15.05.2013

Moment istoric in viata crestina a orasului Bacau

Pe străzile din centrul Bacăului, duminică, 19 mai, începând cu ora 16.00, va avea loc prima procesiune religioasa organizată în municipiul Bacău, cu participarea tuturor parohiilor din oraș.
Scopul este în contextul anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena și a serbării a 1700 de ani de libertate a creștinismului.

Cu această ocazie vor fi aduse duminică după-amiază, la ora 16.00, icoanele făcătoare de minuni de la Mănăstirea Giurgeni și de la Trifești, precum și sfintele moaște de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, ce vor fi purtate în procesiune până la Biserica Sf. Împărați, unde vor rămâne până marți, 21 mai, când este hramul bisericii.

 PreaSfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a susținut
marți, 14 mai, la sediul Protopopiatului Bacău, o conferinta de presa, si a declarat ca procesiunea va începe la ora 16.30, la Biserica Precista din Bacău, unde se vor aduna toți credincioșii, apoi alaiul va porni spre Prefectură, pe lângă Casa de Cultură, apoi va poposi în fața Statuii lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul municipiului, unde va avea loc o slujbă de Te Deum și un concert al coralelor preoțești

 La finalul manifestărilor, procesiunea va continua pe strada Oituz către Biserica Sfinți Împărațí Constantin și Elena. Pe traseu, credincioșii vor purta prapuri, icoane și stegulețe cu însemnele Sfinților Împărați Constantin și Elena.

2 comentarii:

LinkWithin