21.10.2010

Parteneriat pentru educatie

Fundaţia de Sprijin Comunitar, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău, organizează joi, 21 octombrie 2010, la orele 14.00, în Sala de conferinţe a I.S.J. Bacău, Seminarul de lucru „Formarea abilităţilor de viaţă independentă pentru copiii din zonele rurale, în vederea integrării la viaţa de liceu”.

Activitatea, parte integrantă a proiectului „Copii pregătiţi pentru a schimba viitorul satelor româneşti”, este
finanţată de Uniunea Europeană, prin programul „Facilitatea de Tranziţie 2007/19343.03.03 – Integrarea în societate a tinerilor aparţinând minorităţilor şi grupurilor dezavantajate.”
Proiectul urmăreşte facilitarea accesului copiilor din zonele rurale sărace şi izolate la educaţie, cu scopul obţinerii unor locuri de muncă şi totodată reducerea decalajului dintre oraş şi sat, prin crearea şi dezvoltarea unor aptitudini pentru o viaţă independentă, normală şi competitivă.

Principalul obiectiv al seminarului este diseminarea informaţiilor cuprinse în lucrarea „Ajută-l să iasă în lume – caietul dirigintelui”, autori: prof. Elena Hussar şi prof. Diana Aprodu, adresată diriginţilor, cu scopul de a sprijini elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a, pentru formarea abilităţilor de viaţă.
Agenda întâlnirii mai cuprinde şi o sesiune de formare destinată cadrelor didactice participante, intitulată generic „Ajută-l să iasă în lume – program de consiliere a cadrelor didactice din mediul rural”, susţinută de formatori şi experţi ai C.C.D. Bacău, dar şi prezentarea rezultatelor proiectului.

Pentru Casa Corpului Didactic Bacău, instituţie reprezentativă la nivel local, judeţean şi naţional, a devenit deja o bună tradiţie încurajarea şi implementarea proiectelor de acest tip, odată cu promovarea parteneriatului public- privat. 
 Pentru noi, parteneriatul cu F.S.C., care are atât valenţe educaţionale, cât şi sociale, se constituie de fapt într-un provocator proiect, pe care sperăm să-l dezvoltăm în perioada următoare deoarece, considerăm noi, este foarte util.”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin