15.05.2013

Cercetasii ii invita pe bacauani la "Festivalul Luminii"

 Aşa cum v-aţi obişnuit, cercetaşii vă invită la un eveniment intitulat simbolic „Festivalul Luminii”. Evenimentul va avea loc în Parcul Cancicov, începând cu ora 17:00. O dată cu lăsarea întunericului şi până la ora 22:30, aleile principale ale parcului vor fi luminate de cele circa 3000 de lumânări în „gulguţe” (cutii din hârtie pliate în tehnica origami). Tema centrală a festivalului este “ Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte”. Este un alt fel de festival, este un spaţiu de manifestare artistică a tinerelor talente. Cercetaşii vor să
ofere comunităţii locale o atmosferă de linişte creată de miile de lumânări. Astfel, timp de câteva ore, băcăuanii să se deconecteze de la problemele şi stresul zilnic şi să se bucure de lucrurile mărunte. Cercetaşii au pregătit jocuri, concursuri, ateliere, jonglerii şi multe alte surprize. Festivalul se desfăşoară pentru a patra oară în Bacău.

Viaţa de zi cu zi a devenit o adevărată cursă contra-cronometru pentru cei mai mulţi dintre noi. Mereu suntem în lipsă de timp, împărţiţi între mai multe responsabilităţi, slujbă şi familie, uităm cu desăvărşire de sufletul nostru, uităm să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Lumea în care trăim ne obligă să ne planificăm cu atenţie fiecare clipă pentru a reuşi ceea ce ne propunem şi de multe ori uităm să ne oprim din când în când pentru a-i privi pe cei din jur, pentru a simţi vântul, pentru a asculta oamenii, pentru a zâmbi la zâmbetul copiilor, pentru a redescoperi frumuseţea lucrurilor mărunte.

Festivalul Luminii este un proiect cu caracter spiritual şi interactiv şi este răspunsul cercetaşilor la lumea agitată în care trăim. De asemenea, este şi o cale de a promova tinerele talente şi de a creşte vizibilitatea implicării membrilor organizaţiei “Cercetaşii României” în comunitatea locală. Evenimentul va avea loc în peste 20 de locaţii din ţară.

 Organizaţia Naţionala “Cercetaşii României” (www.scout.ro), prescurtat ONCR, reînfiinţată în 1990 are în jur de 2500 de membri în peste 60 de centre locale (filiale) răspândite în toată ţara. Fiecare dintre aceste centre îşi planifica propria activitate în funcţie de specificul local. În funcţie de interesele şi aptitudinile membrilor ei, filialele se integrează în comunitatea locală şi încearcă să-i ajute pe cercetaşi să devină cetăţeni responsabili.

 Cercetăşia este mai mult decât recreere, este educaţie pentru viaţă, un mod de a trăi şi o mişcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetăşia oferă tinerilor şansa de a se angaja în activităţi diverse, creează noi oportunităţi pentru aceştia, încurajează diversitatea şi egalitatea, leagă noi prietenii.

 Cercetăşia responsabilizează prin practicarea democraţiei, dezvoltă potenţialul fiecărui individ şi al grupurilor, responsabilizându-i şi insuflându-le valori clare. Organizaţia naţională este, de asemenea, integrată în cercetăşia mondiala prin apartenenţa ei ca membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (www.scout.org) care numără în prezent în jur de 32.000.000 membri activi în 216 ţări şi teritorii.

O prezentare video:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin