30.09.2014

Legume BIO in Bacău, de la Fundația FĂRĂ, patronată de Prințul Charles

Magazinul cora din Bacău vinde roșii și ardei bio de la ferma organică din Spatărești, județul, Suceava care aparține Fundației FĂRĂ, patronată de Prințul Charles al Marii Britanii, Nicole Kidman  și Prințesa Marina Sturza. La ferma din Suceava lucrează tineri cu diverse dizabilități, proveniți din centre de plasament, care, cu ajutorul programului de integrare în societate al Fundației FĂRĂ, parcurg prin muncă încă o etapă de recuperare.


Ferma livrează magazinului din Bacău în fiecare săptămână, 200 de kilograme de  roșii bio și 100 de ardei grași în curs de certificare bio. Legumele se vând la magazin cu
3,99 lei kilogramul de roșii și 9,49 de lei kilogramul de ardei. Colaborarea cu ferma FĂRĂ a început la mijlocul lunii august și va continua și pe perioada toamnei și a  primăverii, magazinul urmând să vândă și alte produse de la fermă, precum ceapă verde, ridichi, salată verde sau castraveți.
Cătălin Ismană, director cora Bacău

„Gustul adevărat al unei roșii românești crescută ca pe vremea copilăriei, la țară, cu muncă multă și fără alte substanțe în plus față de ceea ce oferă pământul nostru din belsuș... aceasta a fost prima senzație simțită atunci când am gustat roșia oferită clienților noștri de către oamenii din Fundația FĂRĂ. Prețul este foarte bun, calitatea este excelentă, drept urmare clienții sunt foarte mulțumiți.”
Ana Maria Florea-Harrison, responsabil PR cora România

„cora lucrează cu mulți producători agricoli mici și își extinde gama de produse bio. Faptul că aceste produse vin de la ferma FĂRĂ unde se desfășoară și un program de recuperare pentru tineri cu dizabilități, ne face să fim și mai încântați de rezultatul atât de bun al vânzărilor. cora și ferma FĂRĂ vor continua colaborarea și după încheierea sezonului de roșii și ardei urmând a achiziționa alte legume. În plus, Fundația Lumea cora va  pune la dispoziția fermei, fonduri pentru cumpărarea unei mașini care  va ajuta la dezvoltarea activităților fermei organice FĂRĂ.
Jane Nicholson, Președinte Fundația FĂRĂ

„Ne bucură foarte mult acest parteneriat deoarece putem extinde aria unde distribuim legumele de la FĂRĂ. Până acum, foloseam legumele pentru proiectele noastre, mai exact, cu o parte pregăteam o masă caldă la școală pentru copiii din satele foarte sarace din județul Suceava, altă parte era folosită pentru a hrăni beneficiarii noștri. Deoarece a fost și un an foarte prielnic pentru roșii și ardei, am deschis colaborarea cu cora, ceea ce ne încurajează să exitendem în anul care vine numărul de solarii cu legume, pentru a răspunde cererii create. Pe viitor, ne propunem să trasformăm ferma organică FĂRĂ înt-un business social, pentru a pute ajuta și mai mulți copii aflați în dificultate.”

Fundaţia FĂRĂ este o organizaţie de caritate înfiinţată în anul 1993, înregistrată şi acreditată atât în Marea Britanie cât şi în România şi care desfăşoară activităţi de protecţie socială pentru peste 500 de copii şi tineri (parte dintre ei având dizabilităţi) sunt lipsiţi de grija familiei naturale sau care provin din familii foarte sărace. Toate aceste activităţi se desfăşoară în Bucureşti, Popeşti Leordeni, judeţul Ilfov, judeţul Suceava şi Satu Mare. Ferma organică a Fundației a fost înființată în 2005, la sugestia patronului regal al fundației ASR Prințul de Wales, cu scopul de a crea o oportunitate de ucenicie pentru beneficiari, în domeniul agriculturii, tâmplăriei, zoothniei și gastronomiei. În prezent, ferma se întinde pe 25 de hectare. O parte dintre legumele care provin de aici sunt folosite în prepararea unui dejun cald pentru peste 150 copii săraci din satele învecinate și este servit la cantinele din școli cu scopul de a-i ajuta pe copii să nu abandoneze învățătura.  85% din cheltuielile Fundației sunt susținute de activități de strângere de fonduri din Marea Britanie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin