07.05.2013

Program de formare gratuit, cu excursie in Europa

In luna mai 2013, Institutul European pentru Democrație Participativă – Qvorum îi invită pe cetățenii orașului Bacău să participe la programul de formare "Cum poţi interacţiona cu decidenţii? Care este rolul autorităţilor publice?" ( ce cuprinde elemente despre functionarea institutiilor administratiei publice de la nivel local si central, precum si metode de implicare a societatii civile in procesul de luare a deciziilor publice) destinat membrilor activi ai comunității, interesați de colaborarea eficientă cu autoritățile publice, in special studentilor, profesorilor, reprezentantilor ONG-urilor, elevilor cu varste cuprinse intre 17-18 ani.
Programul de training pe functionarea institutiilor si metode de relationare cu decidentii se desfasoara in 4 regiuni - Craiova, Sibiu, Bacau, Bucuresti.

Termenul limită pentru transmiterea aplicaţiilor este de 12.05.2013.

Programul de instruire este structurat în 4 module şi se va desfăşura în Bacău astfel:

Modulul 1: Mecanismele de funcţionare ale instituţiilor administraţiei publice locale şi implicarea în procesul de luare a deciziilor la nivel local 15.05.2013 (17.00-19.00)

Modulul 2: Mecanismele de funcţionare ale instituţiilor administraţiei publice centrale şi implicarea în procesul de luare a deciziilor la nivel central 16-17.05.2013 (17.00-19.00)

Modulul 3: Perioada de practică în care participanţii (grupaţi pe echipe) vor elabora un model de strategie de advocacy/lobby pe baza informaţiilor acumulate 20-24.05.2013 (lucru de acasă)

Modulul 4: Evaluare, feedback 28-29.05.2013

 După încheierea sesiunilor de instruire va fi organizată o masă rotundă intitulată ”Laboratorul de idei pentru Bacău” în cadrul căreia cursanții vor interacționa direct cu funcționari publici de la nivel local cu scopul de a consolida dialogul între mediul non-guvernamental și administrația publică.

 La finalizarea programului de instruire, beneficiarii vor primi o diplomă de participare care atestă parcurgerea acestui program de pregătire. De asemenea, pe baza rezultatelor obţinute participanţii pot ajunge într-una dintre cele două vizite de studiu la Bruxelles sau la Roma.

Procedura de înscriere şi selecţie

Persoanele interesate să participe la acest program de instruire vor transmite pe adresa de e-mail bucuresti@qvorum.ro, următoarele documente:

- Curriculum Vitae
- Scrisoare de motivare din care să reiasă interesul candidatului pentru acest program de formare.

Să menţionaţi în subiectul e-mailului numele proiectului pentru care aplicaţi. Numai persoanele selectate vor fi notificate pentru informaţii suplimentare.

De asemenea, în textul mailului, candidaţii sunt rugaţi să transmită şi datele lor de contact, respectiv numărul de telefon şi adresa de e-mail personale, în vederea unei comunicări eficiente cu privire la detaliile de desfăşurare ale programului de instruire.

Persoana de contact: Gabriela Sinca, Asistent proiect, email bucuresti@qvorum.ro, telefon: 0729 614 051.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin