02.10.2013

Expoziție de grafică: ,,Forme POPulare’’ de Grigoraș Theodor la Galeria Frunzetti

 Vernisajul expozitiei de grafică: ,,Forme POPulare’’ de Grigoraș Theodor va avea loc in data de 4 Octombrie, la Galeria Frunzetti, ora 17:00, Bacău, Str.Nicolae Bălcescu, nr.12.

 Critic invitat: Prof. Univ. Dr. Radu Adrian Expoziția ,,Forme POPulare’’ îsi propune sa exploreze resursele plastice din arta populară românească, transformându-le prin filtrul sensibilității și viziunilor artistice proprii, în
lucrări plastice contemporane care se subscriu spiritului artistic actual universal, dar care pastrează ecourile culturale ale civilizațiilor carpato danubiano pontice. Imagistica, motivele și simbolurile regăsite în cadrul expoziției sunt usor recognoscibile de către publicul inițiat dar și de către cel neinițiat in lumea artelor plastice. Combinația dintre aceste simboluri , modul în care sunt ele prezentate, contrastul dintre claritatea si ambiguitatea semnelor grafice, creează in cadrul expozitiei un limbaj care vorbeste pe mai multe niveluri de profunzime.

 Vă invit să vizionati o expoziție a contrastelor: pe de o parte limbajul contemporan, experimental, viu, POP, taios și jucăus, împreună cu estetica lui, iar pe de altă parte, simboluri, forme, structuri milenare, arhetipale care vorbesc despre identitatea noastră culturală si nevoia de a revaloriza memoria unor lucruri in pericol de a se pierde. Aceste două zone îsi propun să se pună reciproc in valoare, armonizându-se și pastrandu-și integritatea și punctele forte. Vă astept cu drag la vernisaj !  decalara organizatorul.

Expozitie organizată cu sprijinul Fundației Principesa Margareta a României și a Uniunii Artiștilor Plastici, Filiala Bacău. Expozitia va fi disponibila in perioada 4 – 16 octombrie, 2013.

Un comentariu:

  1. Bravo Inima Bacaului ca scrii despre asemenea evenimente in Bacau!<3

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin