19.10.2013

“Culori și armonii de toamnă” la Libraria Glissando

Sâmbată 19 octombrie, ora 17.00, Libraria Glissando și Colegiul National de Arta "George Apostu" te așteaptă să descoperi “Culori și armonii de toamnă”, expoziția de pictură a elevilor coordonati de prof. Ioan Burlacu și recitalul vocal-instrumental susținut de elevi și profesori ai Colegiului National de Artă “George Apostu”. Acest eveniment dă startul proiectului comun “Literatură și arte” având ca scop promovarea
tinerelor valori - elevii talentați capabili de performanțe deosebite și stimularea publicului pentru a se apropia de artă și literatură, ca pastrătoare a celor mai înalte valori morale.

Ca și celelate evenimente organizate în acest an de Libraria Glissando, “Culori și armonii de toamnă” face parte din seria de evenimente “Bacăul altfel, Bacăul cultural” program menit să readucă băcăuanilor plăcerea lecturii și bucuria pentru frumos.

 Recitalul vocal instrumental prezentat de prof. Flaviu-Marius Panaite, va fi susținut de doisprezece elevi din clasele X-XII și cuprinde atât piese clasice cât și moderne, interpretate cu măiestrie la vioară, pian, oboi, nai și canto. Expoziția de pictură cuprinde peisaje pictate în game de culori complementare cu dominanta caldă, respectând totodată perspectiva cromatică, naturi statice mustind de arome cu oale şi roade târzii ca o toamnă pillatiană, alături de portrete în brunuri de clar-obscur şi autoportrete arse de soarele toamnei, în tonuri şi nuanţe preluate din tehnici de calculator şi transpuse în sensibile picturi de către “junii creatori” din clasa a VIII-a B, grupa prof. Ioan Burlacu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin