29.05.2013

Arta vinului la Cribs Bacau

Seara de marti a fost dedicata vinurilor alese, mancarurilor fine, si oamenilor buni, la Cribs Bacau. Combinatiile sofisticate pregatite de Chef Teo au fost la inaltime alaturi de vinurile din Domeniile Vinarte. Devenite traditie, degustarile de vin de la Cribs Bacau au ajuns la al saselea eveniment.
 
La invitatia domnului Cristian Bunea, a fost prezent si domnul Anghel Mihai Petre, cavaler al Ordinului European al Cavalerilor Vinului si organizatorul Legatului Iasi. Asociatia a luat fiinta in anul 2012 si are ca scop promovarea vinurilor romanesti, educarea consumatorilor, promovarea a tot ceea ce înseamna cultura si civilizatia vinului in spiritul Ordinului European al Cavalerilor Vinului.
Somelierul Stelian Stefan a realizat o superba prezentare si ne-a livrat o multitudine de informatii despre vin.

Vinurile pentru degustare au fost:


-RIESLING SEC -TERASE DANUBIENE (Vizual: limpede strãlucitor cu o culoare galben pai cu reflexii verzui. Olfactiv: intens şi persistent cu arome de fructe exotice (banane), nuanţate de flori de citrice. Gustativ: sec, plin, savuros, aciditate prezentã, texturã bunã şi cu un final generos.)


-CUVEE SAUVIGNON BLANC (Vizual: limpede strălucitor cu o culoare galben pai cu reflexii verzui. Olfactiv: intens şi persistent cu note florale sălbatice de iasomie şi soc, uşor mineral, cu o fructuozitate de arome de măr verde. Gustativ: sec, aciditate bine conturată, atac puternic, plăcut, urmat de un final fin şi post-gust prelung.)

-ROZE SEC-TERASE DANUBIENE (Vizual: limpede strãlucitor cu o culoare roz intens şi reflexii arãmii. Olfactiv: profund, intens, arome de fructe de pãdure bine coapte, cãpşuni, cireşe, nuanţe de condimente. Gustativ: sec, plin, savuros, uşor acid, cu un final şi post gust intens.)

-NEDEEA -FETEASCA NEAGRA (Vizual: limpede, roşu rubiniu intens cu nuanţe violacee, strãlucitor. Olfactiv: intens şi foarte fructat, dominat de arome de cireşe negre, prune uscate, cuişoare şi fructe de pãdure, uşor condimentat. Gustativ: plin, cremos, puternic dar echilibrat, cu tanini rotunzi şi un final persistent.)

-SOARE-CABERNET SAUVIGNON (Vizual: limpede, roşu rubiniu intens strălucitor cu nuanţe brun roşcate. Olfactiv: intens şi elegant, complex, arome caracteristice de fructe de pădure (zmeură şi coacăze negre), vanilie, caramel, ciocolată şi condimente fine. Gustativ: sec, plin, textură consistentă, complex cu tanini maturi şi post-gust de lungă durată. )


 Printre preparate s-au regasit deliciile culinare:
 
-VITELLO TONNATO
-CREVETI CU TAIETEI CROCANTI PE BAGHETE DE DOVLECEI
-COTLETE DE BERBECUT CU CARTOFI NOI IN CRUSTA SI MORCOVEI GLAZURATI
-DESERT CRIBS



Urmatorul eveniment se anunta a fi pe 14 iunie, dar revin cu detalii.

Galerie foto se afla pe facebook << click


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin