30.09.2014

Voluntari pe termen lung

Asociaţia Un Zâmbet Bacău împreună cu Centrul de Educație Alternativă FINGERPRINT  sunt gazdele a trei tineri voluntari din Portugalia și Republica Moldova care vor desfășura activități în cadrul organizației, pe o perioadă de 1 an,  în judetul Bacău.

Sabina Roibu (Rep. Moldova), Dinarte Gonçalo Barros Sousa și João Simões e Sacramento e Alves (Portugalia) sunt voluntari in cadrul proiectului “Step by Step” implementat de către Asociația Un
Zâmbet Bacău, proiect finanțat de către Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acțiune, acțiunea 2 – Serviciul European de Voluntariat, în perioada 01 ianuarie 2014 – 30 octombrie 2015.


Voluntarii se vor implica în diverse activități educaționale în cadrul Centrului de Educație Alternativă – FINGERPRINT având ca beneficiari, tineri și copii participanți la atelierele de artă și creație, dezvoltare personală, dansuri populare, canto, alimentație sănătoasă și multe altele ce se vor desfășura începând cu 1 octombrie 2014. Astfel copiii și tinerii care se vor înscrie la ateliere vor avea oportunitatea să interacționeze și cu tineri străini ce sunt deschiși și nerăbdători să învețe din cultura și obiceiurile noastre.

Voluntarii din străinătate au participat pe perioada vacanței la școala de vară organizată de Parohia Ortodoxă Lazaret Bacău unde au desfășurat diverse activități educaționale cu aproximativ 100 de copii. De asemenea, aceștia au participat într-o tabără unde au avut oportunitatea să interacționeze cu alți tineri și să își facă noi prieteni.

Pe viitor, voluntarii și-au propus să promoveze voluntariatul în randul tinerilor din judetul Bacău să organizeze diverse activități culturale, animație stradală, piese de teatru, workshop-uri de creație pentru copii (origami, face painting, quilling, etc), dezvoltare personală (limbaj non-verbal, public speaking, etc.), dansuri populare tradiționale românești si multe altele.

Cei care vor să interacționeze cu voluntarii prin implicarea în cadrul activităților pot contacta echipa proiectului la adresa de e-mail voluntari@asociatiaunzambet.ro sau la sediul centrului situat pe Strada Ioniță Sandu Sturza, în incinta Școlii “Alexandru cel Bun” Bacău de luni până vineri, în intervalul orar 14.00 – 19.00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin