26.10.2010

La multi ani Betania !

Daca Andre Muit (foto) nu ar fi existat in Bacau, trebuia inventat. Stim cu totii problema copiilor cu nevoi speciale si cat de distrus este sitemul social de ajutorare. Nu cred ca exista bacauan sa nu fi auzit de Asociatia Betania. Luni, 25 octombrie, Betania a implinit 15 ani , timp in care a realizat pentru Bacau, sute de proiecte in valoare de peste 14 milioane de euro.

Lista realizarilor este impresionanta printre care as reaminti ca a reabilitat  scoli, a sponsorizat activitati sportive si culturale, a creat ateliere si laboratoare in liceele bacauane (Vranceanu, Saligny, Mangeron, Arte....), s-a implicat in reabilitarea sectiei HIV din spital si a construit de la zero dispensare medicale, iar lista este foarte lunga.

La conferinta de presa organizata sub egida:OMENIE – RESPECT – IMPLICARE, s-au reamintit actiunile organizatiei de utilitate publica, dar si aspecte legate de criza.

Centrul de zi “Betania” pentru Copii cu Dizabilitati (1998), Centrul “Lalelelor” pentru Copilul Abuzat, Neglijat sau Exploatat (1999), Centrul de zi “Delfinul” pentru copii cu autism (2005) sau Centrul de Integrare a Tinerilor sunt doar cateva din locurile unde sufletele disperate ale oamenior in dificultati, au gasit o raza de lumina pentru a-si continua drumul in viata. Sa ne traiesti  Betania!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin