24.09.2014

Conferinta de specialitate, de Ziua Internationala Alzheimer, la Spitalul Orasenesc Buhusi

Fundatia de Sprijin Comunitar in colaborare cu Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, filiala Bacau, vor gazdui pe 29 septembrie, incepand cu orele 14.00, la Spitalul Orasenesc Buhusi, un eveniment special ocazionat de Ziua Internationala Alzheimer.

Este vorba despre Conferinta cu tema “Sa nu-i uitam pe cei ce uita”, sustinuta de specialisti in psihiatrie,
neurologie, ingrijire medicala si asistenta sociala, atat din judetul Bacau cat si specialisti din alte institutii din alte judete din tara.    Organizatorii spera ca aceasta manifestare sa fie un schimb de cunostinte si experiente profesionale intre asistenti medicali, moase si medici de specialitate.
Tot in cadrul Conferintei vor fi prezentate doua workshop-uri vizand stimularea prin miscare. “Metode inovatoare utilizate in recuperarea si reabilitarea persoanelor cu dementa “ este titlul primului workshop, prezentat de catre Lenuta Nastac in calitate de Terapeut prin Arte Combinate adaptand tehnicile de lucru direct cu beneficiarii Complexului Rezidential pentru persoane Varstnice “Satul Seniorilor Milly” si  ai Sectiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Orasenesc Buhusi.Cel de al doilea workshop  va scoate in evident rolul asistentului social in managementul de caz al persoanei diagnosticate cu dementa de tip Alzheimer.
De asemenea vor fi prezentate rezultatele unor sondaje de opinie din mediul rural si urban, pe baza statisticilor oferite de catre medici specialisti de familie, vizand nevoile de servicii adecvate acestor persoane varstnice cu dementa.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin