07.10.2013

Istoria necunoscuta a Bacaului - vol III

In primul rand marturisesc, ca sunt un fan al istoricului bacauan Eugen Sendrea, iar daca nu exista, trebuia inventat. Eugen Sendrea este cel care a scos la iveala cu ajutorul condeiului, povesti ale orasului nostru. Povesti nestiute sau uitate, ce fac parte din frumusetea natala.

 Vineri, 4 octombrie, la Vila Royal din Bacau, domn profesor, asa cum imi place sa-i spun, a lansat ultimile doua carti, aparute la Editura Vicovia:„ Istoria Necunoscuta a Bacaului-vol 3“ si „Istoria Municipiului Bacau“, editia a doua, imbunatatita. (le recomand din inima, pentru ca aveti ce savura in ele) Au venit special pentru a sustine manifestarea, academicianul Nicolae Dabija, poet, jurnalist si om politic dar si pictorul bacauan Aurel Stanciu.

 Evenimentul a fost organizat de Asociatia Culturala „Cealalta Romanie“ din care fac si eu parte si sprijinita de consilierul local, Cristi Manolache. Viorel Cucu, directorul Editurii Vicovia din Bacau, s-a referit la noile carti semnate de Eugen Sendrea. Din cele 27 de lucrari ale scriitorului bacauan, 14 au fost scoase la Editura Vicovia.

  Academicianul Nicolae Dabija, venit de peste Prut, ne-a tinut niste lectii de istorie foarte interesante, care ar trebui stiute de toti romanii. 

Am inregistrat o parte din discurs si-l postez aici, pe site:  Unul aici si altul aici

Discurs Eugen Sendrea, aici

 Despre Eugen Sendrea mai gasiti un interviu din 2010, despre viata sa. Prima parte aici si a doua aici 

 Galerie foto de la ev:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin