30.04.2011

Prima mea expozitie foto

FSC invita bacauanii la o inedita expozitie de fotografie.

Joi, 28 Aprilie a avut loc vernisajul unei expozitii de fotografie organizata de Fundatia de Sprijin Comunitar in parteneriat cu Consiliul Judetean Bacau si Complexul Muzeal Iulian Antonescu. Expozitia cuprinde lucrari realizate de mine, (George Sacaleanu) si prietenul meu  Liviu Terinte (Fox). Expozitia, intitulata “Romania rurala in imagini si culori” surprinde imagini frumoase dar si inedite din zona rurala de est a judetului Bacau, acolo unde FSC desfasoara programele sociale, medicale si educationale de 14 ani.  

Expozitia, gazduita la parterul Muzeului Iulian Antonescu, va fi deschisa timp de o saptamana, intrarea vizitatorilor fiind libera. Ultima zi de expozitie va fi vineri 6 mai.
  

“Din acest motiv lucrarile expuse sunt grupate pe trei mari teme: peisaje, portrete si imagini din activitatile FSC. Ne dorim prin realizarea acestei expozitii sa aducem in fata ochilor bacauanilor imagini sugestive referitoare la zona de est a judetului, o zona plina de contraste, cu peisaje superbe si zone neatinse inca de poluare sau civilizatie, dar in acelasi timp o zona care se zbate in continuare intr-o saracie accentuata” (Ionut Chirita, coordonator PR).


Vernisajul de joi seara s-a constituit intr-un real eveniment, in care cei prezenti, in cea mai mare parte colaboratori si parteneri ai FSC, dar si apropiati ai nostri, s-au putut bucura de cateva momente artistice deosebite oferite de doua tinere de la Liceul de Arta care au interpretat o serie de partituri clasice la pian, dar si de momente muzicale oferite de beneficiarii FSC de la Centrul Mozaic si Clubul cu Lipici din Bacau.

Expozitia cuprinde 106 fotografii unele dintre ele de o calitate artistica unica, si reflecta intr-un mod diferit frumusetile si oamenii zonei de est a judetului, dar si impactul activitatilor derulate de FSC in zona, toate vazute prin ochii nostri.

“Asteptam vizitatorii de toate varstele sa se delecteze in fata unor imagini deosebite surpinse de cei doi fotografi. Vor descoperi o zona frumoasa a judetului, despre care am constatat de-a lungul timpului ca bacauanii stiu foarte putine. Noi ne desfasuram activitatea in zona de 14 ani si am descoperit peisaje extraordinar de frumoase si oameni deosebiti pe care am considerat ca trebuie sa le imortalizam prin lentila aparatului de fotografiat. Deasemenea cei carora anumite imagini ale expozitiei le atrag atentia in mod special ne pot contacta pentru realizarea unor tablouri sau carti postale cu fotografiile preferate.”  mai declara Ionut Chirita (foto).


Expozitia marcheaza deasemenea si incheierea unei finantari oferite in ultimii doi ani de Guvernul Norvegiei prin intermediul programului Innovations Norway, cu ajutorul careia FSC a reusit sa dezvolte o serie de servicii socio-medicale extrem de importante pentru locuitorii zonei.

Mai multe poze gasiti la Fox

3 comentarii:

  1. vrem mai multe poze si de la George si de la Fox

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vizitat expozitia in Mall. M-au impresioant batranii din poze.

    RăspundețiȘtergere
  3. Le-am vazut si eu, sunt impresionante situatiile celor din fotografii

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin