31.05.2013

Bacaul a daruit carti Frantei

 În cea de-a doua jumătate a lunii mai a avut loc la Limoge, în regiunea Limousin, Franța, întâlnirea internațională cu orașele și comunele europene înfrățite cu regiunea Limousin. Județul Bacău a fost reprezentat de o delegație formată din primarul comunei Livezi și consilieri ai consiliului local Livezi, localitate
înfrățită cu comuna Feytiat din Limousin iar din partea Consiliului Județean a participat domnul consilier județean Dumitru Brăneanu.

 În cadrul întâlnirilor au avut loc mai multe manifestări printre care organizarea unui stand cu exponate tradiționale (costume populare din zona Bacăului, măști, ștergare populare, straițe cu motive floclorice) produse alimentare, pliante și hărți de prezentare a județului. Cele trei zile de întâlniri au punctat și 2 conferințe – prima la hotelul Mercure din Limoge cu tema ”Uniunea Europeană și dezvoltarea economiei locale”, la care au participat dl consilier Brăneanu și primarul comunei Livezi, dl. Crăciun Gioni.

A doua conferință a avut loc la sala de ședințe a Consiliului Regional din Limoge și a avut ca subiect de dezbatere ”Tratatul de la Elysee și importanța acestuia în construcția europeană”, conferință la care județul Bacău a fost, de asemenea, reprezentat. Președintele Consiliului Regional Limousin, dl Jean Claude Denanot a oferit o recepție participanților la aceste întâlniri, recepție la care au fost invitați reprezentanți ai delegațiilor din localitățile înfrățite din Italia, Spania, România.

În alocuțiunea susținută la recepție, dl consilier Brăneanu a apreciat evoluția pozitivă și rezultate bune ale parteneriatului dintre județul Bacău și Regiunea Limousin. Tot cu această ocazie, dl consilier Brăneanu a donat un număr de volume de autor din titlul Metamorphoses, bibliotecii regionale din Limoge, bibliotecii din Feytiat și celei din Saint Leger Magnazeix.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin