20.09.2014

Gheorghe Balint la Teatrul Municipal „Bacovia”, cu două spectacole de mare succes

Teatrul Municipal „Bacovia” vă invită duminică, 21 septembrie, să vizionaţi două spectacole puse în scenă de regizorul băcăuan Gheorghe Balint, care au cucerit publicul naţional şi internaţional.

Secţia Dramă vă oferă, de la ora 19.00, spectacolul „Angajare de clovn”, de Matei Vişniec, în
regia lui Gheorghe Balint, una dintre cele frumoase producţii ale Teatrului Municipal „Bacovia”, apreciată deopotrivă de spectatori şi de critica de specialitate.
„Angajare de clovn” este un spectacol - metaforă dedicat artei actorului, artei de a trăi zi de zi cu speranţă, adresat tuturor celor care cred în puterea vindecătoare a teatrului, a artelor, şi tuturor celor care
încă nu cred dar vor crede cândva.

Printre cei care au apreciat acest spectacol ori s-au îndrăgostit de-a binelea de el ori de actriţele din distribuţie se numără artistul vizual Mircea Cantor, Mick Davis, regizorul filmului „Modigliani”, şi creatorul de modă Răzvan Ciobanu.

Le veţi revedea în acest spectacol pe actriţele Eliza Noemi Judeu, care se pregăteşte să participe, la sfârşitul lunii septembrie, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Oradea, Nina Ionescu, care şi-a aniversat săptămâna aceasta ziua de naştere, şi Adelaida Perjoiu, întoarsă de curând de pe platourile de filmare din Bucureşti.

Tot duminică, de la 11.00, Secţia Animaţie a Teatrului Municipal „Bacovia” îşi va bucura publicul cu spectacolul “Aladin”, după cunoscutul basm din „O mie şi una de nopţi”, adaptat şi pus în scenă de regizorul Gheorghe Balint. Spectacolul „Aladin” a fost invitat în stagiunea trecută la cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi „Sub căciula lui Guguţă”, organizat de Teatrul Municipal „Guguţă”, din Chişinău, unde actorii băcăuani au jucat alături de trupe din România, Republica Moldova, Rusia, Ucraina, Kazahstan şi Bulgaria.

Cele două spectacole programate duminică, 21 septembrie, reprezintă prima întâlnire cu publicul băcăuan, din actuala stagiune, a lui Gheorghe Balint, distins recent cu titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Fălticeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin