18.10.2013

Băcăuanii participă la Marşul pentru Basarabia, din București

Băcăuanii vor participa la cea mai amplă manifestaţie stradală care are drept scop transformarea unirii cu Republica Moldova într-o prioritate naţională. Manifestația va avea loc duminică, 20 octombrie, la ora 14:00, în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Mii de steaguri tricolore şi mesaje personalizate pentru fraţii de peste Prut vor fi purtate de către manifestanţii pentru Basarabia din faţa Guvernului României până la Palatul Parlamentului (Parcul Izvor). După ce peste 117.000 de români au
semnat pentru o lege menită să aducă Basarabia mai aproape de casă, participanţii la manifestaţie vor solicita adoptarea acestui proiectul legislativ de către Parlamentul României.

Totodată, din solidaritate cu Republica Moldova, ei vor ieşi în stradă în semn de sprijin faţă de şantajul comercial la care aceasta este supusă de către Rusia. ,,Deportări, înfometări, crime şi mai recent embargo-ul la importul de vinuri sunt câteva dintre metodele prin care Rusia a încercat să îi înstrăineze pe români de români. Îi aşteptăm pe toţi bucureştenii să vină la eveniment cu un steag naţional pentru a arăta că tricolorul ne uneşte pe toţi”, a declarat av. dr. Mihai Nicolae, co-preşedinte al Platformei Civice Acţiunea 2012, principalul organizator al ,,Marşului pentru Basarabia”. 87,25% dintre români sunt de acord cu unirea Basarabiei cu România, potrivit unui sondaj de opinie efectuat la nivel naţional, în 2012, de Centrul Român de Studii şi Strategii.

 Persoanele interesate să participe la Marș sunt rugate să contacteze reprezentanții Platformei Civice Acţiunea 2012, filiala Bistrița, la numărul de telefon: 0733687016 . Prețul transportului (dus – întors) este 65 RON.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin