot fi folosite atât în sălile de clasă cât şi pentru studiul individual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin