17.09.2014

LANSARE SWIMATHON BACĂU 2014

Fundaţia Comunitară Bacău vă invită să participaţi la SWIMATHON, un eveniment de implicare comunitară care reuneşte importante ONG-uri locale, zeci de înotători, zeci de firme şi peste o mie de participanţi. Competitia din 2014 va avea loc pe 30 octombrie. Locaţia aleasă este Bazinul Olimpic de Înot Bacău.

În Bacău, Swimathon se află la a doua ediţie. În 2013, 1000de bacauani, 8 organizații neguvernamentale din Bacău, 68 deînotători, 12 echipe au intrat la apă. Suma totală donată la eveniment a fost de 84110 lei. Au fost finanţate următoarele organizaţii: ASOCIAŢIA LUMINA – Proiect Impreună la masa copilăriei, NEGHINIŢĂ – Proiect Centrul Cultural Neghinita, FUNDAŢIA DE SPRIJIN COMUNITAR – Swim for a dream! Şi eu vreau la liceu!, INNER WHEEL/CENTRUL DANIEL – Cameră senzorială pentru copii, MUTATIS MUTANDIS – Proiect Centrul Judetean de Urgente Psihologice, BETANIA – Proiect 7 copii cu autism învaţă să vorbească, Fundaţia Comunitară Bacău – Program de voluntariat YouthBank.

ONG-urile şi grupurile de iniţiativă pot înscrie proiecte până pe 10 octombrie 2014. Pentru informații
actualizate, înscrieri și donații, accesați site-ul www.fundatiacomunitarabacau.ro/swimathon.

SWIMATHON este un mecanism de strângere de fonduri pentru cauze proprii, grupuri de iniţiativă şi ONG-uri, bazat pe un eveniment sportiv. Organizat sub forma unei competiții de inot, evenimentul  oferă cadrul în care persoane publice, companii, organizații non-guvernamentale și persoane fizice au oportunitatea de a atrage sustinatori, sponsori si donatori oportunitatea de a susține cauze importante. Anterior evenimentului, participanții desfășoară campanii cu scopul de a strânge cât mai multe angajamente de plată de la colegi, cercul de prieteni, cunoștințe, parteneri, companii – aceștia susțin înotătorul/ echipa dorită cu o sumă pentru fiecare lungime de bazin înotată.

Swimathon se desfășoară de șase ani în România prin fundațiile comunitare locale și a finanțat până acum peste 300 de proiecte cu 800.000 lei. În anul 2014, Swimathon are loc în șapte orașe din țară: Alba Iulia, Bacău, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Oradea, Ploieşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin