06.09.2014

”Pedalez pentru Betania„ ajunge la linia de finish. Anton Duma se întoarce!

Marţi, 9 septembrie, ora 13.30, vă invităm să îl întâmpinăm împreună pe Anton Duma la linia de final, la sediul Asociaţiei Betania, pe strada Nordului nr. 19bis.

După ce a pedalat aproape de cer, a întâlnit prieteni vechi şi şi-a făcut alţii noi, Anton va ajunge marţi, 9 septembrie, la linia de finish a provocării de a purta visele a 28 de tinere într-un rucsac.

Au trecut 82 zile şi aproape 5000 de kilometri pedalaţi dintr-un colţ în altul al ţării. Ultima porţiune de drum va fi parcursă de la Oneşti la Bacău, iar la ora 13.30, Anton va sosi la Asociaţia Betania.  

Anton Duma a făcut în urmă cu un an turul Europei pe bicicletă, când a parcurs 58 de mii de kilometri prin 35 de ţări. Discovery Chanel l-a desemnat printre primii 10 eroi ai României şi a realizat un documentar.

,,Făcusem turul Europei şi îmi doresc să fac şi turul lumii, pe bicicletă. Citisem despre diverşi binevoitori care motivau că strâng fonduri pentru diferite cauze, iar mai apoi dispăreau cu banii. Mi-am
zis că e momentul să fac ceva pentru o cauză în care cred, să pun umărul şi să arăt că se poate. Am ales să pedalez pentru a susţine proiectul Asociaţiei Betania, tocmai pentru că este singura alternativă a tinerilor proveniţi din centrele de plasament. Startul lor în viaţă depinde de locul şi de oamenii de acolo. Centrul de Integrare înseamnă acasă, înseamnă locul unde tinerii se întorc chiar şi după ce capătă independenţă, doar pentru a mulţumi. La rândul meu, vreau să le muţumesc tuturor celor care au ales să cumpere kilometri în această campanie”.

Scopul campaniei Pedalez pentru Betania a fost de a strânge 5000 de euro în cei 5000 de kilometric pedalaţi, pentru a oferi un altfel de start în viaţă tinerilor aflaţi în situaţii de risc, cărora echipa Asociaţiei Betania le oferă asistenţă pentru a-şi forma deprinderile de viaţă independentă, pentru a-şi cultiva capacităţile şi aptitudinile pentru muncă şi pentru a-şi educa abilitaţile pentru comunicare şi inter – relaţionare, prin intermediul proiectului Centrul de Integrare a Tinerilor.

,,Nu pot decât să îi mulţumesc lui Anton pentru gând şi pentru gestul său şi să îi urez succes în expediţia pe care şi-a propus să o facă în jurul lumii. Cum a spus una dintre tinere, toate visele se pot realiza prin mult efort şi sacrificii, totul e să nu renunţi. Le mulţumesc tuturor celor care au ales să cumpere kilometri, pentru donaţia făcută şi pentru timpul pe care l-au acordat făcând acest lucru”.- André Muit, preşedintele Asociaţiei Betania.

Pedalez pentru Betania a fost realizată în parteneriat cu Asociaţia Iubim Natura şi a avut sprijinul companiei Plan Services care a asigurat costurile pentru deplasare şi echipament.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin