21.05.2013

Locuri de munca in Germania

Targ de joburi pentru Germania- Vineri, 24 mai 2013, la ora 15:00, la Centrul De Afaceri Si Expozitii Bacau

Clubul Economic German Moldova-DWCM, a fost infiintat, pentru a contribui activ la dezvoltarea relatiilor economice dintre regiunile vorbitoare de limba germana ale Europei si regiunea Moldova. In acest sens, sarcina DWCM este crearea de retele si intretinerea unui dialog constructiv cu reprezentantii din politca , din
administratia publica, si din domeniul de cerecetare. Implicarea activa a DWCM, nu se limiteaza doar la scolarizari, seminarii si conferinte, extinzandu-se in activitatea de structurare a scolilor pe meserii, care, impreuna cu viitorii angatori, vor planui si organiza formarea profesionala (teorie si practica) in sistemul dual.


Acest proces, se va desfasura in colaborare cu alte cluburi economice germane care sunt active in Romania. Din acest motiv , DWCM a fost prezent la conferinta ce a avut ca tema, formarea profesionala duala, conferinta organizata in Bucuresti pe 13.02.2013, de catre Centrul Economic Extern din Austria si Camera de Industrie si Comert Romano-Germana. La acest eveniment a participat ministrul educatiei, domnul Remus Pricopie si o delegatie din partea ambasadei Austriei.

 Din discutiile purtate la Bucuresti si cele purtate cu angajatorii din Germania, a rezultat initiativa DWCM, de a sustine tinerii someri din Romania, dar care sunt calificati, in domeniile, sanatate, tehnologie si gastronomie, in a-si gasi un loc de munca in Germania, intr-una din bransele mentionate mai sus. Astfel, pentru noi a devenit clar faptul ca, formarea profesionala la cel mai inalt nivel, devine unul din telurile noastre principale . Punctul de plecare, il constituie invatarea limbii germane, in directia aceasta avand sprijinul partenerului nostru de proiect- Centrul Cultural German Iasi, condus de domnul Dr.Rubel.

 Centrul Cultural German Iasi, este o filiala a Institului German Goethe din Bucuresti, si va certifica cursurile de germana derulate in interiorul proiectului. Nevoia ridicata de specialisti, in cele mai diferite domenii ale economiei, este cunoscuta de mult in Germania, iar totdata, oameni tineri, foarte bine calificati, sunt someri in Romania. Aceasta realitate, a fost scanteia proiectului nostru „ RoGer.Tineretul in actiune‘‘, proiect ce reprezinta rezultatul cooperarii intense dintre DWCM, membrii sai, si o echipa de experti germani, in economie si educatie.

Proiectul „RoGer.Tineretul in actiune“, permite DWCM si partenerilor de proiect ai acestuia sa atinga concomitent mai multe obiective. Pe de o parte, partenerii nostri de proiect vor garanta prin intermedierea profesionala a personalului calificat somer din Romania catre Germania, ca acesta va capata experienta necesara in meseria respectiva si va putea sa-si internationalizeze cunostintele aferente domeniului in care lucreaza. Pe de alta parte, partenerii de proiect, vor putea in acest fel sa onoreze cererea ridicata de forta de munca specializata, din Germania. Intermedierea personalului calificat, va fi efectuata de partenerii nostri de proiect germani, prin aceasta fiind asigurat faptul ca somerii calificati , vor primi in Germania, un loc de munca sigur si intr-un context legal. Persoanele intermediate de catre partenerii de proiect germani, vor fi sprijinite si in Germania de catre acestia, fapt ce confera siguranta necesara, pentru a indrazni sa faca pasul de a se angaja in strainatate.

 Proiectul „RoGer: Tineretul in actiune“ este din prisma orientarii si politicii de implementare, parte a masurilor de subventie a U.E., fapt ce asigura somerilor romani calificati, finantarea in regim ramburs a cheltuielilor de curs de limba germana, de calatorie, de instalare si eventual de recunoastere a diplomelor in Germania. Tinta proiectului „RoGer:Tineretul in actiune“, este aceea de a facilita angajarea in Germania a somerilor romani calificati.

 Prin faptul ca personalul calificat va lucra in bransa in care este specializat, ne tinem de promisiunea facuta tinerilor someri romani prin proiectul RoGer, si anume aceea de a-si internationaliza cunostintele in Germania. Fiecare specialist este liber sa aplice cunostintele de specialitate acolo unde crede de cuviinta, insa DWCM, va face tot posibilul ca acesti specialisti sa fie recastigati in viitorul apropiat pentru Romania, si in felul acesta, sa poata sa foloseasca experienta si stiinta acumulata spre binele Romaniei si al populatiei romane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin